27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

LÜTFÜ SAVAŞ`TAN KONUT ATAĞI... "UMUDA, HİZMETE VE GELECEKLE İLGİLİ KAYGILARININ GİTMİŞ OLDUĞU BİR HATAYIMIZ OLACAK. İLK ETAPTA 7 BİN 643 DAİRENİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ"


Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Lütfü Savaş, proje tanıtım toplantısında; "Bilgimiz, tecrübemiz ve Hatay`ın sorunlarına hakimiyetimiz ile şehrimizi yeniden ayağa kaldıracak, Hatay`daki umutları yeniden yeşerteceğiz. Bütün gücümüzle, kalbimizle bunu yapacağız. Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin projelerinin hayata geçeceğine inanıyorum. Umuda, hizmete ve gelecekle ilgili kaygılarının gitmiş olduğu bir Hatayımız olacak. Saraycık ve Günyazı Mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent Mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 işyeri, Defne İlçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan`da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 dairenin temellerini atacağız" dedi.

 

Tarih : 14 Mart 2024 Perşembe 11:25   Okunma : 214

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Lütfü Savaş, proje tanıtım toplantısında; "Bilgimiz, tecrübemiz ve Hatay`ın sorunlarına hakimiyetimiz ile şehrimizi yeniden ayağa kaldıracak, Hatay`daki umutları yeniden yeşerteceğiz. Bütün gücümüzle, kalbimizle bunu yapacağız. Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin projelerinin hayata geçeceğine inanıyorum. Umuda, hizmete ve gelecekle ilgili kaygılarının gitmiş olduğu bir Hatayımız olacak. Saraycık ve Günyazı Mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent Mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 işyeri, Defne İlçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan`da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 dairenin temellerini atacağız" dedi.

CHP`nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantısı Antakya Hatay Büyükşehir Belediyesi Yerleşkesi Amfi Tiyatroda yapıldı. Toplantıda CHP`nin adaylarının videolu proje sunumları gerçekleştirildi. Sunumda konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Lütfü Savaş, projelerini anlattı. 

6 Şubat 2023`te yaşanan deprem sonrası Hatay Planlama Merkezi`ni kurduklarını hatırlatan Savaş, ilk günlerden itibaren onlarca üniversiteden, yüzlerce bilim insanı ile çalışıp kentin “İyileşme Rehberi”ni hazırladıklarını söyledi. Hatay`ın plansız kentsel yayılma, tarihi kent Kimliğinin yok olması, kültürel mirasının korunamaması, kentteki çeşitliliğin yok olması, doğal çevre, arazi spekülasyonları ve mülkiyetin el değiştirmesi gibi risklerle karşı karşıya olduklarını bilimsel yöntemlerle tespit ettiklerini kaydeden Savaş, bu riskleri görerek iyileştirici, onarıcı ve afetlere dirençli şehircilik yaklaşımı geliştirdiklerini ifade etti.

"ŞEHRİMİZİN IŞIKLARINI TEK TEK YAKACAĞIZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta, depremin büyük yıkım yarattığı, Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde arsa tahsisini ve projelendirmesini tamamladıkları belirten Savaş, “Konutları öncelikle depremden önce evi bulunmayan bu nedenle hak sahibi olamayan, yeni evlenen ve dezavantajlı grupların faydasına sunacağız” dedi. Konutların, konforlu, güvenli ve sağlıklı sitelerden oluşacağını belirten Savaş, Antakya`da Hollanda ile birlikte hibe ve kredi kaynağı ile 450 konut ve 84 ticari alan yapacaklarını açıkladı. Savaş, "Saraycık ve Günyazı Mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent Mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 işyeri, Defne İlçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan`da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 dairenin temellerini atacağız” diye konuştu.

Depremin yoğun yıkımlara sebep olduğu ilçeler Samandağ, İskenderun, Arsuz ve Hassa`da arsa çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Savaş, “İkinci etabı da bu ilçelerimizde yapacağız, bunları da tamamladığımızda on binlerce konutu, Hataylıların kullanımına sunmuş olacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, şehrimizin ışıklarını tek tek yakacağız” şeklinde konuştu.

"HATAY`DAKİ UMUTLARI YENİDEN YEŞERTECEĞİZ"

Sosyal konutların büyük bölümünün büyükşehir arazileri üzerine yapılacağını anlatan Savaş, “Bilgimiz, tecrübemiz ve Hatay`ın sorunlarına hakimiyetimiz ile şehrimizi yeniden ayağa kaldıracak, Hatay`daki umutları yeniden yeşerteceğiz. Bütün gücümüzle, kalbimizle bunu yapacağız. Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin projelerinin hayata geçeceğine inanıyorum. Umuda, hizmete ve gelecekle ilgili kaygılarının gitmiş olduğu bir Hatayımız olacak” dedi. Hatay için bir “Hızlı Yanıt Planı” da hazırladıklarını kaydeden Savaş, bu kapsamda altyapı, enerji, kırsal kalkınma, kent güvenliği, ulaşım, eğitim, sağlık ve spor gibi hedef alanlarda 200`den fazla proje geliştirdiklerini bunların bir bölümünün kaynağının onaylandığını, ulusal ve uluslararası bazı kurumlarla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

"50 YENİ OTOBÜS ALACAĞIZ"

Ana önceliklerinin Samandağ İlçesinden başlayarak Hassa`ya kadar bir raylı sistem ulaşımını hayata geçirmek olduğunu ifade eden Savaş sunumunda, “Raylı sistem projemiz, İlçelerimiz arasındaki ulaşımın hızlanmasını, konforlu olmasını sağlayacak, ilimize ticari ve turistik yeni hareketlilikler kazandıracak, gençlerin üniversiteye ulaşımını kolaylaştıracak ve şehrimize büyük değer katacak” dedi.

Hatay`ın her ilçesine kreşler, etüt merkezleri, spor kompleksleri yapacaklarını, sahildeki ilçelerde içinde engelliler için de düzenlemeler olan yeni sahil plaj alanları oluşturacaklarını belirten Savaş, “Kent içi ulaşım için 50 yeni belediye otobüsü alacağız. Katı atık transfer istasyonları, pelet katı yakıt üretim tesisi, ilçelerimize modern mezarlık kompleksi, hayvan borsası mezbaha kompleksleri, iki adet çok amaçlı soğuk hava deposu, sebze meyve hal kompleksleri ve modüler çelik spor kompleksleri inşa edeceğiz” diye konuştu.

"HÜKÜMETİMİZİ YANIMIZDA GÖREMEDİK"

Emekli ve yaşlılar için işletmesini de kendilerinin yapacağı sosyal tesisleri ilçelere kuracaklarını belirten Savaş, sunumunda şunları söyledi:

“Burada, okuma odaları, hobi merkezleri, atölyelerin bulunacak. Bakıma muhtaç büyüklerimize gıda, ilaç desteğinde bulunup evde bakım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeklilerin, yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması uygulamasını devam ettirecek, onlar için tur organizasyonu, çeşitli etkinlikler düzenleyerek yaşlılarımızın evlere, konteynerlere hapsolmasını engelleyeceğiz. Hatay`ın 15 ilçesi bizim canımız. Türkiye de bizim canımız. Zor ve dar günlerimizde maalesef hükümetimizi yanımızda göremedik. Ağlarken de gözyaşımızın bir damlasında bile göremedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilk Cumhurbaşkanımız Tayfur Sökmen dar günümüzde hep yanımızdaydı. Biz o zaferi o zamanlar kazandık ve onların sayesinde ana tavana katıldık. O milli ruhla onların bize emanet ettiği bu coğrafyada onlar nasıl dar günümüzde zor günümüzde kavgamızda yanınızda olduysa biz de arkadaşlarımızla birlikte Hatay`ımızın ve hemşehrilerimizin yanında olacağız. Şehrimiz için umudumuz çok, bedenimizdeki ruh, sağlık ve çalışma azmi çok fazla. Şehrimizin tüm ışıklarını yeniden yakacağız.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA