27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

NERMİN YILDIRIM KARA BAKAN KOCA SESLENDİ: "YIKILAN ASMLER YERİNE YENİLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?"


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesindeki aile sağlığı merkezi çalışanlarının durumu ile elektrik kesintileri nedeniyle aşı soğuk zincirinde yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. Yıldırım Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya “Elektrik kesintileri nedeniyle aşıların saklanmasında yaşanan sorunun çözülmesi için adımlar atılmakta mıdır? Depremden sonra birim değiştiren hekim, ebe ve hemşirelerin yaşadıkları hak kayıplarının giderilmesi için bir çalışma mevcut mudur? Deprem bölgesindeki aile sağlığı merkezlerindeki mobbing iddialarına karşı Bakanlığınız bir araştırma ve soruşturma yapmakta mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 19 Mart 2024 Salı 14:46   Okunma : 146

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesindeki aile sağlığı merkezi çalışanlarının durumu ile elektrik kesintileri nedeniyle aşı soğuk zincirinde yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. Yıldırım Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya “Elektrik kesintileri nedeniyle aşıların saklanmasında yaşanan sorunun çözülmesi için adımlar atılmakta mıdır? Depremden sonra birim değiştiren hekim, ebe ve hemşirelerin yaşadıkları hak kayıplarının giderilmesi için bir çalışma mevcut mudur? Deprem bölgesindeki aile sağlığı merkezlerindeki mobbing iddialarına karşı Bakanlığınız bir araştırma ve soruşturma yapmakta mıdır” diye sordu.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde sağlık çalışanlarının durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Yıldırım Kara, önergesinde şunları kaydetti:

“Depremin üzerinden 14 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen bölgede temel sağlık hizmetlerini sağlayan Aile Sağlığı Merkezlerinin ve çalışanlarının sorunlarının çözümüne dair somut gelişmeler yaşanmamıştır. Birlik ve Dayanışma Sendikası`nın 5-6-7 Şubat tarihlerinde Kahramanmaraş ve Hatay`a yaptıkları ziyaretler sonucunda oluşturdukları rapora göre; aile hekimleri ve aile sağlığı ebe hemşireleri yaşanan enflasyonist ortam ve konut yetersizliği nedeniyle barınma sorunu yaşamaktadır. Rapora göre; Hatay`da 196 Aile Sağlığı Merkezinden 57`si kullanılamaz hale gelmişken, Kahramanmaraş`ta ise 126 Aile Sağlığı Merkezinden 19`u kullanılamaz hale gelmiştir. Raporda belirtildiği üzere yıkılan ya da ağır hasarlı hale gelen sözü geçen Aile Sağlığı Merkezleri`nin yerlerine yenileri inşa edilmemiştir. Maalesef depremde birçok Aile Sağlığı Merkezinin malzemeleri zarar görmüş ya da çalınmıştır. Çalışanlar zorunlu olarak kendi malzemelerini kendileri edinmeye çaba göstermektedir. Konteyner kentlerde görevlendirilen aile hekimlerine gönderilen temizlik malzemesi, tansiyon aleti, steteskop ve otoskop gibi malzemelerde de büyük bir tedarik sıkıntısı yaşanmaktadır. Ancak en önemlisi tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde elektrik kesintileri nedeniyle aşı soğuk zincirinde sıkıntılar oluştuğu dile getirilmektedir. Aşıların saklanması konusunda büyük bir endişe hakimdir.”

"ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ, MOBBİNG İDDİALARI DENETLENMELİ"

Aile sağlığı merkezi çalışanlarının özlük hakları konusunda mağdur edildiğini ifade eden Kara, “Aile Hekimleri ve ebe hemşireler özlük haklarının iyileştirilmesi talebinde bulunmaktadır. Yaşanan felaket sonrasında; depremden önceki son ay baz alınarak deprem bölgesindeki hak edişler ve teşvikler ödeniyordu. Depremden önceki son aydaki ödemeler dikkate alınarak deprem bölgesindeki hak edişlerin planlanıyor ve ödeniyordu. Ortaya çıkan afet durumu performansa dayalı bir sistemin önüne geçmişti. Ancak bu uygulama depremin yıl dönümüne yakın sona erdirilmiştir. Hiçbir şey ne deprem bölgesi için ne de Aile Sağlığı Merkezleri için normale dönmemişken bu uygulamanın sona erdirilmesi kabul edilemez. Ayrıca, deprem sonrasında birim değiştiren hekim, ebe ve hemşireler için bu uygulamanın yapılmadığı ve büyük bir hak kaybına yol açtığı ifade edilmektedir. Bu uygulamanın yeniden değerlendirilmesi ve uzatılması talep edilmektedir. Aşı oranlarının düşük olduğu gerekçesiyle de mobbing yapıldığı iddiaları dile getirilmektedir. Deprem bölgesinde kayıtlı nüfusa ulaşmakta zorlanan aile hekimliği birimleri bu konuda mağdur edilmektedir” dedi.

"YIKILAN ASMLER YERİNE YENİLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?"

Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya şu soruları yöneltti:

"Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Ebe Hemşirelerinin yaşadığı barınma sorunun etkin şekilde çözülmesi için bir planlama mevcut mudur ve ilgili Bakanlıklar ile istişare yapılmakta mıdır? Ne zaman yıkılan Aile Sağlığı Merkezleri yerine yenileri yapılacaktır? Boş konteynerlerde çalışmak zorunda kalan Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının malzeme tedariki sorunun çözülmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Elektrik kesintileri nedeniyle aşıların saklanmasında yaşanan sorunun çözülmesi için adımlar atılmakta mıdır? Deprem bölgesinde çalışan Aile Hekimliği hekim, ebe ve hemşirelerinin uzatılmayan deprem öncesi son performans destek teşvik ödemesi uygulamasının tekrar uzatılması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Depremden sonra birim değiştiren hekim, ebe ve hemşirelerin yaşadıkları hak kayıplarının giderilmesi için bir çalışma mevcut mudur? Deprem bölgesindeki Aile Sağlığı Merkezlerindeki mobbing iddialarına karşı Bakanlığınız bir araştırma ve soruşturma yapmakta mıdır?"

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA