29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

ALİ SİRMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


84 yaşında yaşamını yitiren usta gazeteci Ali Sirmen için Cumhuriyet Gazetesi önünde tören düzenlendi. Burada konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı`nın başkanı Alev Coşkun, “Ali Sirmen, sevgili dostum, değerli kardeşim, senin açtığın yolda devam edeceğiz, bırakmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerçek Atatürkçülük için, laiklik için, Cumhuriyet ilkeleri için, gerçek demokrasi için, Cumhuriyet Gazetesi o yolda devam edecektir” dedi. Gazete önündeki törenin ardından Sirmen, Zincirlikuyu Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı`nda toprağa verildi.

 

Tarih : 19 Mart 2024 Salı 16:21   Okunma : 125

HABER-KAMERA: HAKAN KAYA

84 yaşında yaşamını yitiren usta gazeteci Ali Sirmen için Cumhuriyet Gazetesi önünde tören düzenlendi. Burada konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı`nın başkanı Alev Coşkun, “Ali Sirmen, sevgili dostum, değerli kardeşim, senin açtığın yolda devam edeceğiz, bırakmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerçek Atatürkçülük için, laiklik için, Cumhuriyet ilkeleri için, gerçek demokrasi için, Cumhuriyet Gazetesi o yolda devam edecektir” dedi. Gazete önündeki törenin ardından Sirmen, Zincirlikuyu Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Sirmen 17 Mart`ta İstanbul`da tedavi gördüğü bir hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti. Sirmen için bugün Cumhuriyet Gazetesi`nin önünde tören düzenlendi.

Törene, Ali Sirmen`in oğlu Devrim Sirmen, Özgür Mumcu, Güldal Mumcu, Özge Mumcu, CHP eski Genel Başkanı ve Gazeteci Altan Öymen, Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keksin, Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, gazeteciler ve sevenleri katıldı.

ALEV ÇOŞKUN: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ, BIRAKMAYACAĞIZ

Sirmen`in cenaze töreninde Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı`nın başkanı Alev Coşkun bir konuşma yaptı.

Çoşkun şu ifadeleri kullandı:

“Ali Sirmen, tartışmasız Cumhuriyetçi, Atatürkçü, aydınlanma devrimcisiydi. Laik cumhuriyetin, Atatürk`ün aydınlanma devrimlerinin samimi, içtenlikli, gerçek savunucusuydu. Gazetemizin çınarıydı. Kalemini halktan, emekçiden, namustan, adaletten ve gerçek demokrasiden, kuvvetler ayrılığının gerçekleşmiş olduğu gerçek demokrasiden yana kullanıyordu. Ali Sirmen`in ilkeli yazarlığı, dürüstlüğü, onurlu dik duruşu, onun yaşamının en önemli nitelikleridir. Yeri doldurulamayacak, laiklik ilkelere bağlı, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Ali Sirmen`i, onun manevi huzurunda, saygıyla, eğilerek anıyoruz. Ruhu şad olsun, ışıklar içinde yatsın. Bütün ailesinin, bütün dostlarının acısını yürekten paylaşırız. Cumhuriyet Gazetesi için gerçi çok büyük bir boşluk olacaktır ama Ali Sirmen, sevgili dostum, değerli kardeşim, senin açtığın yolda devam edeceğiz, bırakmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerçek Atatürkçülük için, laiklik için, Cumhuriyet ilkeleri için, gerçek demokrasi için, Cumhuriyet Gazetesi o yolda devam edecektir"

ZİNCİRLİKUYU CAMİİ`NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Gazetesi önündeki törenin ardından Sirmen`in naaşı cenaze aracıyla Zincirlikuyu Cami`ine getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Sirmen ailesinin yanı sıra sanat, spor ve siyaset camiasının ünlü isimleri de katıldı.

İLKER BAŞBUĞ: CUMHURİYETİN BÜTÜN ÖZELLİKLERİNİ, İLKELERİNİ ÖZÜMSEMİŞ BİRİYDİ

Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ, ANKA`ya konuştu, Sirmen`in kaybı için çok üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çok acı bir gün. Ali Sirmen`in kaybı Türkiye açısından büyük bir kayıp. Ali Sirmen, Cumhuriyetin yetiştirdiği birinci nesildi. Cumhuriyetin bütün özelliklerini, ilkelerini özümsemiş, Atatürk ilkelerine bağlı ve yelpazesi çok genişti. Hukuk okumuş, medyada yıllarca çalışmış ama sanatta da yer alan hatta sporla da ilgili olduğunu biliyoruz. Dış politikada da yazdığı yazılarla da aslında medyada ilkte yer alıyor. Çok birikimliydi, bilgiliydi, çok güzel bir insandı. Onunla ilgili belki söylenecek en güzel noktalardan bir tanesi, her zaman doğruların yanında durdu. Haksızlıklara karşı bedel ödemek gerekirse, ödemekten hiçbir zaman çekinmedi. Her yönüyle çok büyük bir insandı. Türkiye için gerçekten çok büyük bir kayıp. Çok üzgünüm.”

DURSUN ÖZBEK: BAŞKANLIK DÖNEMİNDE HEP BENİM YANIMDA OLDU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise Ali Sirmen`in koyu bir Galatasaraylı olduğunu belirterek, “Ali ağabeyin kaybından dolayı Galatasaray camiası olarak son derece üzüntülüyüz. Kendisi çok iyi bir Galatasaraylıdır ve duayen bir kimliği vardı hem basında hem de Galatasaray`da. Onun kaybından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Ben buradan ailesine sabırlar diliyorum. Kendisine de Allah`tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ali ağabeyle bayağı önemli anılarım var. Başkanlık döneminde hep benim yanımda oldu. Kendisini özleyeceğiz. Kendisine tekrar rahmet diliyorum. Değerli ailesine de sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Ali Sirmen`in naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı`nda son yolculuğuna uğurlandı.

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul`da doğdu. Sirmen, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam Gazetesinde başladı. Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde köşe yazıları yazdı. 1972 yılında Barış Derneği`nin kuruluşunda yer aldı. 12 Eylül Askeri Darbesi`nden sonra kurucuları arasında yer aldığı Barış Derneği davasında tutuklandı ve dört yıl hapis yattı. Hapisteyken yazılarını Samim Lütfi imzası ile kaleme aldı. İkinci Bahar televizyon dizisinde Antepli bir komiseri, Cumhuriyet adlı filmde ise, Cumhuriyet Gazetesi kurucusu olan Yunus Nadi Abalıoğlu`nu canlandırdı. SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz isimli programını, Cem TV`de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi isimli tartışma programını sundu. 2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü`ne layık görüldü. Son olarak Cumhuriyet Gazetesinde yazıyordu. 

Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay`ın torunu olan Ali Sirmen, 5 yıl önce de eşi Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili Mine Sirmen`i 77 yaşında kaybetmişti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA