2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, BORNOVA`DA: “EĞER BİR DEĞİŞİM, BİR DÖNÜŞÜM OLACAKSA, BİR DEVİR KAPANACAK BİR DEVİR AÇILACAKSA İZMİR`DEN AÇILACAK” (2)


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bornova`da; “Bornova ve İzmir Cumhuriyet`in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, bir dönüşüm olacaksa bir devir kapanacak bir devir açılacaksa o Bornova`dan başlayacak, İzmir`den başlayacak... İzmir`in bütün sosyal demokratlarını, bütün milliyetçi demokratlarını, bütün muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, Kürt`üyle, Türk`üyle, Laz`ıyla Çerkez`iyle, göçmeniyle İzmir`in bütün renklerini bir araya gelmeye, Ömer Eşki`ye ve Cemil Tugay`a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı bunun adına İzmir ittifakıdır” dedi. Genç seçmene de sandık çağrısında bulunan Özel, “Gençler sandığa giderlerse oyunu bozacaklar. Gençler sandığa giderlerse Tayyip Erdoğan`ın hesabını bozacaklar” dedi.

 

Tarih : 30 Mart 2024 Cumartesi 16:20   Okunma : 276

HABER: ECE AZAK – KAMERA: KERİM UĞUR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bornova`da; “Bornova ve İzmir Cumhuriyet`in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, bir dönüşüm olacaksa bir devir kapanacak bir devir açılacaksa o Bornova`dan başlayacak, İzmir`den başlayacak... İzmir`in bütün sosyal demokratlarını, bütün milliyetçi demokratlarını, bütün muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, Kürt`üyle, Türk`üyle, Laz`ıyla Çerkez`iyle, göçmeniyle İzmir`in bütün renklerini bir araya gelmeye, Ömer Eşki`ye ve Cemil Tugay`a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı bunun adına İzmir ittifakıdır” dedi. Genç seçmene de sandık çağrısında bulunan Özel, “Gençler sandığa giderlerse oyunu bozacaklar. Gençler sandığa giderlerse Tayyip Erdoğan`ın hesabını bozacaklar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, seçim kampanyasının son gününde seçim çalışmaları kapsamında geldiği İzmir Bornova`da yurttaşlara seslendi. İzmir programına Balçova`da başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel; CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan yardımcıları Murat Bakan ve Gökçe Gökçen, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkan adaylarının katılımıyla kenti turladı. Balçova`da üstü açık otobüse binen Özel, Narlıdere`den Alsancak Kordon boyuna, Bayraklı ve Bornova`ya kadar kentin birçok yerinde seçmeni selamladı. Yurttaşlar da sokaklarda ellerinde Türk bayraklarıyla, evlerinin balkonlarından el sallayarak karşılık verdi.

“BİR DEVİR AÇILACAKSA İZMİR`DEN AÇILACAK”

Bornova`da yurttaşlara seslenerek programına devam eden Özel, seçim otobüsü üstünde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bornova ve İzmir, Cumhuriyet`in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, bir dönüşüm olacaksa bir devrim başlayacaksa, bir devir kapanacak bir devir açılacaksa o Bornova`dan başlayacak, İzmir`den başlayacak. Onun için Bornova`da, belediye başkan adayımız Bornova`ya okumaya gelmiş, Ege Üniversitesi`nin KYK yurdunda kalmış, orada okumuş, hayata İzmir`den atılmış gencecik bir kardeşimiz Ömer Eşki. Ömer CHP`deki değişimin dinamizmin gençlere duyulan güvenin önemli sembol isimlerinden bir tanesi. Yarın hepimiz elbette büyükşehir sonuçlarına bakacağız. Ben bir gözüm Manisa`da, bir gözüm Osmaniye`de, bir gözüm büyük şehirlerde ama bütün Türkiye`nin bir gözü de Bornova`da olacak, İzmir`de olacak. İzmir`de bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanımız olmuştu. Bu seçimde İzmir`in takdir ve teveccühleri ile 9 kadın belediye başkanımız olacak. Bunlardan 3 tanesi de İzmir`in en büyük metropollerinde olacak. Ben kadın belediye başkanlarımızı öncelikle İzmir`in kadınlarına, Atatürk`ün kızlarına emanet ediyorum. Genç adaylarımızı İzmir`in her yaştan gençlerine her yaştan zihni genç kalbinde, yüreğinde vatan, millet ve Atatürk sevgisi olan seçmenlerine emanet ediyorum.”

“İZMİR`İN HEYECANINI HİSSETTİK”

İzmir`in sesine kulak verdiğini ve partide önemli bir değişime imza attıklarını belirten Özel, “Biz İzmir`in sesini duyduk. İzmir`in heyecanını hissettik. Değişim talebinin arkasındayız. İzmir`de çok önemli bir kadro değişikliği, çok önemli bir vizyon değişikliği yaptık. Yaş ortalamaları 43 olan yabancı dil bilen, iyi eğitimli ve kendilerini değil İzmir`i parlatacak bir ekip var. O ekibe inanıyoruz. Sonuna kadar güveniyoruz. Bu takımın başında çalışkan, kararlı, cesur ve sakin ama çok ileri görüşlü yapısıyla İzmir`in önünü açacak bir isim var. Cemil Tugay var takımın kaptanı” diye konuştu.

“İZMİR`İN TÜM RENKLERİ BİR ARAYA GELİN”

Özel, konuşmasının devamında, “Buradan bütün Türkiye`ye şu güvenceyi verebiliriz. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi`nin yıllardır yönettiği, kimsenin yaşam biçimine karışılmayan, kimsenin ibadetine karışılmayan, kimsenin giyimine kuşamına karışılmayan özgürlüklerin kentidir. İnanç özgürlüğünün de kentidir. İbadet özgürlüğünün de kentidir. Özgürce yaşam sürmek isteyen herkesin özgürlüklerinin temennisidir, teminatıdır. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinde korkulacak bir şey olmadığı gibi geçmişte `bunlar gelirse sosyal yardımları keserler` dediler. Yalan olduğu ortaya çıktı. Tam 5 katına çıkardık. `Bunlar gelirse yatırımları azaltırlar` dediler. Yalan olduğu ortaya çıktı. Her türlü yatırımı arttırdık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler iyi çalışmaya, çalmadan, çırpmadan çalışmaya, çaldırmadan hizmet etmeye, yandaşları değil vatandaşı sahiplenmeye ve yüz güldürmeye devam edecekler” dedi.

“TÜRKİYE İTTİFAKI KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK”

Özel, seçmenin CHP`li adaylara sahip çıkmasını isteyerek, “Bugün açıkça söylemek gerekir ki kimin Cumhuriyet`ten, kimin devrimlerden, Cumhuriyetin kurucu ilkelerinde, kurucu kadrolarından yana ise kim bu değerler aşınmasın istiyorsa onun için Bornova`da da tüm İzmir`de de Türkiye`de de tek adres vardır. Eğer bu değerlere önem verenler bir başka parti oy verirlerse AK Parti`ye kazandırırlar. Ama eğer Cumhuriyet Halk Partisi`ne oy verirlerse kendilerine kazandırırlar. Kentlerine kazandırırlar. Türkiye`yi kazandırırlar. O yüzden İzmir`in bütün sosyal demokratlarını, bütün milliyetçi demokratlarını, bütün muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, Kürt`üyle, Türk`üyle, Laz`ıyla Çerkez`iyle, göçmeniyle İzmir`in bütün renklerini bir araya gelmeye, Ömer Eşki`ye ve Cemil Tugay`a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı bunun adına İzmir ittifakıdır. Türkiye`de AK Parti ile MHP`nin Hüdapar`la birleşmiş kadın hakları açısından tehdit, geçmişleri korkunç, hedefleri korkuyu yaymak olan ve depremzededen tutun da kentlere kadar tehdit ve şantajla yürüyen korku ittifakına karşı bizim umut ittifakımızın bizim özgürlükler ittifakımızın adı Türkiye ittifakıdır. Türkiye ittifakı adını memleketten, gücünü milletten renklerini ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye Ömer Eşki kazanacak, Bornova kazanacak. Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak. Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak” diye konuştu.

“GENÇLER SANDIĞA GİDERLERSE TAYYİP ERDOĞAN`IN HESABINI BOZACAKLAR”

Gençlere sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Özel, “Son çağrımız bütün Türkiye`deki gençlere. Umutlarınızı kıran, gelecek hayallerinizi karartan, özgürlükleri kısıtlayan, konserleri yasaklayan, festivallere izin vermeyen ve gelecek için sizi endişelendiren bir iktidar var. Ancak bu iktidarın zaten bütün niyeti sizi demokrasiye küstürmek, sandığa küstürmek, gençleri sandıktan uzak tutarsa istediklerini yapacak. O yüzden İzmir`i ve Türkiye`deki bütün gençleri yarın hep beraber, el ele, omuz omuza sandıklara bekliyoruz. Sandıklarda genç adayları, kadın adayları, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, aydın, çağdaş adayları destekleyip Türkiye`nin önünü açmalarını bekliyoruz. Gençler sandığa giderlerse oyunu bozacaklar. Gençler sandığa giderlerse Tayyip Erdoğan`ın hesabını bozacaklar. Gençleri sandığa davet için şimdi hep beraber Türkiye`nin bütün gençlerine biz yürekten umut alkışı istiyorum. Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet`i kurdu ama onu CHP`nin genel başkanlarına emanet etmedi. Ne milletvekillerine, ne belediye başkanlarına hatta askerdi kendisi askere de emanet etmedi. Genelkurmay başkanlarına bırakmadı Cumhuriyet`i. `Cumhuriyet`i biz kurduk. Onu yüceltecek ve yükseltecek olan siz gençlersiniz` dedi. Emanet sizdedir. Emanete sahip çıkın” diye sözlerini noktaladı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA