18 Haziran 2024 Salı


13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:14   ÖMER FETHI GÜRER, HUBUBAT ÜRETICILERININ SORUNLARıNıN ÇÖZÜMÜ IÇIN TBMM`YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI VERDI   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   08:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A ``IADEIZIYARET`` YANıTı: "BIZ O SÖZÜ HIÇ ÜZERIMIZE ALMıYORUZ"   22:21   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI DÖNEM GENEL BAŞKANLAR ILE BIR ARAYA GELDI   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``  
 
     
   

SELAHATTİN DEMİRTAŞ`TAN ERDOĞAN`A VAN MESAJI: "BU HUKUKSUZ GİRİŞİME, DUR DEMENİZİ BEKLİYORUZ"


Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Seçimler sonrası Van`da yaşanan olaylara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a seslendi, "Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bunu halk da hak da kabul etmez. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz. Bu hukuksuz girişime, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz" dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 20:35   Okunma : 267

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Seçimler sonrası Van`da yaşanan olaylara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a seslendi, "Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bunu halk da hak da kabul etmez. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz. Bu hukuksuz girişime, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz" dedi.

Edirne Cezaevi`nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti adayı Abdullah Zeydan`ın Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı kazanmasına rağmen mazbatanın AKP adayı Abdulahat Arvas`a verilmesi kararına ilişkin avukatları aracılığıyla açıklama yaptı.

Demirtaş`ın açıklaması şöyle:

"Van başta olmak üzere, irademize en güçlü şekilde sahip çıkarak seçimlerde gösterdiğiniz başarı nedeniyle sizleri canı gönülden kutluyorum. Bizleri onurlandırdığınız, gururlandırdığınız için binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu başarıda emeği olan tüm halkımıza, parti emekçilerimize ve Eş Başkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal`a şükranlarımı sunuyor, başarılar diliyorum. Halkımız bu tutumuyla hücrelerimizi aydınlatmış, özgürlükteki ısrarıyla yakın geleceğin siyasi yol haritasını da çizmiştir. Ancak belli ki halkın kararlı iradesine halen saygı duymayanlar, geçen on yıldan ders almayanlar da var. Biz tüm hukuksuzluklara rağmen diyaloğun, barışın önünü açmaya çalışırken birileri ısrarla provokasyon peşinde koşmaktadır.

"HUKUKSUZ GİRİŞİME `DUR` DEYİN

Buradan sizler aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanı`na seslenmek istiyorum. Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz. Van`da yaşananlar sizin bu mesajlarınızla uyumlu değil maalesef. Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bunu halk da hak da kabul etmez. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz. Tüm sorunların diyalog ve karşılıklı güven çerçevesinde çözümüne dönük iradeyi boşa çıkaran bu hukuksuz girişime, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz.

Van halkı başta olmak üzere tüm halkımızı, demokrasi yanlısı tüm güçleri, siyasi partileri bu hukuksuzluğa karşı durmaya çağırıyoruz. Zaman gerilim, çatışma zamanı değil, barışı inşa etme zamanıdır. Tüm siyasetçiler ve ülkeyi yönetenler Kürt halkının bu sesini duymalıdır. Halkımız, baskılara karşı sonuna kadar iradesine sahip çıkacaktır. Van halkımız başta olmak üzere tüm halkımıza dayanışma dileklerimizi, sıcak selam, sevgilerimizi gönderiyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi diliyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA