2 Mayıs 2024 Perşembe


10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”  
 
     
   

“6. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU” ANAMUR’DA START VERDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu” başladı. Türkiye’nin en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour of Mersin kapsamında 5 kıtadan, 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu, 4 gün boyunca Mersin’i pedallayacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Tour of Mersin’e katılarak yarışmanın startını verdi.

 

Tarih : 4 Nisan 2024 Perşembe 14:28   Okunma : 161

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu” başladı. Başkan Vahap Seçer, “146 sporcumuz 5 kıtadan, 30 ülkeden burada bulunuyorlar. İşte sporun güzelliği bu, insanların dil, din, milliyet farkı olmaksızın bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmaları. Spor; barış, kardeşlik, huzur demek. Bu etkinlikler de Mersin`de her geçen gün artarak devam edecek” dedi.

Anamur ilçesinde bulunan Anemurium Antik Kenti`nde başlayan yarışma öncesinde konuşan Başkan Seçer, sporcuların birbirinden güzel güzergahlarda pedal çevireceğini belirterek, şunları dile getirdi:

“SPOR; BARIŞ, KARDEŞLİK, AZİM, EMEK VE TAKIM ÇALIŞMASI DEMEK”

“Tour of Mersin`in 4 güzergahı da birbirinden güzel görüntüler ortaya çıkaracak güzergahlar. Yurtdışından 146 sporcu geldi. Mersin`imizin uluslararası arenada tanınması için burada gördüklerini ülkelerinde anlatmalarını kendilerinden istiyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz Anamurium Antik Şehri`nin görkemli görüntüsünü de anlatmalarını kendilerinden istiyoruz. Dünyanın dört bir yanından sporcular bu etkinlikler için burada olacak. Spor; barış, kardeşlik, azim, emek ve takım çalışması demek. Spor; birçok insan için önemli ve değerli bu gibi kavramları bize anımsatan bir uğraş alanı. Mersin`imizin de her köşesi tarih kokuyor, muazzam bir şehir. Bu anlamda da bu tip sportif etkinliklere çok müsait, biz de çok farklı etkinlikler yapıyoruz. Tour Of Mersin için buradayız. Havada çok güzel artık, Mersin`in baharı geldi. 5 kıtadan, 30 ülkeden 146 sporcu burada bulunuyor. İşte sporun güzelliği bu, insanların dil, din, milliyet farkı olmaksızın bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmaları. Spor; barış, kardeşlik, huzur demek. Bu etkinliklerde Mersin`de her geçen gün artarak devam edecek. Çok yakın bir süre içerisinde yapılan çalışmalar sonucu Mersin`i Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı`na katacağız. Bu da Mersin için çok önemli bir kazanım olacak. Ayrıca bisiklet tutkusunun artması için bisiklet tutkusu olanların bisiklet altyapısı olan bir şehirde yaşamalarını sağlamak için de bisiklet yolları bizim için önemli. 400 kilometre gibi bir bisiklet yolu projelendirmiştik. Bunu zaman içerisinde planlamıştık. Şu anda 145 kilometre bisiklet yolu ağımız var. Ve her yeni açtığımız caddede, bulvarda teknik olarak bir engel olmadığı takdirde mutlaka bisiklet yolumuz oluyor.” 

Mersin`de 2024 yılı içinde uluslararası, ulusal ve yerel bir dizi sportif faaliyet yapıldığını söyleyen Seçer; Çocuk Maratonu, Mersin Dağ Koşusu, Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, Pro Beach Tour, Tarsus Kleopatra Bisiklet Turu, Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu ve 6. Uluslararası Mersin Maratonu`nu gerçekleştireceklerini müjdeledi.

Mersin`den tüm dünyaya çağrı yapan Seçer, “Herkesi Mersin`e bekliyoruz. Herkes gitsin tersine ama birçok kişi gelsin Mersin`e” diye konuştu.  

Daha önce yapılan sportif faaliyetlerin ardından sporculardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Seçer, şöyle konuştu:

“Beklentimizin çok üzerinde bir memnuniyet oluyor. Özellikle burada mücadele eden sporcular, federasyon temsilcileri memnuniyetlerini ifade ediyor. Büyükşehir olarak yaptığımız organizasyonlarda ciddiyete önem veriyoruz. Yani yaptığımız organizasyonların düzenli olması, uluslararası etkinliklerin standartlara, kurallara uygun olması bizim için önemli. Tabii Mersin`in tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. Bu anlamda da özellikle ilk kez bu bölgeye gelen sporcuların Mersin ile ilgili değerlendirmelerini kıymetli buluyoruz.” 

ANAMUR`DAN TARSUS`A KENTİN TARİHİ, DOĞAL VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİ PEDALLANACAK

Toplam 4 gün sürecek yarışma boyunca sporcular, Anamur`dan Tarsus`a Mersin`in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini pedallayarak keşfedecek. Birbirinden heyecanlı anlara sahne olacak yarışma sonunda dereceye girenlere toplam 19 bin 30 Euro ödül verilecek. 

1. Etap`ta Anamur-Gülnar 103.2 kilometre, 2. Etap`ta Gülnar-Mersin Soli Pompeipolis 153.3 kilometre, 3. Etap`ta Tarsus–Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı 137.5 kilometre ve 4. Etap`ta da Mersin merkez olmak üzere 124.4 kilometre pedal çevirilecek. 

 






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA