7 Mayıs 2024 Salı


19:01   ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ`Yİ ZİYARET EDECEK   18:45   1 MAYIS SORUŞTURMASINDA 11 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI   17:25   MERSİN BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARI İLE BİR ARAYA GELDİ   16:25   YÜKSEK SEÇİM KURULU, YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINI İLAN ETTİ   15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:52   VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ AÇIKLANDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR VE BURHANETTİN BULUT, ADIYAMAN BESNİ`DE: "TÜRKİYE`NİN HER YERİNDE CHP ALEYHİNE, AKP`NİN VE MHP`NİN LEHİNE BİR SEÇİM İŞLETİLİYOR"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adıyaman’ın Besni ilçesinde partililerle buluştu.

 

Tarih : 4 Nisan 2024 Perşembe 16:38   Okunma : 279

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, seçim sonuçlarına itiraz edilen Adıyaman`ın Besni ilçesinde açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Burada kısıtlılara oy kullandırılması sebebiyle seçimin iptal edilmesi gerekiyor. Bir oy için bile mücadelemizi vereceğiz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise “Bu hukuksuzlukları yapanların, bu adaletsizlikleri yapanların Adıyaman`da, Besni`de buna halkın izin vermeyeceklerini bilmelerini istiyoruz. Eğer bu haksızlığa il seçim kurulu müdahale etmezse Yüksek Seçim Kurulu`nda itirazlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

"BİR OY İÇİN BİLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Besni`deki seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili açıklama yapan Ali Mahir Başarır, Kayseri Pınarbaşı`nda seçimin yenilenmesi kararı alındığını anımsatarak şunları söyledi:

"TÜRKİYE`NİN HER YERİNDE CHP ALEYHİNE, AKP`NİN VE MHP`NİN LEHİNE BİR SEÇİM İŞLETİLİYOR"

“Kayseri Pınarbaşı`nda oy çuvalları mühürsüz olduğu için seçim iptal ediliyor. Burada da ilçemiz aynı itirazı yapıyor, ilçe seçim kurulu itirazı reddediyor. Adayımız, oy kullanmaması gereken kısıtlı vatandaşlarımızın ismini, raporunu bildiriyor, bakalım bu konuda ne karar verecek? Burada kısıtlıların oy kullandırılması sebebiyle seçimin iptal edilmesi gerekiyor. Türkiye`nin her yerinde CHP aleyhine, AKP`nin ve MHP`nin lehine bir seçim işletiliyor. Pınarbaşı`nda bir milletvekili hakime saldırdı, küfretti. Orada hakimin düğmesini kopartanlar o mührü sökmüştü. Burada da aynı iddia var ama orada iptal edilen seçim burada iptal edilmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz Besni`nin Adıyaman`ın hakkını sonuna kadar savunacağız, bir oy için bile mücadelemizi vereceğiz.”

"PINARBAŞI`NDAKİ İPTAL GEREKÇESİ NEDEN BESNİ`DE KULLANILMIYOR?"

Besni`ye Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesinden geldiklerini kaydeden Burhanettin Bulut ise Pınarbaşı`nda seçimin iptal edilip hızla yeni tarih verildiğine dikkat çekti. Bulut, “Orada ifade edilen gerekçe sandıklardaki mührün kopartılmış olması. ‘Sandıkta mühür yok` demiyorlar ancak sandıktaki mühürler sonradan koparılmış. Peki buna ilişkin bir görüntü var mı? Yok. Ama Besni`ye geliyorsunuz, Besni`de bir görüntü var; görüntüde sandıklarda bir mühür yok açık bir şekilde kurullara götürülmüş. Madem öyle, Pınarbaşı`nda iptal gerekçesi neden Besni`de kullanılmıyor, bir kere bunu bir sorgulamak lazım. Ancak bakıldığında Tayyip Erdoğan`ın seçim akşamı konuştuğu gibi bir mevzu maalesef olmadı. Seçimler sonrası hani halkın iradesine saygılıyız diyorlar ya. Anadolu`da bir deyim var, ‘bir evin içerisinde hırsız varsa kapı kilit tutmaz` diye. Tam da onu yaşıyoruz" dedi.

"EĞER BU HAKSIZLIĞA İL SEÇİM KURULU MÜDAHALE ETMEZSE YÜKSEK SEÇİM KURULU`NDA İTİRAZLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Bulut, şöyle devam etti:

"Seçimlerden önce devletin tüm olanaklarını kullanan iktidar bu yetmezmiş gibi seçim günü de her türlü olanakları kullandılar. Sonra da hukuksuzluğa, aymazlığa özellikle Pınarbaşı`nda ahlaksızlığa varan müdahalelerde bulundular. Burada talep şudur: Besni`den ifademiz halkın iradesini sağlıklı bir şekilde sandıktan çıkartılması. Yoksa bir kayıp varsa buna saygılıyız elbette. Ancak bu hukuksuzlukları yapanların, bu adaletsizlikleri yapanların Adıyaman`da, Besni`de buna buradaki halkın izin vermeyeceklerini bilmelerini istiyoruz. Eğer bu haksızlığa il seçim kurulu müdahale etmezse Yüksek Seçim Kurulu`nda itirazlarımıza devam edeceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Ali Mahir Başarır, Burhanettin Bulut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA