2 Mayıs 2024 Perşembe


14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ  
 
     
   

GÜRSEL EROL`DAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN`E: "2002 YILINDAN BUGÜNE MÜFREDATTA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERLE EĞİTİM SİSTEMİ NEYE GÖRE İNŞA EDİLMEKTEDİR?"


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, eğitim müfredatında yapılan değişiklikler ve okul bırakma oranlarındaki artışı TBMM gündemine taşıdı. Erol, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e “Türk Eğitim sisteminde 2002 yılından bugüne kadar özellikle müfredatta yapılan değişikliklerle eğitim sistemi neye göre inşa edilmektedir? Sistemin sürekli olarak değiştirilmesinin sebepleri nelerdir? Özellikle son 10 yıl içerisinde üniversite eğitimi almaya hak kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı ne kadardır” diye sordu.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 10:30   Okunma : 208

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, eğitim müfredatında yapılan değişiklikler ve okul bırakma oranlarındaki artışı TBMM gündemine taşıdı. Erol, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e “Türk Eğitim sisteminde 2002 yılından bugüne kadar özellikle müfredatta yapılan değişikliklerle eğitim sistemi neye göre inşa edilmektedir? Sistemin sürekli olarak değiştirilmesinin sebepleri nelerdir? Özellikle son 10 yıl içerisinde üniversite eğitimi almaya hak kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı ne kadardır” diye sordu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, eğitim müfredatı ve okul bırakma oranlarındaki artışın nedenleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

“GENÇ NÜFUS TOPLAM NÜFUSUN YÜZDE 15.2`SİNİ OLUŞTURUYOR”

Türkiye `de 2022 yılı sonu itibarıyla yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre toplam nüfus 85 milyon 279 bin 553 kişi iken, 15-24 yaş grubundaki genç nüfusun 12 milyon 949 bin 817 kişi olduğunu belirten Erol, bu rakamlara göre genç nüfusun toplam nüfusun yüzde 15.2`sini oluşturduğunu kaydetti. Erol, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

PLANSIZ VE YETERSİZ DESTEK SORUNU

“Özellikle son yıllarda, ülkemizde genç nüfus üzerinde yapılan gözlem ve araştırma sonuçlarına bakarak, gençlerin yoğun bir şekilde sorunlarla karşılaştıklarını söyleyebiliriz. Bunların başında, Türk eğitim sisteminin yıllardan beri devam eden yapısal sorunları, gençlere eğitim süresince yapılan plansız aynı zamanda yetersiz destekler ve eğitim sonrası istihdam yetersizliği yer almaktadır.

“HER DÖRT GENÇTEN BİRİ İŞSİZ KABUL EDİLMEKTE”

“Eğitim sistemindeki bozuk planlama gençlerin uluslararası eğitim standartlarında yeterli eğitimi almalarını zorlaştırmakta ve istedikleri alanda kariyer yapma şansını düşürmektedir. Plansız ve yetersiz bir şekilde verilen devlet destekleri, gençlerin ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayamamaktadır. Bugün Türkiye `de her dört gençten biri işsiz kabul edilmekte ve günden güne gençlerin iş imkanları azalmaktadır.

“GENÇLERDE ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANIMININ ARTTIĞI GÖZLENMEKTE”

Buna bağlı olarak ülkemizde, gençlerde alkol ve uyuşturucu kullanımının arttığı gözlenmektedir. Suç işleme oranı da nüfusumuza göre gençlerde daha fazladır. Birçok genç nevroz ya da psikoz türü hastalıklardan birinin pençesindedir. Gençlerimizde bu eğilimlerin görülmesi bir tehlike habercisi olarak algılanmalıdır.

Erol, Bakan Tekin`e şu soruları yöneltti:

 “Bu hususta;

-Türk Eğitim sisteminde 2002 yılından bugüne kadar özellikle müfredatta yapılan değişikliklerle eğitim sistemi neye göre inşa edilmektedir? Sistemin sürekli olarak değiştirilmesinin sebepleri nelerdir?

-Özellikle son 10 yıl içerisinde üniversite eğitimi almaya hak kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı ne kadardır?

-Son yıllarda üniversitelerimizden ayrılan öğrenci sayısında artış yaşanmasının gerekçeleri nelerdir?

-Son yıllarda üniversitelerin sağladığı imkanların öğrencilerin ihtiyaçlarına karşılık verememesinin nedenleri nelerdir?

-Gençlerin ekonomik zorluklar nedeniyle okullarını bırakmasının önüne geçilmesi için. Bakanlığınızın diğer Bakanlıklarla birlikte yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

-Üniversitelerden mezun olan gençlerimizin, üniversite sonrası akademik eğitimlerini sürdürmelerinde sağlanan desteklerin iyileştirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Eğer yapılıyor ise bunlar nelerdir?"

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA