2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

GÜL ÇİFTCİ BİNİCİ: "YARGI BAĞIMSIZLIĞININ RAFA KALKTIĞI BU DÖNEMDE SAVUNMA HAKKI VE AVUKATLIK MESLEĞİ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ HALE GELMİŞTİR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle “Yüksek yargı mensuplarının liyakate göre değil siyasi taraflaşmayla seçildiği, adliyelerde para ve rüşvet skandallarının yaşandığı, yargı bağımsızlığının rafa kalktığı, yüksek yargının siyasi taraflaşmalara konu olduğu bu dönemde savunma hakkı ve avukatlık mesleği her zamankinden daha önemli hale gelmiştir" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 10:50   Okunma : 198

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle “Yüksek yargı mensuplarının liyakate göre değil siyasi taraflaşmayla seçildiği, adliyelerde para ve rüşvet skandallarının yaşandığı, yargı bağımsızlığının rafa kalktığı, yüksek yargının siyasi taraflaşmalara konu olduğu bu dönemde savunma hakkı ve avukatlık mesleği her zamankinden daha önemli hale gelmiştir" açıklamasını yaptı.

CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Binici, “Adaletin tesis mekanizması olan adliyelerde yaşananlar iktidarın hukuk sistemimizi getirdiği hali gözler önüne sermektedir. Yüksek yargı mensuplarının liyakate göre değil siyasi taraflaşmayla seçildiği, adliyelerde para ve rüşvet skandallarının yaşandığı, yargı bağımsızlığının rafa kalktığı, yüksek yargının siyasi taraflaşmalara konu olduğu bu dönemde savunma hakkı ve avukatlık mesleği her zamankinden daha önemli hale gelmiştir” dedi.

"SAVUNMA DEMEK AVUKAT DEMEKTİR"

“İddia, hüküm ve savunma yargı sacayağının olmazsa olmazıdır” diyen Binici, şu ifadelere yer verdi:

“Adaletin tecelli etmesi ancak savunma ile mümkündür. Savunma demek, avukat demektir. Avukatlarımızın çabaları demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin devamı için de yaşamsal önemdedir. Savunmanın ruhunu bedene kavuşturan avukatlar; eğitimden sosyal güvenliğe, özlük haklarından iddia makamıyla eşitliğine kadar büyük sorunlar yaşamaktadır. Bununla birlikte avukatlara karşı şiddet vakaları, avukatlara uygulanan vergi adaletsizliği ve en önemlisi çoklu baro uygulaması iktidarın mesleğimize sistematik saldırılarından sadece bazılarıdır. Burada esas hedef ise mesleğimizle özdeşleşmiş hukuksuzluğa ve yasaklara karşı direnme gücüdür.”

31 Mart yerel seçimlerine de değinen Binici, “31 Mart günü oy verme saatinden sonuçların YSK sistemine girilmesine ve itiraz süreçlerine kadar seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesi için meslektaşlarım büyük sorumluluk aldı. Ülkemizin her bir yanında meslektaşlarımın varlığı seçim gününü başarıyla atlatmamızı sağladı” dedi.

"CAN ATALAY, YÜREĞİNDE ADALET DUYGUSU TAŞIYAN HERKESİN GÖZÜNDE HATAY MİLLETVEKİLİDİR"

Binici, cezaevindeyken 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Hatay`dan milletvekili seçilen ancak daha sonra milletvekilliği düşürülen avukat Can Atalay`a da destek mesajı verdi. Binici, “Can Atalay tüm Hataylıların, meslektaşlarının ve yüreğinde adalet duygusu taşıyan herkesin gözünde Hatay Milletvekilidir. Meslektaşımızın cezaevinden çıkıp esas yeri olan TBMM`de görevini yapamaması demokrasi ayıbı ve bir Anayasasızlaştırma sürecinin parçasıdır” dedi. 

Binici, açıklamasında “Bu duygu ve düşüncelerle; birey hak ve özgürlüklerinin savunulması, hukukun üstünlüğünün var olabilmesi için özveriyle durmaksızın çabalayan meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlarım” ifadelerine yer verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA