2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

AVUKATLAR GÜNÜ`NDE ‘SAVUNMAYA ÖZGÜRLÜK PLATFORMU` KURULDU: “BU PLATFORMUN, SAVUNMA MESLEĞİNE YÖNELEN SALDIRILAR KARŞISINDA GÜCÜNÜ BİRLİĞİNDEN ALAN BİR KALKAN OLUŞTURABİLMESİNİ UMUYORUZ”


Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması, Katılımcı Avukatlar, Toplumsal Hukuk ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, 5 Nisan Avukatlar Günü`nde ‘Savunmaya Özgürlük Platformu`nu kurdu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği`nden Şevin Kaya, “Bu platformun, savunma mesleğine yönelen saldırılar karşısında gücünü birliğinden alan bir kalkan oluşturabilmesini ama aynı zamanda toplumun geniş kesimlerinin savunma hakkının da bir güvencesi olabilmesini umuyoruz. Bu koşullar altında hem mesleki haklarımızda hem de bir bütün olarak temel hak ve özgürlüklerimizde direneceğiz” dedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 16:41   Okunma : 245

Haber: NİSANUR YILDIRIM / Kamera: EYLEM LADİN DEĞER

Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması, Katılımcı Avukatlar, Toplumsal Hukuk ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, 5 Nisan Avukatlar Günü`nde ‘Savunmaya Özgürlük Platformu`nu kurdu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği`nden Şevin Kaya, “Bu platformun, savunma mesleğine yönelen saldırılar karşısında gücünü birliğinden alan bir kalkan oluşturabilmesini ama aynı zamanda toplumun geniş kesimlerinin savunma hakkının da bir güvencesi olabilmesini umuyoruz. Bu koşullar altında hem mesleki haklarımızda hem de bir bütün olarak temel hak ve özgürlüklerimizde direneceğiz” dedi.

Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması, Katılımcı Avukatlar, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Toplumsal Hukuk bir araya gelerek 5 Nisan Avukatlar Günü`nde ‘Savunmaya Özgürlük Platformu`nu kurduğunu duyurdu. Açıklamaya, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz da destek verdi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği`nden Şevin Kaya, şunları söyledi:

“BİZLERİ HEDEF ALAN BU SALDIRILARIN ESASINDA TOPLUMSAL MUHALEFETİ HEDEF ALAN SALDIRILARLA İÇ İÇE GEÇTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

“Avukatlığa yönelen saldırıların yeni olmadığını elbette biliyoruz. Daha önce de onlarca meslektaşımız gözaltı, tutuklama, soruşturma, sürgüne maruz kaldı ve onlarca meslektaşımız katledildi. Meslektaşlarımız defalarca mesleki faaliyetleri nedeniyle hedef alındı. Bu anlamda bugün yaşananların dönemsel olmadığını biliyoruz. Aksine bağımsız savunma, bağımsız avukatlık, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak uzunca bir süredir tehlike altında. Avukatlık mesleği, bir bütün olarak tehlike altında ve toplumsal işlevinden arındırılmak istenmekte. Bizler, avukatlık mesleğini toplumsal mücadelenin yanında, halkların, ezilenlerin, muhaliflerin, yoksulların hak ve özgürlüklerini koruma ve güçlendirme çabasıyla yürüten avukatlarız. Bu anlamda bizleri hedef alan bu saldırıların esasında toplumsal muhalefeti hedef alan saldırılarla iç içe geçtiğinin bilincindeyiz. Mesleğimizin temel prensiplerini koruma ve saldırıların en doğrudan hedefi haline gelmiş meslektaşlarımızla dayanışma mücadelesini memleketin genelindeki adalet mücadelesinden ayrıksı görmüyoruz. Her geçen gün daha da sertleşen bu iklimde bir araya gelerek direnç göstermek ve mücadele etmekten başka bir çıkış olmadığını çok ama çok iyi biliyoruz.

“SAVUNMA HAKLARI MÜCADELESİNİ ÖRGÜTLEMEYE TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI ÇAĞIRIYORUZ”

Tam da bu ihtiyaçların bir sonucu olarak bizler farklı hukuk kurumlarında hak mücadelesi yürüten avukatlar olarak bu mücadeleyi büyütecek bir adım alarak 5 Nisan 2024 Avukatlar Günü`nde Savunmaya Özgürlük Platformu`nun kuruluşunu duyurmaktan onur duyuyoruz. Bu platformun, savunma mesleğine yönelen saldırılar karşısında gücünü birliğinden alan bir kalkan oluşturabilmesini ama aynı zamanda toplumun geniş kesimlerinin savunma hakkının da bir güvencesi olabilmesini umuyoruz. Bu koşullar altında hem mesleki haklarımızda hem de bir bütün olarak temel hak ve özgürlüklerimizde direneceğiz. Kendisini direnme hakkının kullanımıyla inşa eden insan haklarında direneceğiz. Ulusal ve uluslararası kazanımlarımızda direneceğiz. Meslek kuruluşlarımızda direneceğiz. Avukatların savunma dokunulmazlığında, bağımsız savunma hattında direneceğiz. Barolarımız ve Barolar Birliği`ni bu yönde etkin mücadeleye çekeceğiz. Bu minvalde, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek üzere avukatlık mesleğine dönük saldırılara karşı birlikte durmak gerektiği bilinciyle bir araya gelerek ‘Savunmaya Özgürlük Platformu` kuruluşumuzu ilan ederiz. 5 Nisan Avukatlık Günü`nde, birlikteliğimizden aldığımız güçle omuz omuza direneceğimiz bir savunma hakları mücadelesini örgütlemeye tüm meslektaşlarımızı çağırıyoruz. Yaşasın dayanışma. Savunmayı savunuyoruz.”

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, şöyle konuştu:

“Çok sayıda meslektaşımız, hukukçu arkadaşımız şu anda tutsak edilmiş durumda. Türkiye`de artık avukatların haklarının korunması noktasında yapılması gereken çok şey var. Can Atalay arkadaşımız vekil olduğu halde ısrarla, inatla, intikamcı bir anlayışla üstelik AYM kararlarına rağmen bırakılmadı. Ebru Timtik`i anmadan geçmek istemiyorum. Adalet için direndi, açlık grevine girdi. Biz arkadaşımızı kurtaramadık. Onun adalete olan inancı her zaman yaşayacak.”

“BİR ANNE 6 YILDIR ADALET ARIYOR”

DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 48 gündür annesi Emine Şenyaşar`ın Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini sürdürdüğünü belirterek, “Türkiye`de şu an yaşadığımız süreçte etik diye bir kavram kalmamıştır. Bir anne 6 yıldır adalet arıyor. Adalet Bakanı başta olmak üzere bütün kurumlar annem karşısında aciz duruma düşmüşler. Türkiye`de birçok adaletsizlik oluyor. Türkiye`de bir an önce hak, hukuk, adaletin egemen olmasını istiyoruz” diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Van`ın seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan ile ilgili süreci ANKA`ya şöyle değerlendirdi:

“SEÇİM SONUÇLARI ÜZERİNDEN AK PARTİ ARTIK YARGIYA MÜDAHALE ETMEYİ BIRAKMALI”

“Yargı, hala siyasal iktidardan çok fazla etkileniyor. Halbuki Abdullah Zeydan`ın memnu haklarının iadesi kararı kesinleşmişti. Van İl Seçim Kurulu da onun başvurusunu kabul edip kesin listeye aldı ve kendisi seçildi. Böyle bir süreçte daha sonra yargıya yapılan müdahaleyle bu kriz ortaya çıktı. Bu yapay bir kriz. Seçim sonuçları üzerinden AK Parti artık yargıya müdahale etmeyi bırakmalı. Yargı da Anayasa ve hukuk kuralları çerçevesinde işleyişini sağlamalı. Yargıya yapılan müdahaleler, Türkiye`de hukuk güvenliği hakkını neredeyse yok etmiş durumdadır. Umarım bundan bir ders çıkartılır. Can Atalay ile ilgili AYM kararının Yargıtay tarafından uyulmaması yargının siyasi iktidarın kontrolünde olduğunun çok tipik bir göstergesiydi. Önce o sorunu, bu krizi çözsünler.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA