30 Nisan 2024 Salı


16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   13:15   MUĞLA İKİZKÖY`DE 3 GÜNDÜR SULAR KESİK, KÖYLÜLER TERMİK SANTRALE TEPKİ GÖSTERDİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI  
 
     
   

BEKİR BAŞEVİRGEN: “EMEKLİYE BAYRAM HAYAL OLDU”


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Emekliler yaşam mücadelesi verirken bayramda torunlarına harçlık vermesi, tatile gitmesi, gelecek misafirleri için ikramlık alabilmesi hayalin de ötesine geçti. Emekliye bayram hayal oldu diyebiliriz. Emekli bayramı geçti, artık karnını doyurabilmenin derdine düştü. Emeklimiz insan onuruna yaraşır bir ücret talep ediyor. Artık yok sayılmak, görmezden gelinmek istemiyor” dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2024 Salı 10:54   Okunma : 212

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Emekliler yaşam mücadelesi verirken bayramda torunlarına harçlık vermesi, tatile gitmesi, gelecek misafirleri için ikramlık alabilmesi hayalin de ötesine geçti. Emekliye bayram hayal oldu diyebiliriz. Emekli bayramı geçti, artık karnını doyurabilmenin derdine düştü. Emeklimiz insan onuruna yaraşır bir ücret talep ediyor. Artık yok sayılmak, görmezden gelinmek istemiyor” dedi.

Ramazan Bayramı yaklaşırken Bekir Başevirgen, ekonomik koşulların emekliler üzerindeki etkisine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Başevrigen`in açıklaması şöyle:

"3 BİN LİRALIK BAYRAM İKRAMİYESİ EMEKLİNİN AKLIYLA DALGA GEÇMEKTİR”

``Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Enflasyon, peşi sıra gelen zamlar ve ek vergiler vatandaşı nefes alamaz noktaya getirdi. Çalışanların durumu böyleyken yıllarca çalışıp üreterek ülke ekonomisine destek olan emeklilerin durumuysa daha vahim. Milyonlarca emekli, 10 bin liralık maaşla açlığa mahkum edilirken sadece 3 bin liralık bir bayram ikramiyesinin verilmesi emeklinin aklıyla dalga geçmektir. Emeklilerin yaşam mücadelesi her geçen gün sertleşirken iktidarın emekliye insanca yaşayabilecekleri bir zam yapmak yerine sadece 3 bin liralık bayram ikramiyesi vermesi hiçbir vicdana sığmaz.

"EMEKLİNİN 10 BİN LİRASINI SARAY 27 SANİYEDE HARCANIYOR”

Emeklinin aldığı 10 bin liralık maaş bir ev kirası bile etmiyor. Yıllarca çalışıp didinip emekliliğinde rahat bir hayat yaşamak isteyen vatandaşlarımız, mecburen çalışmak zorunda kalıyor. İktidar emekliye 3 bin liralık bayram ikramiyesini layık görüyor ama sarayın bir günlük maliyeti 33,6 milyon lira. Saatlik harcaması 1,4 milyon lira. Bir dakikada 23 bin lira. Asgari ücret 17 bin lira, saray bir dakikada 23 bin lira harcıyor. Bir asgari ücreti 40 saniyede tüketiyorlar. Emeklinin 10 bin lirasını saray 27 saniyede harcanıyor. AKP iktidara geldiğinde, en düşük emekli maaşı 1 buçuk asgari ücret düzeyindeydi. O gün en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınabilirken bugün sadece 2 buçuk çeyrek altın alınabiliyor. Emekli o günden bugüne maaşından 5 buçuk çeyrek altını kaybetti. İktidar bu düzeni hiç bozmasaydı emekli bugün 26 bin lira maaş alacaktı.

"EMEKLİYE BAYRAM HAYAL OLDU”

Ramazan ayına yoksul bir şekilde giren emeklilerimizi şimdi de buruk bir bayram bekliyor. Ramazan Bayramı`nda küçükler büyüklerin ellerini öpüp harçlıklarını alır. Bayram geleneklerimiz arasında misafire tatlı, şeker, çikolata ikram etmek vardır. 3 bin liralık ikramiyeyle emekli nasıl torununa harçlık versin, nasıl ikramlık tatlı, şeker alabilsin? En düşük baklavanın kilogram fiyatı 500 lirayı buldu. En düşük ikramlık şekerin kilogram fiyatıysa 200 liradan başlıyor. Emekliler yaşam mücadelesi verirken bayramda torunlarına harçlık vermesi, tatile gitmesi, gelecek misafirleri için ikramlık alabilmesi hayalin de ötesine geçti. Emekliye bayram hayal oldu diyebiliriz. Emekli bayramı geçti, artık karnını doyurabilmenin derdine düştü. Emeklimiz insan onuruna yaraşır bir ücret talep ediyor. Artık yok sayılmak, görmezden gelinmek istemiyor.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA