3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

KADİRLİLİ MEVSİMLİK İŞÇİ: "ŞEKER ALACAK PARAM YOK Kİ BAYRAM YAPAYIM"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çocuklarına ve gelinine bakan 54 yaşındaki mevsimlik işçi Zeynep Kayıran, bayram şekeri alacak durumu olmadığını söyledi. Kayıran, "Ne iş bulursam gidiyorum olmazsa evdeyim. Bayrama`da şeker alacak param yok ki bayram yapayım" dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2024 Salı 11:28   Okunma : 214

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çocuklarına ve gelinine bakan 54 yaşındaki mevsimlik işçi Zeynep Kayıran, bayram şekeri alacak durumu olmadığını söyledi. Kayıran "Ne iş bulursam gidiyorum olmazsa evdeyim. Bayrama`da şeker alacak param yok ki bayram yapayım" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesi Şehit Mustafa Yağız Mahallesi`nde mevsimlik işçi olan 54 yaşındaki Zeynep Kayıran geçim sıkıntı yaşadığını, düzenli bir işi olmadığı için masraflarını karşılayamadığını dile getirdi.

"ŞEKER ALACAK PARAM YOK"

Zeynep Kayıran, şunları söyledi:

"Oğlum 8 ay önce kaza yaptı. Demir doğramada çalışıyordu. Ustasıyla Adana`dan gelirken kaza yaptı. Normal geçiniyorduk kaza yapınca sonra işte ben bakmaya başladım. Ayağı kırık kolu kırık kaç sefer ameliyata girdi yinede iyi olamadı, hala da kalkamıyor. Ben de tarlaya gidiyorum yevmiyeye, onunla çalıştığımla geçindiriyorum evi 4- 5 kişiyiz. Ispanağa gidiyorum, yaz işine karpuz dikimine, mısır otuna gidiyorum. Ne iş bulursam olursa gidiyorum olmazsa evdeyim. Bayramada yok. Şeker alacak param yok ki bayram yapayım.

"YETİŞTİREMİYORUM"

İkide bir Adana`ya gidiyor zaten ayda 2 sefer gidiyor bazen 3 sefer gittiği de oluyor. Hepsi para... Olmuyor, yetiştiremiyorum bu sefer. Oğlumun biri de askerden geldi. İş aradı bulamadı. Eşi hamile. Bayramda ne yapalım evde duracağız bir şey yapamayız. Günlük 450 liraydı bundan önce yevmiye. Şurda 3-4 günden beri gitmiyorum. 450 lirayı aldığımda eve yiyecek alıyorum bunlara. İhtiyaçlarını gideriyorum. Ne yapayım elimde kalmıyor ki. Yeter mi 450 lira 4-5 kişiye. Yapacak bir şey yok. Verdikleri bir dul maaşı 2 bin lira veriyor devlet. Bir de aile destek parası diyorlar 950 lira veriyorlar. Vallahi alamadım, almadım az önce de lafını etti şu çocuk. Almıyorum bu sene de bayram neyime dedim." 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA