29 Nisan 2024 Pazartesi


16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   13:15   MUĞLA İKİZKÖY`DE 3 GÜNDÜR SULAR KESİK, KÖYLÜLER TERMİK SANTRALE TEPKİ GÖSTERDİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI  
 
     
   

YSK BAŞKANI YENER: AKP`NİN 2, CHP`NİN 1, MHP`NİN 1, DEM PARTİ`NİN 2 YERDE İTİRAZI KABUL EDİLDİ


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Yerel seçimlere yönelik yapılan itirazlara ilişkin bilgi veren Yener, AKP`nin 2, CHP`nin 1, DEM Parti`nin 2, MHP`nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini söyledi.

 

Tarih : 11 Nisan 2024 Perşembe 15:51   Okunma : 12

HABER: OGÜN AKKAYA KAMERA:ONUR BİNGÖL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Yerel seçimlere yönelik yapılan itirazlara ilişkin bilgi veren Yener, AKP`nin 2, CHP`nin 1, DEM Parti`nin 2, MHP`nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini söyledi.

İl ve ilçe seçim kurullarına itirazları karara bağlayan Yüksek Seçim Kurulu, bugün saat 14.00`te toplandı. Toplantıda, İYİ Parti`nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı itiraz değerlendirilecek. Bu itirazın yanı sıra partilerden gelen diğer itirazlar da kurulun gündeminde olacak. Siyasi partiler olağanüstü itiraz süreci kapsamında 14 Nisan Pazar günü saat 17.00`ye kadar itirazda bulunabilecek. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak. Birçok noktada partiler tarafından yapılan itirazlar ele alınacak. Sadece belediye başkanlığı için değil, il, ilçe, belde belediyeleri için de itirazlar karara bağlanacak.

"ÜLKE ÇAPINI İLGİLENDİRMEDİĞİ İÇİN BİLGİLENDİRME YAPMIYORUZ"

Ramazan Bayramı dolayısıyla toplantıdan önce gazetecilerle bir araya gelen YSK Başkanı Ahmet Yener, itiraz süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İtiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirten Yener, şunları söyledi:

“2019`daki itiraz süreciyle 2024`deki itiraz süreci arasında çok fazla bir fark olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Belki iller bazında farklılık olabilir. 2019`da itirazın hiç gelmediği ya da çok az geldiği illerden bu dönem daha fazla gelmiş olabilir. Ancak şu ana kadar süreç normal seyrinde devam ediyor. Kurulun gündemine gelen ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlara ilişkin olarak gün sonunda sizlere bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ancak sizlerin az önce sorduğu gibi 81 adet değil daha fazla itiraz var. Biz bu itirazlarda daha çok büyükşehir ve ilçe bazında kuruma intikal eden itirazlara ilişkin sizlere bilgi veriyoruz. Bu itirazlar içerisinde belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği gibi sıralamaya ilişkin itirazlar da var. Ancak bunları genelde tüm ülke çapını ilgilendirmediği için sizlere fazla bilgilendirme yapmıyoruz.”

Yapılan itirazlarda verilen kararlara ilişkin de bir değerlendirmede bulunan YSK Başkanı, AKP`nin 2, CHP`nin 1 seçim bölgesinde DEM Parti`nin 2, MHP`nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini söyledi.

2024, DÜNYADA SEÇİM YILI”

Yener, bir başka soru üzerine “2024 yılı, tüm dünyada seçim yılı. Rusya tamamladı, ABD`deki seçimler var. Dün Güney Kore`de vardı. Gürcistan`da, Venezüela`da seçim olacak. 2024 yılı dünya genelinde seçimler yılı olarak nitelendirilebilir” dedi.

DÖRT SEÇİM BÖLGESİNDE SEÇİMLER YENİLENECEK

Yapılan itirazlar sonucunda seçimin yenileneceği yerler hakkında da konuşan Yener, Kayseri`nin Pınarbaşı, Şanlıurfa`nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne`de bir beldede ve Sivas`ta bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirtti.

YSK`NIN ÖNÜNDE 40 DOSYA OLACAK

Bugün YSK`nin önünde karara bağlanması beklenen 40 dosya olacak. Olağanüstü itirazlar devam ediyor. YSK ayrıca CHP`nin Hatay`a ilişkin itirazını da gündeme alacak.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA