3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

ARTVİNLİ BESİCİ: “KIŞIN MASRAFLAR ÇOK, OT, ARPA VE SAMAN FİYATLARI İKİ MİSLİ”


 Artvin`in Ardanuç ilçesinde hayvancılık yapan Yıldıray Zülfü, "Kışın masraflar çok arpa, ot ve saman fiyatları çok pahalı yani iki misli diyebiliriz. Ama mecburuz hayvanlarımıza yedirmek zorundayız ve işin içinden çıkamasak da bu işi yapmak zorundayız. Bizim yerlerimiz yok, ister istemez hayvanın otunu ve samanını parayla alıyoruz. Biz ailece 10 nüfustan oluşuyoruz ve bunlarla geçinmeye çalışıyoruz yetmese de idare ediyoruz" dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2024 Pazar 16:08   Okunma : 211

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN)- Artvin`in Ardanuç ilçesinde hayvancılık yapan Yıldıray Zülfü, "Kışın masraflar çok arpa, ot ve saman fiyatları çok pahalı yani iki misli diyebiliriz. Ama mecburuz hayvanlarımıza yedirmek zorundayız ve işin içinden çıkamasak da bu işi yapmak zorundayız. Bizim yerlerimiz yok, ister istemez hayvanın otunu ve samanını parayla alıyoruz. Biz ailece 10 nüfustan oluşuyoruz ve bunlarla geçinmeye çalışıyoruz yetmese de idare ediyoruz" dedi.

Artvin`in Ardanuç ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapan besiciler, hayvanlarını otlaklara çıkarmaya başladı. Hayvancılık yapan Yıldıray Zülfü, hayvanlarını otlatmak için yer sıkıntısı çektiğini, kışın ise hayvanların beslenmesi için gerekli olan ot, saman fiyatlarının çok arttığını ve ekonomik zorluk yaşadığını dile getirdi.

“HAYVANLARIMIZI OTLATMAK İÇİN YER SIKINTIMIZ VAR”

Mayıs ayı içerisinde yaylaya çıkmaya hazırlanan küçükbaş hayvancılık yapan Yıldıray Zülfü,yaşadıkları zorlukları anlatarak şunları söyledi:

"Hayvancılığı doğdum doğalı yapıyorum ve şimdi de devam ettirmeye çalışıyoruz. Zahmetleri var tabii ki özellikle yaz aylarında yer sıkıntısı çekiyoruz. Bahar geldi artık yavaş yavaş yaylaya çıkacağız ama yaylaya çıkmadan hayvanlarımız otlaklarda otlatırken, vatandaş ve tarım ilçe müdürlükleri de bize zorluklar çıkarıyor. Anlayacağınız kendi yaylamıza gidene kadar hayvanlarımızı otlatmak için otlaklarda yer sıkıntısı yaşıyoruz. Hayvanı dışarı çıkarmak zorundayız, hayvan streste, sıkıldı, sıcak ve buralarda su yok yayladaki gibi değil maalesef. Hayvanın bir ayağı suda ve ovada olacak. Biz Bilbilan Yaylası`na çıkıyoruz işte her şeye rağmen iyi diyoruz.

“KIŞIN MASRAFLAR ÇOK, OT, ARPA VE SAMAN FİYATLARI İKİ MİSLİ”

Kışın masraflar çok arpa, ot ve saman fiyatları çok pahalı yani iki misli diyebiliriz. Ama mecburuz hayvanlarımıza yedirmek zorundayız ve işin içinden çıkamasak da bu işi yapmak zorundayız. Bizim yerlerimiz yok, ister istemez hayvanın otunu ve samanını parayla alıyoruz. Biz ailece 10 nüfustan oluşuyoruz ve bunlarla geçinmeye çalışıyoruz yetmese de idare ediyoruz. Sabah bizim işimiz 6`da başlıyor koyunların yemini açıyoruz şimdi ise otlatmaya başladık. Allah nasip ederse haftaya artık yaylalara doğru kademe kademe çıkacağız. Bizim sosyal yaşantımız yok. Biz buralardan yaylaya çıkıyoruz sonbahara kadar yaylalarda oluyoruz. Kışın da tekrar ahırlarda hayvanlarımızı beslemeye alıyoruz, çobanın çilesi 12 ay boyunca bitmiyor.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA