4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "HER BELEDİYEDE BÜYÜK BİR SOYGUN YAPMIŞLAR. BUNLAR HİZMET ETMEK İÇİN DEĞİL RANT İÇİN VARLAR"


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Belediye Eş Başkanları Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, "Her belediyede büyük bir soygun yapmışlar. Van`da 2 buçuk milyar, Siirt`te 500-600 milyon borç ne demek, nereye gitmiş bu paralar? Bizim dönemimizde borçsuz devraldıkları ya da çok cüzi borçlarla devraldıkları belediyelerde bu kadar devasa borçların ortaya çıktığını Türkiye kamuoyunun, halklarının görmesi gerekiyor. Bunlar hizmet etmek için değil rant için varlar. Bunlar dünyada kurulmuş en büyük soygun şebekesini örgütlemişler" dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 13:37   Okunma : 199

(ANKARA) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Belediye Eş Başkanları Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, "Her belediyede büyük bir soygun yapmışlar. Van`da 2 buçuk milyar, Siirt`te 500-600 milyon borç ne demek, nereye gitmiş bu paralar? Bizim dönemimizde borçsuz devraldıkları ya da çok cüzi borçlarla devraldıkları belediyelerde bu kadar devasa borçların ortaya çıktığını Türkiye kamuoyunun, halklarının görmesi gerekiyor. Bunlar hizmet etmek için değil rant için varlar. Bunlar dünyada kurulmuş en büyük soygun şebekesini örgütlemişler" dedi.

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanları ve eş genel başkanlarının katılımıyla Belediye Eş Başkanları Toplantısı düzenledi. Toplantıya DGM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katıldı.

"İKTİDAR VE MUHALEFETİ 31 MART`TA ORTAYA ÇIKAN İRADEYİ DOĞRU OKUMAYA DAVET EDİYORUZ”

Toplantıda konuşan Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Kayyımcı zihniyet, kötü yönetilen belediye anlayışı kaybetti. Halkımız, halklarımız kazandı. Kayyımlar sandığa gömüldü. Türkiye halklarının mücadelesi ve DEM Parti`nin 31 Mart`taki başarısıyla birlikte aslında AKP-MHP iktidarına 22 yıldır ilk defa büyük bir yenilgi tattırıldı. Bu yenilgide emeği olan bütün halklarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Türkiye`yi yöneten parti, açık ara farkla ikinci parti oldu. Çok önemli bir seçimdir onun için bu seçim. İktidar ve muhalefeti 31 Mart`ta ortaya çıkan bu iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz.

"KÜRT MESELESİNİ BASTIRMAK İÇİN HÂLÂ ASKERİ OPERASYONLARDAN MEDET UMUYORLAR”

Bütün açıklamalarımızda, ‘Çok cumhurbaşkanı, çok başbakan, çok bürokrasi gördük. Gelip geçtiler çünkü Kürt meselesini çözmediler. Kürt meselesini çözmeyenler, çözülür` demiştik. 31 Mart seçim sonuçları da bizi bir kez daha doğruladı. 31 Mart`ta halkın mesajını anlamak istemeyenler, ülke ülke gezerek savaş vizesi almaya çalışıyorlar. Seçim sonrası iktidarın çeşitli ülkelere yapmış olduğu ziyaretlerde de bu bir kez daha ortaya çıktı. Siyasi ve demokratik çözümün tek yöntem olduğu Kürt meselesini bastırmak için hâlâ askeri operasyonlardan medet umuyorlar. Defalarca denenmiş ve sonuç alınmamış yol ve yöntemleri denemek, oradan medet ummak büyük bir acizliktir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.

"TEHDİTLERLE HİZALANACAĞIMIZI BEKLEYENLER ÇOK BEKLERLER”

Çağrımızı bir kez daha yenilemek istiyoruz: Biz kararlıyız, bu ülkede barışı, demokrasiyi getireceğiz. Başta Kürtler, Aleviler olmak üzere bu ülkede yaşayan insanlar eşit bir temelde, demokratik bir anayasayla yönetilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Tehditlerle hizalanacağımızı bekleyenler çok beklerler. Çünkü bu gelenek hiçbir zaman bugüne kadar yapılan tehditlere boyun eğmemiştir. Belediyelerimizi tehdit edenler çok iyi bilsinler: Belediye eş başkanlarımız, belediye yönetimlerimiz, yerel yönetimlerden seçilen arkadaşlarımız asla bu tehditlere pabuç bırakmaz. Yatıp kalkıp Kürt düşmanlığı yapanları, 23 Nisan 1920`deki ilk Meclis`in kısmi çoğulculuğunu ve istediğimiz düzeyde olmasa da 1921 Anayasası`nın demokratik özünü anlamaya çağırıyoruz. Ama onlar burada değiller. 1924 Anayasası ile ret ve inkar edilen, yok sayılan halkları tekrar aynı anlayışla yönetmek istiyorlar. O dönem bu işleri yapanların bugünkü modern temsilcileri, bugün bu ülkeye bu zehri, bu kötülüğü yaymaya çalışıyorlar. Bunlar 1924`teki anayasanın ret ve inkar eden özüyle bu ülkeyi ikinci bir yüzyılda daha yönetmek istiyorlar. Kesinlikle buna izin vermeyeceğiz.

"HALKIN PARASINI BALYALARLA ÇALMAK MI VATANSEVERLİKTİR”

31 Mart seçim sonuçlarında ortaya çıkan halkın iradesini kumpaslarla, yalanlarla gasp etmek isteyen Ergenekon ve JİTEM artıklarına buradan bir kez daha sesleniyoruz: Size buradan ekmek çıkmaz. Kürt halkı asla sizin bu tehditlerinize boyun eğmez. Artık medya plazalarında, karanlık odalarda halkın iradesine operasyon yapma dönemi kapandı. Artık Türkiye`de siyaseti psikolojik harp daireleri değil; Türkiye`nin emekçileri, yoksulları, halkları belirliyor 31 Mart`ta olduğu gibi. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde belirleyip yönlendirecektir halklarımız. Bizim gündemimiz bu karanlık odakların kumpasları değil, zaten ona ilişkin tavrımız nettir. Belediyelerimizi kayyım borçlarından kurtarmak, yaratılan tahribatları gidermek ve halka hizmet etmek üzere çalıştırmaktır. Bizim yerel yönetimler anlayışımızda sembollere ve değerlere hakaret asla yoktur. Bu çok iyi bilinmesine rağmen seçimin kaybedenleri, gelecek korkusu yaşayanlar toplumun hassasiyetleri, fay hatları üzerinden yolsuzluklarını, hırsızlıklarını, talanlarını örtmeye çalışıyorlar. Halkın parasını balyalarla çalmak mı vatanseverliktir, vatanı rant çiftlikleri olarak görmek mi vatanseverliktir, milletin malına çöreklenerek mi vatansever olunuyor, millet sevgisi yoksulun kursağındakini cebe indirmek midir, bayrak rantınızı, rüşvetinizi, milyonluk yolsuzluklarınızı, vurgunlarınızı örtmek için midir sorularını bir kez daha sormak istiyoruz.

"BİR DAHA BELEDİYELERİN KAPILARINDAN GİREMEYECEKLER”

Bizleri günlerdir hedef haline getirenleri çok iyi tanıyoruz, niyetlerini de çok iyi biliyoruz. Onlar demokrasiyi bir düşman olarak görüyorlar. Onların yaşadığı, nefes aldıkları zeminler karanlık zeminlerdir, çatışmalı zeminlerdir. Dolayısıyla bu ucuz komplolara kesinlikle geçit vermeyeceğimizi, pabuç bırakmayacağımızı bir kez daha tekrar ediyorum. Bunların yolsuzlukları, hırsızlıkları saymakla bitmez. Seçim meydanlarından defalarca söyledik. Her belediyede büyük bir soygun yapmışlar. Van`da 2 buçuk milyar, Siirt`te 500-600 milyon borç ne demek, nereye gitmiş bu paralar? Bizim dönemimizde borçsuz devraldıkları ya da çok cüzi borçlarla devraldıkları belediyelerde bu kadar devasa borçların ortaya çıktığını Türkiye kamuoyunun, halklarının görmesi gerekiyor. Bunlar hizmet etmek için değil rant için varlar. Bunlar dünyada kurulmuş en büyük soygun şebekesini örgütlemişler. İnşallah bundan sonra bir daha asla halkımızın desteği ve bizim halkımızı memnun eden iyi çalışmalarımızla birlikte bunlar o belediyelerin kapılarından giremeyeceklerdir.

"BİZ BU SEÇİMDE HEM KAYYIM İLE HEM DE KAYYIM SEÇMEN İLE MÜCADELE ETTİK"

Toplantıda konuşan Tülay Hatimoğulları ise şunları söyledi:

"Seçim kampanyamızı çok zor koşullarda yürüttük. AKP başta olmak üzere, yerel ortakları, devletin bütün olanaklarını seferber ederek bir seçim çalışması yürüttü. Bizlerse kıt olanaklarla bu çalışmaları yürüttük. İki seferdir kayyım atayarak yerel yönetimler üzerinde estirmiş oldukları baskılar ve kayyım zihniyetinin neticesi olarak, yerel yönetimlerin yarattığı bütün hizmetlerden halkı mahrum bıraktıkları bir zeminde bu kampanyayı yürüttük. Biz bu seçim yarışında kayyım ile mücadele ederken, kayyım seçmen ile de mücadele ettik. 32 merkeze kayyım seçmen göndererek, başta asker ve polis olmak üzere seçimleri DEM Parti`nin iradesini, Kürt halkının iradesini çalmak üzere izledikleri yol ve yöntemlerini de önemli oranda başarısızlığa uğrattık.

"HALKIMIZ TERCİHİNİ DEĞİŞİMDEN YANA YAPMIŞTIR"

Bugün Türkiye`de AKP`nin MHP`nin ortaklığıyla ve özellikle bölgedeki küçük ortaklarıyla bir birlikte faşizmi ve otoriterleşmeyi ve kayyımcı anlayışı tesis etmek isterken, Türkiye genelinde ortaya çıkan haritaya baktığımızda bu anlayışa halk dur demiştir. Bu anlayış artık gerilemiştir. Merkezi hükümet AKP, MHP iktidarının elinde ama artık yerel yönetimler artık onların elinde değildir. Dolayısıyla kitle desteğini arkasına alamamış olan bir rejimin ne kayyımcı anlayışı artık yol yürüyebilir ne de faşist, otoriter anlayışı yol yürüyebilir. Burada halkımız tercihini değişimden yana yapmıştır.

"AKP İKTİDARI, MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLDUĞUNU SÖYLESE DE DURUM BÖYLE DEĞİL"

AKP iktidarı bugün mazlum Filistin halkının yanında olduğunu söylüyor. Ama gerçekte böyle olmadığını biz seçim kampanyamızda da her yerde ifade ettik. Burada bir kez daha ifade etmek isterim ki; mazlum Filistin halkının gerçek dostları Türkiye`de, geçmiş dönemde de başta Deniz Gezmiş`ler olmak üzere Türkiye Devrimci Hareketi`nin ve Kürt Özgürlük Hareketi`nin Filistin topraklarında, Filistin halkıyla verdiği mücadele, geleneği, bu dayanışmanın en önemli adresidir. Bizler bu dayanışmayı güçlendirmek ve mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu burada bir kez daha altını çiziyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA