4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

FATİH ERBAKAN`DAN `ÇAY DAVETİ` AÇIKLAMASI: "BİZDEN `NOTER MAKAMI OLUN` YAKLAŞIMI BEKLENİYORSA ORADA DURMAMIZIN ANLAMI OLMAZ"


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın TBMM`deki ‘23 Nisan` resepsiyonunda kendisini çaya davet etmemesiyle ilgili “Biz YRP olarak milli görüş çizgisinde siyaset yapan bir partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye her zaman devam ettik. Doğrular milletin doğruları, milletin faydasına olan işler. Yanlışlar da milletin aleyhine olan işlerdir. Ama bizden `yanlışa da doğru deyin, bir noter makamı olun` yaklaşımı bekleniyorsa bizim de orada durmamızın bir anlamı olmaz" dedi. 

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 14:40   Okunma : 89

(ANKARA)- Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın TBMM`deki ‘23 Nisan` resepsiyonunda kendisini çaya davet etmemesiyle ilgili “Biz YRP olarak milli görüş çizgisinde siyaset yapan bir partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye her zaman devam ettik. Doğrular milletin doğruları, milletin faydasına olan işler. Yanlışlar da milletin aleyhine olan işlerdir. Ama bizden `yanlışa da doğru deyin, bir noter makamı olun` yaklaşımı bekleniyorsa bizim de orada durmamızın bir anlamı olmaz" dedi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM basın toplantısı düzenledi. Erbakan şunları söyledi:

"Bilindiği üzere partimiz, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye`de üçüncü parti konumuna yükselmiş, belediye başkanlığı seçiminde yüzde 6.2 oy almış, il genel meclisinde ve belediye meclisi seçiminde Türkiye genelinde yüzde 7 oy almış, böylelikle oylarını 14 Mayıs seçimlerine göre yüzde 100 arttırarak 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve yıldızı olmuştur. Türkiye genelinde 62 belediye başkanlığını kazanmış durumdayız. Milli görüş belediyeciliğini, ahlaklı belediyeciliği en etkili şekilde uygulayacaklar ve milletimizin derdine yerelde derman olacaklar. Adil düzenin uygulanmasını yerelden başlatmış olacaklar. Kazandığımız illerin yanı sıra 20 ilde yüzde 10`un üzerinde oy aldık. Seçim barajının yüzde 7 olduğunu düşünürsek bu önemli bir başarıdır. Bu sonuçlar milli görüşün yeniden şahlanışı demektir. ve YRP`nin iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir. 

İsrail`in 7 Ekim`den beri Gazze`de devam ettirdiği çok açık bir soykırım, insanlık suçu, asrın vahşeti devam ediyor. Böyle bir tablo karşısında Osmanlı`nın ahfadı olarak bizlere katil siyonist rejimle ticaret yapmak yakışmaz çağrıları yapıldı ancak bunlara aylarca kulak tıkandı.6 ayın sonunda bütün bu tepkiler, iktidarın 54 mal kalemi için ihracat yapması ile sonuçlandı. Ticaret Bakanlığı`nı yayınladığı liste ile 54 mal kalemi için İsrail`e ihracatına kısıtlama getirilmiş oldu. Bununla ilgili önemli bir konu, hükümet yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda; `biz bu ticareti yapıyoruz ama İsrail üzerinden Filistin`e gidiyor` diyorlardı. Bu kısıtlama bunun doğru olmadığını gösterdi. Yine hükümet yetkilileri bu aylar boyunca süren tepkilere `İsrail`le ticareti özel sektör yapıyor biz devlet olarak ticaret yapmıyoruz` diyorlardı ancak doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı`na bağlı olan Varlık Fonu şirketlerinden Eti Maden`in İsrail`e 21 ton borik asit gönderdiği de ortaya çıktı. Yani doğrudan doğruya devlerin de ticaret yaptığı ortaya çıkmış oldu.

Getirilen ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. Bu tutumun daha da ileri götürülmesi, kısıtlamaların genişletilmesi gerekmektedir. Örneğin İsrail`i füze saldırılarına karşı korumak için kurulmuş olan Malatya Kürecik Radar Üssü`nün derhal kapatılması ve ayrıca İncirlik Üssü üzerinden Amerika`nın İsrail`e herhangi bir destek vermesinin de mutlaka önlenmesi gerekmektedir. Konu sadece ticaretle sınırlı değil. İran`ın 15 Nisan`da İsrail`e karşı gerçekleştirdiği operasyonda İran`dan fırlatılan 30 seyir füzesi ve 120 balistik füzenin yüzde 90`dan fazlası İsrail`in hava savunma sistemleri sayesinde engellendi. Bu füzelerin erken tespit edilmesi ve önlem alınması Kürecik Üssü sayesinde oldu. Bu tavır bize yakışıyor mu? Tamamen İran`ın muhtemel saldırılarına karşı siyonist rejimi korumak için kurulmuş bu üssün kapatılması lazım. Bizim bu açıklamalarımız sonucu İletişim Başkanlığı da bir açıklama yaptı ve ` Kürecik Radar Üssü`nün elde ettiği bilgiler NATO ülkeleriyle paylaşılıyor, İsrail`le paylaşılmıyor` denildi.  NATO ülkeleri içerisinde Amerika ve İngiltere de var. Dolayısıyla sizin bu ülkelere istihbarat vermeniz İsrail`e vermeniz demek. ABD`nin bu verileri alıp İsrail`le paylaşmayacağını kim garanti edebilir?”

"NOTER MAKAMI DEĞİLİZ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erbakan, “Cumhur İttifakı`nda değil misiniz? Diğer liderler Erdoğan tarafından çaya çağrıldı, size davet geldi mi” sorusuna, "Bize davet gelmedi. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Bu olayın değerlendirmesi ve takdirini de tabii ki aziz milletimize bırakıyoruz. Biz YRP olarak kurulduğumuz günden beri milli görüş çizgisinde siyaset yapan bir partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye her zaman devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Doğrular milletin doğruları, milletin faydasına olan işler. Yanlışlar da milletin aleyhine olan işlerdir. Ama bizden `yanlışa da doğru deyin, bir noter makamı olun` yaklaşımı bekleniyorsa bizim de orada durmamızın bir anlamı olmaz" dedi. 

 

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA