3 Haziran 2024 Pazartesi


14:07   TARSUS’DA KÖY HALKıNıN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   13:19   DEM PARTI`DEN KAYYUM ATANMASıNA TEPKI   13:12   KA-DER VE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN MUHTARLAR ETKINLIĞI’   13:12   MAHMUT TANAL`DAN HAKKARI BELEDIYESI`NE KAYYıM ATANMASıNA TEPKI   13:07   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN MEZITLI’NIN SEVILEN İSMI BÜNYAMIN ÖNEL AILESINE BAŞSAĞLıĞı MESAJı   12:58   MSK ŞAMPIYONLUK SEVINCINI TARAFTARLARLA KUTLADı   12:09   HAKKARI’DE KAYYıM ATAMASı SONRASı DEM PARTI MERKEZ YÜRÜTME KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDı   11:54   RIZE`DE CHP`NIN ÇAY MITINGI`NE KATıLAN ÜRETICILER İSYANLARıNı BIR KEZ DAHA DILE GETIRDI   11:35   ANKARA`DA, ÖLDÜRÜLEN SERAP DOĞAN`ıN CINAYETTEN BIR HAFTA ÖNCE KATILE ELEKTRONIK KELEPÇE TAKıLMASı İÇIN BAŞVURDUĞU ORTAYA ÇıKTı   11:13   SON DAKİKA! HAKKARI BELEDIYESI`NE KAYYıM ATANDı   10:53   ÇIN VE İNGILTERE ARASıNDA CASUS KRIZI   10:36   HATAY`DA 17 YAŞıNDAKI DEPREMZEDE ÇOCUĞUN İSTISMARı HAKKıNDA AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLıĞı`NDAN AÇıKLAMA GELDI   09:35   MESKİ, ENTEGRE YÖNETIM SISTEMI 1. GÖZETIM DıŞ TETKIKI`NI BAŞARıYLA GEÇTI   09:18   HAKKARI`DE 10 GÜN SÜREYLE TOPLANTı, YÜRÜYÜŞ VE HER TÜRLÜ PROTESTO EYLEMI YASAKLANDı   08:53   SON DAKİKA! HAKKARI BELEDIYE EŞ BAŞKANı MEHMET SıDDıK AKıŞ VAN`DA GÖZALTıNA ALıNDı   17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   16:14   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı  
 
     
   

AYHAN BARUT: "BUĞDAY TABAN FİYATI EN AZ 15 TL OLMALI"


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye`nin en erken hasadın yapıldığı Çukurova Bölgesi`nde buğday tarlasında yaptığı açıklamada, buğday taban fiyatının en az 15 lira olması gerektiğini söyledi. AKP iktidara geldiğinde 2.5 milyar lira olan çiftçi borcunun bugün 700 milyar lirayı aştığına dikkat çeken Barut, "Eğer bu yıl da buğday üreticisini desteklemezseniz Türkiye`de çiftçi kalmayacak. Halimiz harap olacak" dedi.

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 10:48   Okunma : 203

(ANKARA) - CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye`nin en erken hasadın yapıldığı Çukurova Bölgesi`nde buğday tarlasında yaptığı açıklamada, buğday taban fiyatının en az 15 lira olması gerektiğini söyledi. AKP iktidara geldiğinde 2.5 milyar lira olan çiftçi borcunun bugün 700 milyar lirayı aştığına dikkat çeken Barut, "Eğer bu yıl da buğday üreticisini desteklemezseniz Türkiye`de çiftçi kalmayacak. Halimiz harap olacak" dedi.

CHP`li Barut, Çukurova Bölgesi Karataş Ovası`nda bir buğday tarlasında açıklama yaparak, çiftçinin sorunlarına değindi. Ayhan Barut, "Buğdayda hasat zamanı geldi. Hasat yapılacak ama buğday üreticileri kara kara düşünüyor. Çünkü kaça satacaklarını, ne yapacaklarını bilmiyor. Türkiye geçen yıl tarım, gıda ve içecek sektöründe yaklaşık 20 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Dikkat çeken ise, buğday ithalatıydı. Geçen yıl 10 milyon ton buğday ithalatı yapıldı. Bu yılın ilk 2 ayında bile 1 milyon 578 bin ton buğday ithalatı yapılarak 390 milyon dolar para ödendi. AKP iktidarı, 22 yılda 85 milyon tonun üstünde buğday ithal ederek yaklaşık 25 milyar dolar parayı yerli üreticiye değil yabancı ülkelerin çiftçilerine ödedi" diye konuştu.

"TABAN FİYAT EN AZ 15 LİRA OLMALI"

Barut, hasat zamanı üreticilerin kendilerini memnun edecek bir taban fiyat açıklanmasını beklediğini bildirerek, şunları ifade etti:

"Türkiye`de yaklaşık 20 milyon ton civarında buğday üretimi var. İğneden ipliğe, tohumdan mazota her şeye yüzde 100`ün üstünde zam geldi. Tarımda enflasyon ise yüzde 75`i geçti. Geçen yıl TMO`nun açıkladığı fiyat 8.25 liraydı. Şu anda enflasyon farkı da konulduğunda en az 15 lira fiyat açıklanmalı. Çiftçi desteklensin. Çiftçinin piyasalara ve kredi borçları olarak yaklaşık 700 milyar liranın üstünde borcu var. AKP göreve geldiğinde 2002 yılında çiftçinin borcu 2.5 milyar iken bugün 700 milyar liranın üstüne çıktı. Bu yıl da çiftçiyi desteklemezseniz sonu haraptır. Çiftçi kalmaz. İktidara çağrı yapıyoruz. Tarımı, üreticiyi destekleyin ki aynı zamanda üreticiyi de desteklemiş olursunuz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA