31 Mayıs 2024 Cuma


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

TUNCER BAKIRHAN KOBANİ DAVASI ÜZERİNDEN YENİ ANAYASA HATIRLATMASI... "`YENİ ANAYASA YAPALIM` DİYENLERİN İLK İŞİ KOBANE KUMPAS DAVASI`NA SON VERMEKTİR"


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer  Bakırhan, partisinin grup toplantısında, 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası`nın karar duruşmasına ilişkin, "Siz değil miydiniz kapatılma davası açıldığında hukukun üstünlüğünü savunan, adalet diyen, peki hukukun üstünlüğü nerede, adalet nerede? diye sorarsak ortada bir şey yok. Şimdi önünüzde bir şans var. Demokratik siyaset hakkını ilan eden siyasi davalara son verin diyoruz. Bugün `yeni Anayasa yapalım, darbecileri izini silelim` diyenlerin ilk yapması gereken şey Kobane Kumpas Davası`na son vermektir. Bugün normalleşme diyenler dün hukuksuz ve adaletsizlik olduğunu itiraf ediyorlar" diye konuştu. 

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 14:59   Okunma : 177

(ANKARA) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer  Bakırhan, partisinin grup toplantısında, 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası`nın karar duruşmasına ilişkin, "Siz değil miydiniz kapatılma davası açıldığında `hukukun üstünlüğünü savunan, adalet` diyen, peki hukukun üstünlüğü nerede, adalet nerede? diye sorarsak ortada bir şey yok. Şimdi önünüzde bir şans var. Demokratik siyaset hakkını ilan eden siyasi davalara son verin diyoruz. Bugün `yeni Anayasa yapalım, darbecileri izini silelim` diyenlerin ilk yapması gereken şey Kobane Kumpas Davası`na son vermektir. Bugün normalleşme diyenler dün hukuksuz ve adaletsizlik olduğunu itiraf ediyorlar" diye konuştu. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu. Bakırhan, 16 Mayıs`da görülecek olan Kobani Davası`na ilişkin şunları söyledi:

"Herkes biliyor ki bu davalar bir hukuk davası değildir. Bu davalar siyasi intikam davasıdır. Siyaset hakkına saldırı davalarıdır.  21. yüzyılda Kürt`ü inkar etmenin geldiği davalardır. Yargının bir kumpas kurumu olarak çalıştığı bir davayla karşı karşıyayız. İki gün sonra bir tweet atıldığı için arkadaşlarımız, önceki dönem eş genel başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve onlarca arkadaşlarımız yargılanıyor. Bu Davayı açan, kritik işlemlere imza atan hakim ve savcıların çetelerle, mafyalarla, suç örgütleriyle nasıl bir ilişki ağı içerisinde olduklarını gördük.

"HALKA PARMAK SALLAYANLARI DA GÖRDÜK"

Grup toplantısında, halka parmak sallayan, tehdit eden, yargıya talimatlar verenleri de hep birlikte gördük. Bu dava sadece bir hukuk, yargı davası değil, aynı zamanda siyasetçilerin de de karıştığı bu davanın hakimi, savcısı, polisi oldukları bir davayla karşı karşıyayız. 

"JİTEM DAVALARINI BİRER BİRER AKLIYORLAR"

Bugün siz mazlumluktan zalimliğe geçerek Kürtlere, devrimcilere aydınlara yargı yoluyla eziyet etmeye devam ediyorsunuz. İntikam almaya çalışıyorsunuz. Bir taraftan Kobane Kumpas Davası, diğer taraftan Osman Kavala`ya haksızlık yapıyorsunuz... Bizlere, muhaliflere bu davaları hak görenler on yıllardır Kürtleri, aydınları, devrimcileri katleden JİTEM davalarını da birer birer aklıyorlar. Kendileri için söylediklerini iktidar olduklarında unutuyorlar.

"YENİ ANAYASA YAPALIM DİYENLERİN İLK İŞİ KOBANİ DAVASINA SON VERMEK OLMALI"

Bakın AKP`ye kapatma davası açıldığında, savunmalarında, `Demokrasilerde esas olan halkın seçtiği iradesini yönetmesidir` diyorlardır. Peki Gülten Kışanak, seçilmiş değil mi? Selçuk Mızraklı halkın iradesi değil midir? Öylesine bir devlet zihniyeti ile karşı karşıyayız ki zorda oldukları zaman kendileri için söylediklerini iktidar olduklarında unutuyorlar. Siz değil miydiniz kapatılma davası açıldığında hukukun üstünlüğünü savunan, adalet diyen, peki hukukun üstünlüğü nerede, adalet nerede? diye sorarsak ortada bir şey yok. Şimdi önünüzde bir şans var. Demokratik siyaset hakkını ilan eden siyasi davalara son verin diyoruz. Bugün `yeni Anayasa yapalım, darbecileri izini silelim` diyenlerin ilk yapması gereken şey Kobane Kumpas Davası`na son vermektir. Bugün normalleşme diyenler dün hukuksuz ve adaletsizlik olduğunu itiraf ediyorlar."

"BU MAŞALARI BİZDEN UZAK TUTUN"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sinan Ateş cinayetini kastederek ``Susurluk`` hatırlatması yaptı. Bakırhan, şu görüşlere yer verdi:

"Bakın sokak ortasında cinayetler işleniyor, plakalar ortada, çakarlı araçlar ortalığa saçılıyor ama buna dair kimi trollerin tek bir lafı yok. İnanın bugün bir değil, onlarca Susurluk vakası var ülkenin her yerinde, Susurluk`a rahmet okutacak çeteler her yerde kol geziyorlar. Kendi elinizle devlet içinde yeni paralel yapılar ürettiniz. Şimdi bu yapılar elinize ayağınıza dolandı ve feryadı figan ediyorsunuz. Tekrar ediyoruz yüzünüzü karanlık yapılara değil hukuka ve adalete dönün. Türkiye`nin de sizin de geleceği Türkiye demokrasinin de yararı hukuka ve adalete tekrar yüzünüzü dönmenizdedir. Bu trollerin derdi yalan ve iftira ile DEM Parti`ye yüklenmek. Bunlar tetikçidirler. İktidara sesleniyoruz, bu maşaları bizden uzak tutun" dedi. 

"TASARRUF PAKETİ DEĞİL, GÖZ BOYAMA PAKETİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Danıştay`ın kuruluş yıl dönümünde, "Ülkenin selameti yerine belli zümrenin menfaatini gözeten dar kadrocu anlayışların adalet teşkilatı dahil devlet kurumlarında yuvalanmasına izin vermeyeceğiz" sözlerine ilişkin de Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

"Demek ki yargıda, devlet kadrolarında alında bir zümrenin menfaatini gözeten bir yapılanma vardır. Rojbaş Erdoğan rojbaş, bu paralel yapılar sizin eseriniz değil mi? Yargıyı yol geçen hanına çeviren siz değil miydiniz? Dün büyük bir şatafatla bir tasarruf paketi açıkladılar. Biz de merak ettik bu tasarruf paketi içinde bulunmuş olduğumuz, bu ekonomik krizden bu yoksunluktan yoksulluktan Türkiye haklarını ve emekçileri çıkaracak mı diye can kulağıyla dinledik. Adına `tasarruf paketi` diyorlar ama içini incelediğimizde bir göz boyama paketi olduğu açık bir şekilde ortaya çıktı. Söylemiş olduklarının tamamını yapsalar bile 100 milyar TL tasarruf sağlayacaklarmış. 2024`te beklenen bütçe açığı 2 trilyon 600 milyar. tasarruf paketi 100 milyar. 2024 bütçesinden sermayeye 2 trilyon 200 milyar lira vergi kıyağı geçmişler, tasarruf paketinin 22 katı. 2024 bütçesinde şirketlere 162 milyar garanti ödemesi yapacaklar. Tasarruf Paketi`nin neredeyse iki katı. Bu ödemeler varken değil tasarruf paketi 40 tas suyla yıkasanız bu ekonomi düzelmez.``

(BİTTİ)






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA