31 Mayıs 2024 Cuma


16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EĞITIME BAŞLADı   14:58   BM FILISTINLI MÜLTECILERE YARDıM VE BAYıNDıRLıK AJANSı: “GAZZE`DEKI AILELER EŞI BENZERI GÖRÜLMEMIŞ BIR ACIL SAĞLıK KRIZIYLE KARŞı KARŞıYA”   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERINDEN İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM   14:39   SÜLEYMAN BÜLBÜL: SEFERBERLIK VE SAVAŞ HALI YÖNETMELIĞI ANAYASAYA AYKıRı, GERI ÇEKILMELI   13:23   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN ÇAĞDAŞ YAŞAMı DESTEKLEME DERNEĞI MEZITLI ŞUBESINE TEŞEKKÜR   13:06   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıN STANDLARı OLUŞTURULDU   12:54   CHP`LI MILLETVEKILI TORUN: "ORDU`DA AKP`LI ULUBEY BELEDIYESI HAFRIYAT ADı ALTıNDA KAÇAK MADENCILIK YAPıYOR"   12:34   CHP HEYETI PıNARBAŞı`NDA...    12:13   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KIŞISEL KIBIR, IHTIRAS, KURUMSAL ÇATıŞMALAR VE HER TÜRLÜ BAŞARıNıN ÖNÜNDEKI ENGEL TASFIYE EDILECEK"   12:09   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KURTULUŞ AYŞE ÇOMOĞLU İLKOKULU`NUN ETKINLIĞINE KATıLDı   11:35   GÜLCAN KıŞ, TARSUSLU ÇIFTÇILER İÇIN HÜKÜMETE DESTEK ÇAĞRıSı YAPTı   11:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE LGS PROVA SıNAVı…   11:15   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR ÖZHSEKI’NIN HARITALAMA UÇAĞıNı ÖZEL İŞLERI İÇIN KULLANDıĞıNı İDDIA ETTI   10:56   ULAŞ KARASU BAŞKANLıĞıNDAKI CHP HEYETI, TÜRASAŞ`ı ZIYARET ETTI   10:55   UĞUR MUMCU SUIKASTı DAVASı.... İÇIŞLERI, DıŞIŞLERI VE ADALET BAKANLıĞı`NA YAZı GÖNDERILECEK   10:12   MERSINDEN KADıN KOOPERATIFI EV SAHIPLIĞINDE MERSIN’DEKI KADıN KOOPERATIFLERI BIR ARAYA GELDI   09:34   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKÇININ SAĞLıKSıZ BESLENMESI HALK SAĞLıĞı SORUNUDUR."    17:28   SOMALı MADENCILERDEN `İTHAL KÖMÜR` PROTESTOSU   16:52   TBMM`DEN İSRAIL`IN REFAH KATLIAMLARıNA KARŞı ORTAK BILDIRI   16:24   ÖĞRETMENLER MEB BAKANı YUSUF TEKIN`E YANıT VERDI  
 
     
   

CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"


Can Atalay`ın milletvekili seçilmesinin birinci yılında, Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay, Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP üyelerinin katılımıyla Çağlayan Adliyesi önünden Can Atalay için adalet çağrısı yapıldı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Adında adalet olan bu parti Türkiye`de adaleti katlederek var oluyor" dedi. 

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 22:11   Okunma : 253

HABER- GAYE ŞEYMA CAN/ KAMERA- UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL) - Can Atalay`ın milletvekili seçilmesinin birinci yılında, Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay, Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP üyelerinin katılımıyla Çağlayan Adliyesi önünden Can Atalay için adalet çağrısı yapıldı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Adında adalet olan bu parti Türkiye`de adaleti katlederek var oluyor" dedi. 

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilen avukat Can Atalay, Yargıtay`ın hükmü onama kararından önce 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri`nde TİP`ten Hatay Milletvekili seçilmişti. Atalay, Anayasa Mahkemesi`nin `iki kez` verdiği hak ihlali kararına karşın tahliye edilmeyerek, Yargıtay`ın kararıyla milletvekilliği düşürülmüştü.

TİP`liler ile Atalay`ın annesi Şükran Atalay, Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan, Atalay`ın meslektaşları ve arkadaşları, Can Atalay`ın milletvekili seçilmesinin birinci yılında İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. 

"ZATEN HUKUKSUZ OLAN BU DAVADA CAN`IN MİLLETVEKİLLİĞİNİN ELİNDEN ALINMASININ 1. YIL DÖNÜMÜ"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Tam bir yıl önce bugün Türkiye`de bir genel seçim yapıldı. Genel seçimler yurttaşın kendisini temsil edeceği milletvekillerini seçtirme iddiasıyla hayata geçiriliyor fakat Türkiye`deki, açık konuşalım, Saray iktidarı `Ancak ben izin verirsem yurttaş seçme ve seçilme hakkını kullanabilir` diyor. Benim izin vermediğim, benim onaylamadığım herhangi bir tercihin hayata geçme şansı yoktur iddiasıyla zaten tümüyle siyasi bir dava olan, zaten tümüyle hukuksuz bir dava olan, zaten hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulan arkadaşlarımızdan birisi olan seçilmiş Hatay Milletvekilimiz Can Atalay`ın da esaretini katmerleyerek, onun hukuksuz cezaevinde tutulmasının üstüne bir de yasaları, Anayasa`yı, Anayasa Mahkemesi kararlarını defalarca kez tekrar tekrar ayaklar altına alarak, onu esir tutmaya devam edişinin birinci yıl dönümü. 

Haksız, hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulmaya devam eden bir milletvekili Can Atalay meselesidir ama kesinlikle ve kesinlikle sadece Can Atalay`dan ibaret bir mesele değildir. Can`la beraber haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe maruz bırakılan bir bütün olarak Gezi direnişidir. Can`la birlikte Soma`da sadece ve sadece patronlar daha fazla kar etsinler diye iktidar desteğiyle katledilen 301 madenciye uygulanan adaletsizliğe, onların çocuklarının ailelerinin yakınlarının sesi olmak için buradayız. Ülkenin dört bir yanında bu iktidarın yarattığı iklim nedeniyle, bu iktidarın verdiği cesaret nedeniyle kadınları katlettikten sonra hayatlarına devam eden katillerin yargılanabilmesi için buradayız. Bin haftadır evlatlarını arayan Cumartesi Anneleri`nin sesini yükseltmek için buradayız. Bu ülkede onlarca anne, baba, eş, sevgili, kardeş evladını, kardeşini katleden iktidar yandaşı olduğunda sokaklarda özgürce gezmeye devam etmesin diye mücadele eden, adalet arayan aileler diye bir gerçek ortaya çıktı. AKP döneminde ortaya çıktı. Adında adalet olan bu parti Türkiye`de adaleti katlederek var oluyor."

"KENDİNİZE LAZIM OLMADAN DEMOKRASİ VE ADALET İÇİN BİR ŞEYLER YAPIN" 

Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay, "Bütün annelere sesleniyorum. Bütün anneler iyi yüreklidir. Evlatları için iyi şeyler isterler. Onlara şöyle demek istiyorum, kendinize adalet, demokrasi lazım olmadan demokrasi ve adalet için bir şeyler yapın. Kime ne gün geleceği belli değil. Hepiniz örgütlenin" diye konuştu.

"AVUKATIMIZI BİZE VERİN"

Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan da "Hatay Milletvekili Can Atalay, Ahmet Atakan`ın da aynı zamanda avukatıydı. Bugün Ahmet Atakan`ın bir dosyası yokken Can Atalay içeride. Ben Adalet Bakanı`na şunu soracağım, bizi ikna etsin. Can`ı niye tutuyorsun orada? Bizim artık sabrımız tükendi. Biz avukatımızı istiyoruz. Biz milletvekilimizi istiyoruz. Biz içerideki yoldaşlarımızı istiyoruz, yeter artık. Bu işkence bu zulüm bitsin. Biz artık dayanamıyoruz, gerçekten artık dayanamıyoruz" diye konuştu.

 

"HALK KAZANACAK, ADALET KAZANACAK"

TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Anayasa`ya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen, Hatay`ın seçilmiş milletvekili olmasına rağmen tam bir yıldır hukuksuzca cezaevinde tutulan Can Atalay için adalet istiyoruz. 10 yıl önce Soma`da katledilen madenciler için, onların avukatı Can Atalay için adalet istiyoruz. Depremde katledilen, evsiz yurtsuz kalanlar için adalet istiyoruz. 1 Mayıs meydanı Taksim`in işçilere kapatılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle tutuklanan dostlarımız için adalet istiyoruz. İktidara meydan okuduğu için cezaevlerinde tutulan siyasetçiler, Gezi tutsakları, Gezi aileleri, tutuklu gazeteciler, avukatlar için adalet istiyoruz. Tam bin haftadır kayıp ve katledilen yakınları için mücadele eden Cumartesi Anneleri için adalet istiyoruz. Sürekli kemer sıkması istenen, her geçen gün daha da yoksullaşan emekçiler, emekliler için adalet istiyoruz. Katledilen kadınlar, geleceksiz bırakılan, tarikatların insafına terk edilen gençler için adalet istiyoruz. Özgürlüklerimiz ve haklarımız pazarlık konusu değil. Hayatımız pazarlık konusu değil. Bir yandan vekillerimizi, siyasetçileri, emekçileri, Taksim`i savunanları tutsak edip diğer yandan halkı yoksullaştıranlarla uzlaşmayacağız. Hayatı bize zindan edenlerle aynı gemide değiliz. Temel haklarımızdan, adaletten, çocuklarımızın ekmek parasından, eğitiminden tasarruf etmeyeceğiz. Ülkeyi koca bir cezaevine çevirenlere hep birlikte meydan okumak için bir kez daha bir aradayız.

Mesele, yalnız bir kişinin, bir grubun, bir topluluğun, bir partinin, bir partiye oy verenlerin meselesi değil. Adalete susamış, hakları elinden alınmış, özgürlüklerine kastedilmiş kim varsa yanındayız. Adalet ve özgürlük isteyenler için bir oluruz, beraber oluruz ve kimseyi yalnız bırakmayız. Gezi`de nasıl bir olduysak, öyle birleşir mücadele ederiz. 4 Mayıs seçimlerinin üzerinden bir yıl geçti. Seçilmiş bir milletvekili bir yıldır tutsak ediliyor. Bu bir yılda yoksulluğumuz arttı, ekmeğimiz, eğitimimiz, sağlığımız, özgürlüğümüz azaldı. Halk, iktidara yanıtını yerel seçimlerde verdi. Bu iktidar artık bir azınlık iktidarıdır. Bir azınlığın halkın haklarını gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Adalet istiyoruz ve kazanacağız. Bir bir kazanacağız. Can Atalay başta olmak üzere Gezi tutsaklarını, cezaevlerindeki siyasetçileri, devrimcileri çıkaracağız. Soma, Ermenek, Aladağ, Çorlu için adaleti sağlayacağız. Emekçiler, emekliler, gençler, kadınlar için yan yana duracağız. Halk kazanacak, adalet kazanacak."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA