23 Aralık 2025 Salı


12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:14   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:35   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:12   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:54   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:45   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:33   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   18:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:27   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:19   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:02   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   10:32   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   09:45   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   06:20   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:03   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı  
 
     
   

Başkan Tarhan Amsterdam’da Mezitli’yi Anlattı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan ’Eşit Şartlarda Yaşanabilir Şehir Festivali’ne (WeMakeThe City) katıldı. Bir hafta boyunca

 

Tarih : 25 Haziran 2019 Salı 12:56   Okunma : 1454

Bir hafta boyunca on binlerce ziyaretçinin katıldığı festivalde, Mezitli’yi ve Mezitli Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Başkan Tarhan,  çeşitli temaslarda da bulundu.

Şehirlerin insanlara eşit fırsatlar yaratabilmesi amacıyla dayanıklılık, çeşitlilik, ihtimam, hizmet sunmada özen ve girişimcilik temalı festivalde bir konuşmada yapan Başkan Tarhan, konuklara Mezitli’nin tarihi, sosyal ve kültürel yaşamı hakkında bilgiler verdi.

Festivalde yapmış olduğu görüşmelerin ve düzenlenen konferansların büyük yararını gördüğünü anlatan Başkan Tarhan,önemli dersler çıkardığını vurguladı.

Kentsel gelişimin yanı sıra, şehirdeki yaşamı daha sürdürülebilir kılmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli’yi yönetirken yaşadıkları en büyük sıkıntının ülke genelindeki sorunların yerele yansıması olduğunu söyledi.

Başkan Tarhan, büyük ilgi gören konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülke genelindeki işsizlik ve ekonomik sorunlar yerel yönetici olarak beni her gün istihdam ve ekonomik taleplerde bulunan vatandaşlarla yüz yüze getiriyor. Ancak istihdama yönelik 4. Endüstri’ye girilen bu dönemde yeni meslekler için mesleki gelişim ve imkânları sunamıyoruz. Bu ve benzeri konularda özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek iş ve istihdam yaratabilecek; talebe yönelik ürün, süreç ve pazarlama ve benzeri konularda inovasyonu destekleyecek yapıların eksikliğini görüyorum.

İlçemiz yaklaşık 200 bin nüfusa sahip ancak kayıtlı yaklaşık 30 bin ek Suriyeli ile birlikte kayıt dışı da Suriyelilerin ilçemizde olduğu söylenmektedir. Bu kapsamda toplamda 260 bin kişiye hizmet vermemiz gerekmektedir. Ancak belediye bütçemizde bu ek nüfusa yönelik herhangi bir ek kaynak bulunmamaktadır. Bu nedenle gerek entegrasyon gerekse fiziki hizmetleri sağlıklı olarak sunamamaktayız. 

Gelişmekte olan ülkemizde kırsal yerleşme olarak adlandırdığımız köyler ilgili yasal düzenleme ile kentsel alan olarak tanımlanmıştır. Ancak bu alanlarda tarım ve kırsal hayat devam ettiği gibi ne yazık ki kentleşme ve küreselleşmenin; çağın getirdikleri ile tarımsal üretim ve faaliyetler“prestijli meslek/ kalifiye meslek” olarak algılanmaması ve daha pek çok sebepten tercih edilmiyor. Bu nedenle kırsaldaki üretim zaman içinde azalarak ciddi işsizlik ve ekonomik sorunları beraberinde getiriyor.

Mutluluk için tüm şehrin sosyal, ekonomik, demografik yaşamındaki konuları, sorunları ve çözüm önerilerini müzakere etmek, aramak, bulmak, paylaşmak, yaratmak için odak noktası olması gerekiyor.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA