26 Nisan 2024 Cuma


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Kadınlar Dünya Kupası raporu: Final zamanı


Bir ay süren maratonun ardından 2019 Kadınlar Dünya Kupası’nda sona gelindi. Finalde kozlarını paylaşacak ABD ile Hollanda’nın turnuva genelindeki performanslarını yorumlayan Dağhan Irak, aynı zamanda son maçın muhtemel senaryolarını değerlendirdi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2019 Pazartesi 00:05   Okunma : 610

Dağhan Irak bir sabah tedirgin düşlerden uyandığında, kendini yatağında Bağış Erten’in devcileyin sorusuyla başbaşa buldu; "Tüm sıkıcılığına rağmen Hollanda’yı tutmak caiz midir?" Bir ay boyuncu kupayı tr.eurosport.com'a yazdıktan sonra, "Kaçın, sahibi geldi." diye kirişi kırmanın artık bir seçenek olmadığıyla yüzleştiğimde, final yazısı da kendini yazmaya başlamıştı bile. Evet, TSİ 18.00'de ABD-Hollanda finaliyle Dünya Kupası’nı kapatıyoruz (ağlıyor). Son dünya şampiyonu ile son Avrupa şampiyonu karşı karşıya, bu bakımdan kupanın hakkı buydu denilebilir belki, ama gerçekten ölümüne defansif Hollanda’nın finalde olmasıyla barışık mıyız?

Bu soruya cevap vermeden önce (zaman kazanıyor), Amerika’dan başlayalım. Kupanın başından beri Amerika’nın buralara geleceği belliydi. Başta bu gerçeği fark etmeyen vardıysa da, mütevazı Tayland’a hiç acımadan attıkları 13 golden sonra, ABD’nin niyetini çözmeyen kalmamıştı. Kupa boyunca, Amerikan takımının kupadaki diğer tüm takımlardan üstün olmadığı herhangi bir an olduğunu söylemek çok zor, belki İngiltere maçının ikinci yarısı haricinde. Yalnızca Fransa ve İngiltere’yi eleyerek gelmiş olmaları bile finale gelmelerini haklı çıkarmaya yeterdi. Üstüne oynadıkları futbol ve inanılmaz kadro derinlikleriyle de hâlâ dünyanın bir numarası olduklarını gösterdiler. Kupanın en büyük yıldızı Rapinoe’yu yarı final maçında oynatmamaya dahi durumu el veren bir takım ABD ve finalin kesin favorisi.

ABD Kadın Futbol Milli Takımı

Peki, Hollanda? İşte zor soruya geldik. Her şeyden önce, şunu söyleyelim ki, bu kupa tarihin en ofansif İtalya'sı ile en defansif Hollanda'sını bir araya getirmesi bakımından benzersizdi. Bu iki takımı çeyrek finalde aynı sahada izlediğimizde kendimizi çizgi romanlardan tanıdığımız, hani o her şeyin ters olduğu “bizarro” dünyalardan birinde zannetmedik değil. Hollanda’nın defansif olmasıyla çok problemim yok açıkçası, hatta Sarina Wiegman’ın taktik dehasına saygı duymuyor da değilim. Benim barışamadığım daha ziyade, Hollanda’nın elindeki kadronun "total futbol" geleneğine çok daha yatkın olması. Van de Sanden, Martens, Groenen, Van de Donk ve Miedema ile sahaya çıkıyorsunuz, yedekte de bunlardan aşağı kalmayan Beerensteyn var. Bu saydığım isimler, ABD’dekiler de dahil olmak üzere, kupadaki bütün hücum hatlarından daha patlayıcı olma kapasitesine sahipler. Hollanda’yı desteklemek, bu noktada zorlaşıyor. “Oranje”, Rehhagel’in 2004 Yunanistan’ı gibi kısıtlı kaynaklarla bir araya getirilmiş bir taktik mucize değil, 60’a ayarlanmış bir hız sınırlama sistemi takılmış F1 aracı. Hollanda, Avrupa Şampiyonası’ndan beri bu taktiği "Kazanana kızılmaz." kontenjanından bize yediriyor. Ama bugün kazanamama ihtimallerinin yüksek olduğu bir maça çıkıyorlar ve biz de kızma ihtimalimizi saklı tutuyoruz.

Hollanda Kadın Futbol Milli Takımı

Hollanda, ABD’yi kilitleyip 120 dakikaya kadar sürükleyebilir mi? Mümkün. Ancak "Ne kadar mümkün?" sorusuna kilit bir sayı silsilesiyle cevap verelim: "12, 11, 3, 7, 5, 10." Bunlar, bu haftanın Sayısal Loto kazanan numaraları değil ya da Lost dizisindeki gibisinden bir nümerolojik gizem taşımıyorlar. Bu sayılar ABD’nin kupa başından beri ilk golü attığı dakikalar. Amerikan takımı adeta "İlk kesik, en derin olandır." amentüsüyle sahaya çıkıyor ve rakip neye uğradığını anlamadan golü buluyor. Şimdiye kadar bu darbeyi alıp sarsılmayan pek olmadı. Ancak, bunun bir istisnası var; İspanya. İspanyollar yedinci dakikada golü yedikten iki dakika sonra beraberliği buldu ve ABD’yi uzun süre kilitledi. Turnuvada ABD’den penaltı harici gol yemeyen tek takım konumundalar. İspanya’nın asap bozucu "tiki taka"sıyla, Hollanda’nın bir model düşüğü olduğunu söylemek acımasızca olmaz. Durum böyle olunca, finalde Hollanda’nın üstünü tamamen çizmek de mümkün olmuyor. Ama ABD, iki erken gol bulursa iş değişebilir.

Peki, saygıdeğer portakal meftunları, bu defansif Hollanda’yı tutmak caiz midir? Özel bir Amerika nefretiniz yoksa, bunu niye yapmak isteyeceğinizi merak etme hakkımız var tabii; ama Dünya Kupası, gönlün ota da kakaoya da konduğu bir ortam olduğundan serbestsiniz. Hollanda kadrosunu her gördüğümde, ben de bir heyecanlanmıyor değilim. Ama tüm ofansif kapasitesine rağmen Hollanda hâlâ sıkıcı bir takım, bana dondurma reklamı çekimlerinde kullanılan renkli patates püresi toplarını hatırlatıyorlar. "Biz dondurma değil portakal renkli patates püresi yiyeceğiz." diyorsanız, siz bilirsiniz tabii, afiyet olsun.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA