24 Ocak 2026 Cumartesi


16:01   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:33   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:10   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:04   “ŞEVKIN’DEN MECLIS’TE SERT ÇıKıŞ: EMEKLININ HAKKı, MILLETIN GELECEĞI GASP EDILIYOR”   17:35   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   16:34   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:29   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "ÇOK ÖZLEDIK, HIÇ UNUTMADıK"   10:58   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:25   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”  
 
     
   

“Ağustos Ayında 49 Kadın Öldürüldü”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama ile 19 Eylül 2017 yılında polis kurşunuyla katledilen Feray Şahin cinayetini ve tüm kadın cinayetlerini kınadı. 2019 yılının sadece Ağustos ayında 49 kadınımızın erkekler tarafından katledildiğinin bilgisini veren Yeşilboğaz, “Kadın cinayetlerinin önü açılarak, daha kaç kadın cinayetinin üstü örtülecek?” dedi.

 

Tarih : 18 Eylül 2019 Çarşamba 18:17   Okunma : 998

Mersin Barosu olarak,  Feray Şahin duruşmasının her aşamasına gözlemci olarak katılarak duruşmayı takip ettiklerini ve ailenin yanında olduklarını hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,“23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin’i öldüren Polis Fatih Burak Aykul’a ödül gibi ceza verilmiş, katil 1 buçuk yıl hapis yattıktan sonra 4 Ocak 2019 tarihinde şartlı bırakılmıştır. Böylece bir kadın cinayetinin daha üstü örtüldü. Kadın cinayetlerinin önü açılarak, daha kaç kadın cinayetinin üstü örtülecek? 2019 yılının sadece Ağustos ayında 49 kadınımız, erkekler tarafından katledildi. Adil yargılama yapılmayıp, şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça, şiddetin canilik boyutu sürmeye devam edecektir” diye konuştu.

“YARGI ÖNÜNDE BİLE KADINA ŞİDDET MEŞRULAŞTIRILIYOR”

Yeşilboğaz açıklamasında, “Kadın cinayetleri politiktir, çünkü gitgide muhafazakâr bir toplum haline getiriliyoruz. Muhafazakâr bir toplumun içerisinde de erkek şiddeti meşru olarak görülüyor. Kadın cinayetleri politiktir, çünkü yargı önünde bile kadına şiddet meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Mersin Barosu olarak, kadına şiddet ve kadın cinayetleri son bulana kadar mücadele edeceğiz, mağdurun yanında yer alacağız ve davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kadının yaşam hakkını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin de uygulamaya geçmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA