19 Nisan 2024 Cuma


16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ  
 
     
   

Başkan Tarhan’dan Üreticilere Kooperatifleşme Tavsiyesi


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tepeköy ve Sarılar mahallerini ziyaret etti. Şeftali, domates, elma üreticileri ile buluşan Başkan Tarhan, yaşadıkları sıkıntılar konusunda bilgi aldı. Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcıları Vakkas Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğaner ve Zehra Korkmaz, mahalle muhtarları, Mezitli Üretici Kooperatifi Komisyonu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde çiftçilere yaşadıkları sorunların aşılması hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

 

Tarih : 18 Eylül 2019 Çarşamba 18:20   Okunma : 383

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, işyeri ve evlere çat kapı ziyaretlerde bulunan Başkan Tarhan, aktarılan talep ve şikayetlerin çözülmesini sağladı. Tepeköy’de Mezitli Belediyesi tarafından yaptırılan Seyir Terasına giderek güneşin batışını izleyen Başkan Tarhan, ziyaretleri esnasında karşılaştığı çocuklara kitap ve eşofman hediye etti. Sarılar Mahallesinde incelmelerde bulunan Tarım İlçe Müdürü Kerim Köker’le de karşılaşan Başkan Tarhan, üreticinin sorunlarının çözümünde kurumsal işbirliği yapmak gerektiğine dikkat çekti.

“ÇİFTÇİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK”

Mahallelerde yapılan hizmetleri yerinde görmek ve kırsal kesimde üretim yapan vatandaşların sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla ziyaretlerde bulunduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Belediye olarak elimizden geldiği ölçüde çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıların aşılması konusunda destek vermeye çalışıyoruz. Biz şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız kadar kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza da en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Çiftçilerimizin artık üretimi pazarlama aşaması yaptığı şu günlerde ziyaret ederek yaşadıkları sorunları birebir görmek istedik. Maalesef durum çokta iç açıcı değil. Doğal afetlerle, tarım zararlıları ile mücadele eden çiftçilerimiz üretimlerinin karşılığını alamayınca bir kez daha darbe yemiş oluyor. Gönül isterdi ki, bu sene her zamankinden daha fazla ürün alsınlar ve önümüzdeki yılı ve borçları düşünmesinler ama maalesef mümkün değil. Biz de elimizden geldiğince yaralarını sarmak için katkı sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

“ÜRETENİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Özellikle tarımla yaşamını sürdüren kırsal kesimlerde üretilen ürünlerin değerlendirilebilmesi için belediyenin imkanları ölçüsünde çaba sarf ettiklerini söyleyen Tarhan, yaptığı açıklamada,"Mesleğim gereği bölgemizde tarımın gelişmesi için son derece hassas davranıyorum. Özellikle bölgemizde yoğun olarak yetişen şeftalinin para etmesi için bir alışveriş mağaza zinciri ile görüşerek, marketlerinde sattıkları şeftaliyi bu bölgeden almalarına öncü olduk. Yine, Kurban Bayramı süresince çiftçilerimizin Mezitli'nin diledikleri bölgesinde ürünlerini satmalarına izin verdik. Bu konuda hem üretici ürününün para etmesini sağladık hem de tüketicinin doğal ürüne ucuza ulaşmasının önünü açtık. Afetten zarar gören çiftçilerimize ilaç desteğinde bulunduk. Yine ürünlerinin daha uzun süre dayanması için soğuk hava deposu çalışmaları yapıyoruz. Tüm bunların yanında Kadın Üretici Pazarlarımızın çiftçiler için ne denli büyük önem arz ettiğini anlatmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERE KOOPERATİFLEŞME TAVSİYESİNDE BULUNDU

Ürünlerin pazarlanması konusunda en büyük katkının ancak kooperatifleşme ile mümkün olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Kırsal mahallerimizi ziyaret ederken Mezitli Üretici Kooperatifi kurma girişiminde bulunan arkadaşlarımızı da yanımıza alarak üreticinin örgütlenmesi konusunda bilgi alışverişi yapılmasını da sağladık. Biz belediye olarak elbette elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak asıl yapılması gereken çiftçinin kendi haklarına sahip çıkmasıdır. Üreticimiz, ithalata giden kaliteli domatesi çiftçiden 50-60 kuruşa alırken pazarda bile 2,5-3 TL olmasına razı gelmemeli. Bunun da en iyi yolu üreticilerin kendi aralarında örgütlenerek birliktelik sağlamasında geçiyor” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA