29 Mart 2024 Cuma


09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Minik Bilim Kahramanları Yenişehir’de buluşuyor


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye olarak tüm çabalarının çocuklara ve gençlere yönelik olduğunu söyledi. Başkan Özyiğit bu çerçevede Yenişehir Belediyesi Akademiyi kurduklarını vurguladı. Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademiyi en kısa zamanda kamuoyuna tanıtacağız.

 

Tarih : 22 Kasım 2019 Cuma 01:25   Okunma : 596

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye olarak tüm çabalarının çocuklara ve gençlere yönelik olduğunu söyledi. Başkan Özyiğit bu çerçevede Yenişehir Belediyesi Akademiyi kurduklarını vurguladı. Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademiyi en kısa zamanda kamuoyuna tanıtacağız. Belediye olarak tüm çabamız çocuklarımız ve gençlerimiz. Türkiye’de bilimin dışında kurtulma şansımız yok. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini, bilimin dışında gerçekleştiremeyiz diye düşünüyorum. Onun için varlığımız çocuklarımıza armağan olsun” dedi.  

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim Kahramanları Derneği ve Yenişehir Belediyesi Akademinin paydaşlar arasında yer aldığı, Doğa Koleji’nin ev sahipliğinde “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı” gerçekleştirilecek.

Dünyada 41 ülkede uygulanan, 2014 yılından bu yana ise Türkiye’de de hayata geçirilen “FIRST LEGO LeagueJunior Programı”, ülkemizde “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı” başlığıyla düzenleniyor. 

Legolarla 6-10 yaş arası çocukları araştırma ve tasarım yapmaya teşvik ederken, takım çalışması ve iletişim becerilerini kazandıran ve bu sayede sorgulayan, insana değer veren, öğrendiklerini dünyanın iyiliği için kullanan çocukların yetiştirilmesine katkı sunmayı hedefleyen “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı” bu yıl, “Yeni Şehrin Mühendisleri Yenişehir’i Şekillendiriyor” temasıyla gerçekleştirilecek.

Yenişehir Belediyesi,  çocuk gelişimine önemli desteği olan bu fuara katılmaları amacıyla 11 devlet okulunun fuar malzemelerini karşıladı.

Mersin genelinden toplamda 20 takımın katılacağı “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı”nın tanıtım toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Doğa Koleji Müdürü İbrahim Belci ve Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever’in katılımıyla yapıldı.

“Yenişehir Belediyesi Akademi kuruldu”

Tanıtım toplantısında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye olarak tüm çabalarının çocuklar ve gençler için olduğunu söyledi.

Yenişehir’in hem altyapı hem de insan kaynağı açısından çok özel bir ilçe olduğunu ifade eden başkan Özyiğit, bu özellikleri her alanda mutlaka bir sonuca ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu çerçevede Yenişehir Belediye Akademisini kurduklarını vurgulayan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediye Akademisinde çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademiyi en kısa zamanda kamuoyuna tanıtacağız. Belediye olarak tüm çabamız çocuklarımız ve gençlerimize yönelik. Neden çocuklarımız ve gençlerimiz için? Dünyayı bilim kurtaracak, ama Türkiye’yi de iyi yetiştirdiğimiz bizim çocuklarımız kurtaracak.  Onun için biz,0-3 yaş arası çocuklarımıza zihinsel gelişim taraması yaparak başlayacağız eğitim çalışmalarımıza. Ayrıcaailelerimize ‘Anne, Baba Erken Çocukluk Eğitimi’ vererek bir çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiğini aktaracağız. Bugün burada Yenişehir ile de özdeşleşen ‘Yeni Şehrin Mühendisleri Yenişehir’i Şekillendiriyor’ projesine, özellikle dezavantajlı ailelerin devlet okullarında eğitim alan çocuklarının da sürece katılmalarını sağlamak amacıyla destek veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğe daha fazla devlet okulumuzun katılmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Her fırsatta belediye başkanlığı süresi boyunca ön açıcı olacağını vurguladığını anımsatan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi kurum, kuruluş ya da birey,  topluma yararlı bir projeyle bize gelirse, onlara önderlik yapmaya ya da destekçisi olmaya hazırız. Bu konuda kapılarımız sonuna kadar açık olacak.  Türkiye’de bilimin dışında kurtulma şansımız yok. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini, bilimin dışında gerçekleştiremeyiz diye düşünüyorum. Onun için varlığımız çocuklarımıza armağan olsun.”

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz ise yaptığı konuşmada umudun bilimde olduğunu ve bilimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini bu nedenle de müdürlük olarak projeyi desteklerini söyledi. “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı”na Yenişehir’den 11 devlet okulunun katılacağını ifade eden Çelebiyılmaz, 2014’ten bu yana düzenlenen fuara en çok katılım sağlayan devlet okulunun Yenişehir’den olduğuna dikkat çekti ve bu sayının aslında kendileri için yetersiz olduğunu ve ilçede bulunan tüm okulların bu çalışmayı yürütecek kapasitede olduğunu söyledi.

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever ise yaptığı konuşmada derneğin amaçlarını sıraladı. Yurtsever, “Bilim Kahramanları Derneği olarak umudun bilimde olduğu inancıyla, bilimin toplumun her kesimine yayılması ma özellikle de çocukların ve gençlerin daha erken yaşlarda bilimle, mühendislikle tanışması için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fuara katılacak devlet okullarına legolardan oluşan fuar materyalleri teslim edildi.

“Yeni Şehrin Mühendisleri Yenişehir’i Şekillendiriyor” temalı “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı” 18 Nisan 2020’de hayata geçirilecek. Doğa Koleji ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve 11’i devlet okulu olmak üzere toplam 20 takımın katılacağı fuarda minik öğrenciler, bilimin ışığında ve hayal güçleri doğrultusunda ürettikleri projeleri gün boyu düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde beğeniye sunacaklar. Dereceye giren takımlar ödüllerini aynı gün, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle alacaklar.






Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, MİNİK BİLİM KAHRAMANLARI YENİŞEHİR’DE BULUŞUYOR.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA