14 Ocak 2026 Çarşamba


15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:32   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:19   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:07   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:58   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:45   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

Erken çocukluk eğitimleri online devam edecek


Yenişehir Belediyesinin ‘Her Aile Bir Okuldur’ sloganıyla hayata geçirdiği 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi kapsamında verdiği eğitimler korona virüs salgını nedeniyle online devam edecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozana Ural ve eğitim alacak aileler video konferans yöntemiyle görüştü ve eğitimlerin online yapılması kararlaştırıldı.

 

Tarih : 6 Mayıs 2020 Çarşamba 07:42   Okunma : 1213

Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ve çocukların erken yaşta desteklenmesi üzerine tasarlanan 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesinin sekiz haftalık ilk eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ikinci grup eğitimleri başladı. 0-3 yaş aralığında çocuğu olan ailelere gelişim alanları ve evde bu alanlarda çocuklarını destekleyici etkinlik uygulamalarına yönelik aile eğitimleri Türkiye’de ilk kez Yenişehir Belediyesi tarafından veriliyor. Yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde uygulanan proje, korona virüs salgını nedeniyle sadece uzaktan eğitimle devam edecek.

Başkan Abdullah Özyiğit, eğitimleri tüm Türkiye’ye yaymak istiyor

2019 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Türkiye’de 0-4 yaş aralığında 6 milyon 345 bin 136, Mersin’de ise 137 bin 198 çocuk bulunuyor. Bireylerin zihinsel gelişiminin yüzde 75’i, 0-3 yaş aralığında gerçekleşmesine rağmen Türkiye’de bu yaş gurubuna yönelik herhangi bir eğitim verilmiyor. Yenişehir Belediyesi, bu proje ile eğitim alanında büyük bir boşluğu gidermeyi hedefliyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yaptığı açıklamalarda sık sık erken çocukluk eğitimini tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini vurguluyor. Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan projede eğitimler alanında uzman akademisyenler tarafından veriliyor.

Başkan Özyiğit, “online eğitimler için kurulu bir altyapımız vardı”

Covid-19 salgının eğitimlere engel olamayacağını ve salgın tehlikesi sona buluna kadar 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesinin online sürdürüleceğini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “0-3 Yaş Aile Eğitimi Projemizi korona virüsünün yayılmasından önce hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim şeklinde sürdürüyorduk. Yani online eğitimler için kurulu bir altyapımız vardı. Eğitim bizim için elbette çok ama önemli ama insan sağlığı her şeyin başında geliyor. Hem eğitmenlerimizin hem de ailelerimizin sağlığını korumak için salgın tehlikesini bulana kadar uzaktan eğitim uygulamasına geçtik. İlk gurubumuz sekiz haftalık eğitimlerini geçtiğimiz hafta tamamlamıştı. Ve kendileriyle yaptığımız görüşmelerde eğitimlerden çok faydalandıklarını ifade ettiler. Bu da bizi çok mutlu etti. Projede gönüllü olarak çalışan Marmara Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür ediyoruz. 0-3 yaş aralığında çocukları olan tüm aileleri eğitimler için başvuru yapmaya davet ediyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz ve onları en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor.” dedi.

“Üniversite-yerel yönetim iş birliğinin önemli bir modeli”

Marmara Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 0-3 yaş arası çocuğu olan aileleri ve çocukları desteklemek üzere hazırlanan Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı (MABEP) Yürütücüsü Marmara Üniversitesi-Atatürk Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozana Ural şunları söyledi: “Çocuk gelişiminin en hızlı, en önemli, en kritik olduğu dönemler erken çocukluk yaşlarıdır. Çocuğun 0-3 yaş arasında eğitim açısından desteklenmesi, onun her gelişim alanının güçlenmesine, gelecekteki okul başarısının temellerinin atılmasına sebep olacaktır. Bu dönemdeki çocukların gelişim ve eğitimlerini desteklemede ailelere büyük rol ve sorumluluk düşmektedir. Çocuklarını desteklemeye çalışan, erken yaş grubunda çocuğu olan ailelere yönelik hazırlanmış aile eğitim programları çocuk ve aileyi güçlendirmektedir. Programın hazırlanmasında Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalından bir ekip görev almıştır. MABEP ve Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliği çerçevesinde uygulanmaktadır. MABEP birinci dönem ailelerimizle yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde uygulanmıştı ancak bilindiği üzere tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgın döneminde ailelerimizin ve çocuklarımızın sağlığını korumak üzere yüz yüze eğitimler kaldırılmıştır.  İkinci dönem ailelerimizle aynı program uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır. Ailelerden programda öğrendikleri etkinlikleri çocuklarıyla yapmaları istenecektir. Çocuğun bilişsel, psiko-sosyal, dil, motor ve öz bakım gelişimlerini, ailenin iletişim becerilerini güçlendirmeye yönelik program hafta boyunca uzaktan eğitim teknolojileri kullanarak desteklenecektir. MABEP’nda ayrıca 0-3 yaş için önemli olan sağlık ve bakım konuları da yer almaktadır. Program kapsamında hazırlanan ve ailelere verilecek olan eğitim takviminde 36 ay boyunca, her gün için ailelerin çocuklarıyla evde uygulayabilecekleri etkinlik öneri ve örnekleri bulunmaktadır. Üniversite-yerel yönetim iş birliğinin önemli bir modeli olan MABEP’na katılan ailelerin çocukları için bir ‘okul’ olmaları umulmaktadır. Anne-babalık becerilerinin, özyeterliliğin geliştirileceği bu programla, ailelerin çocukların eğitim yaşamlarına destek olma motivasyonu kazanmaları hedeflenmektedir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, COVİD-19, ABDULLAH ÖZYİĞİT, MABEP, TUİK, ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMLERİ ONLİNE VERİLECEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA