26 Kasım 2025 Çarşamba


17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

Erken Çocukluk Eğitimleri Yenişehirli Aileleri Mutlu Ediyor


Yenişehir Belediyesinin ‘Her Aile Bir Okuldur’ sloganıyla hayata geçirdiği 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi kapsamında verilen ikinci grup eğitimler online olarak tamamlandı.

 

Tarih : 24 Mayıs 2020 Pazar 17:37   Okunma : 1399

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit eğitim alan ailelerle video konferans yöntemiyle görüştü.
Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan, yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde uygulanan proje, korona virüs salgını nedeniyle sadece uzaktan eğitimle devam ediyor.

 

“Doğru bildiğim yanlışları öğrendim”
İkinci grup eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ailelerle video konferans yöntemiyle görüşen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ailelere “’İyi ki böyle bir eğitim aldım’ diyor musunuz” sorusunu sordu. Başkan Özyiğit’in sorusu üzerine katılımcılardan Seda Arin “Kesinlikle iyi ki almışım. Doğru bildiğim yanlışları ve yanlış bildiğim doğruların hepsinin farkına vardım.” dedi. Didem Karayel ise “Eğitimlere katıldığım için çok mutluyum. Hatalarımla ve geçmişimle yüzleştim. Anne ve babamın bende yaptığı hataları kızıma uyguladığımı fark ettim. Ve tamamen değiştirdim” ifadelerini kullandı. Diğer ailelerin de eğitimlerden aldıkları memnuniyeti dile getirmeleri üzerine Başkan Abdullah Özyiğit, “Bizim amacımız da buydu, gönül rahatlığıyla Yenişehirli hemşehrilerime bu eğitimleri önerebiliyoruz. Katılımcımız sihirli cümleyi kurdu; ‘anne ve babamın yaptığı hatalar’ dedi. Bir yandan bilimsel bir eğitim var diğer yandan da geleneksel yöntemler var. Biz bu projemizde bilimsel eğitimi önemsiyoruz.” diye konuştu.

 

Proje kapsamında eğitim alan ailelerin çocuklarını gelecekteki gelişimlerini takip edeceklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor koşullarda eğitimlerinden kopmadan amacına direk ulaşan bir çalışma oldu. Eğitimlerimizin ardından bu eğitimlerden aldıkları faydalı tespit etmek için ailelerimizle görüşüyoruz. Umut ediyoruz ki projemizi tüm Türkiye’ye yayarız ve 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi için bu projemiz bir başlangıç olarak hayatımıza girer ve gelecekte tüm çocuklarımız faydalanır. Projemizde eğitim alan ailelerin çocuklarını gelecekte de takip edeceğiz. O veriler bizim için çok aydınlatıcı olacaktır. Bu eğitimlere katılan ve çocuklarını daha doğru yetiştirmek için çabalayan yani sorumluluklarının farkında olan ailelerimize ben çok teşekkür ediyorum. ‘Çocuğumu en iyi şekilde nasıl yetiştiririm’ konusunda duyarlılık gösterdiler. Proje ile daha çok uzun yollar alacağız. Başta Ozana Ural ve diğer hocalarımız olmak üzere tüm MABEP ailesine, projenin bugüne gelmesinde büyük katkıları olan Raif Çakmak’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, sizlerin de Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum inşallah sağlıklı güzel günlerde tekrar buluşmak üzere.” İfadelerini kullandı. Çocukların erken yaşta desteklenmesi üzerine tasarlanan projeye katılan aileler Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA