1 Şubat 2026 Pazar


19:26   TÜRKIYE’NIN UTANÇ TABLOSU: 2025’TE EN AZ 94 ÇOCUK İŞ CINAYETLERINDE HAYATıNı KAYBETTI   19:22   SAĞANAK GITTI, BÜYÜKŞEHIR SAHADA KALDı: MERSIN’DE SELIN İZLERI GECE BOYU SILINDI   19:20   AYM BAŞKANı ÖZKAYA STRAZBURG’DA: “AİHM, İNSAN HAKLARı STANDARTLARıNıN TEMINATıDıR”   19:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “KÜRTLERIN TEMSILINI SUÇ SAYAN ANLAYıŞ TÜRKIYE’YI ÇıKMAZA SÜRÜKLÜYOR”   19:14   ABD’DE ‘ICE BASKıNı’ PROTESTOLARı TÜM ÜLKEYE YAYıLDı: MINNEAPOLIS SOKAKLARı KAYNıYOR   19:11   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN GÜÇLÜ MASA: BÜYÜKŞEHIR’DEN VERI TEMELLI, SOMUT ADıMLAR   19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı   19:10   AKDENIZ BELEDIYESI SAHADA: YAĞıŞLARA KARŞı KıRSALDA SEFERBERLIK   19:04   MEZITLI DERESI TAŞTı, KRIZ MERKEZI SAHADA: MERSIN’DE SEFERBERLIK   18:54    TOROSLAR’DA YAĞıŞ ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI 7/24 SAHADA   18:30   MEZITLI’DE SEL ALARMı: BAŞKAN TUNCER SAHAYA İNDI, TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   18:19   TAT GıDA’DAN HAZıR YEMEKTE YENI DÖNEM: ZEYTINYAĞLı YAPRAK SARMA ILE STANDARTLAR YÜKSELIYOR   17:55   2025 “YURT DıŞı TATIL YıLı” OLDU: PRONTOTOUR RAPORU SEYAHAT TRENDLERINI ORTAYA KOYDU   17:40   YUMURTALıK’TA SEL ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI SAHADA, HAYAT KıSA SÜREDE NORMALE DÖNDÜ   17:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA GÜÇLÜ KALKAN: AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYESI   17:20   TARSUS YATıRıMıN YENI ADRESI OLDU: EKONOMIDE %10 BÜYÜME, 600’E YAKıN YENI ŞIRKET   17:05   MERSIN DOB’DA TARIHI AN: “CYRANO DE BERGERAC” BALE SAHNESINDE DÜNYA PRÖMIYERI YAPıYOR   17:01   ‘AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… TUTUKLU ESENYURT BELEDIYESI DESTEK HIZMETLERI MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELI MERT ÇELIK: İDDIANAMEDE IFADEM DEĞIŞTIRILMIŞ   15:58   ALEYNA ÇAKıR’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ… BIR SONRAKI DURUŞMA 8 MAYıS’TA GÖRÜLECEK   15:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÖZLEM ÇERÇIOĞLU’NA: BIN PIŞMAN OLDU. İNSAN IÇINE ÇıKAMAYACAK HALDEDIR. TAZMINAT DAVASı AÇSAYDıN DA GÖRSEYDIM  
 
     
   

Denizcilik Fakültesi İnşaatında İhale Süreci Tamamlandı


Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından inşa edilecek olan Mersin Üniversitesi MDTO Denizcilik Fakültesi’nin inşaat ihalesi tamamlandı. 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı.

 

Tarih : 13 Ağustos 2020 Perşembe 19:43   Okunma : 1096

Mersin Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından yaptırılacak Denizcilik Fakültesi’nin kaba inşaat yapım ihalesi süreci tamamlandı. 9 Haziran 2020 tarihinde davet usulü ile gerçekleştirilen ve 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı.

MDTO Denizcilik Fakültesi kaba inşaat yapım işini üstlenen firma ile 17 Temmuz 2020 tarihindesözleşme imzalandı. MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat AŞ. Yetkilisi Mehmet Aytekin tarafından imza altına alınan sözleşme uyarınca, projenin ilk etap olan kaba inşaat süresi 14 ay olarak belirlendi.

MDTO’da gerçekleştirilen imza törenine, Oda Yönetimi ile Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat AŞ. temsilcileri katıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, fakülte inşasının Mersin’de denizcilik eğitimi alanında yapılan önemli yatırımlardan biri olduğunu belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 Şu anda Tece Kampüsü’nde eğitim veren Denizcilik Fakültesi’neÇiftlikköy Kampüsü’nde yeni ve modernbir eğitim binası kazandırmak için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü ile protokol imzalandığını hatırlatan Lokmanoğlu, “Geçmiş dönemde döviz kurunun ani yükselişi, projede revizyon ihtiyacı ve son olarak Covid-19 pandemisi gibi elimizde olmayan nedenlerle bazı gecikmeler yaşamış olsak da ihale sürecimizi tamamladık. 8 istekli firmanın teklif sunduğu ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı. Kentimize, ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaba İnşaat 14 Ayda Tamamlanacak

Projenin kaba inşaat ve ince inşaat olmak üzere 2 etaptan oluştuğunu, kaba inşaatın 14 ayda tamamlanacağını ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını söyleyen Lokmanoğlu, proje tamamlandığında derslikler, laboratuvar, yemekhane, kütüphane, konferans ve sergi salonu, kapalı havuz, kapalı otopark ve idari kullanıma yönelik bölümlerden oluşan yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alan ile basketbol sahası, tören alanı ve açık otoparktan oluşan toplam 8 bin metrekare açık alana sahip MDTO Denizcilik Fakültesi’nin anahtar teslimi Mersin Üniversitesi’ne devredileceğini belirtti.

“Mersin, her düzeyde denizcilik eğitimi veren bir kent haline gelmiştir”

Mersin’in, MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEÜ. Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve MEÜ. Denizcilik Fakültesi’nin varlığı ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere her düzeyde denizcilik eğitimi veren bir kent haline geldiğinin altını çizen Lokmanoğlu, “Odamız, denizcilik sektörüne hizmet edecek kalifiye gemi adamlarının yetişmesi ve özellikle Mersin'in denizcilik eğitiminde daha iddialı bir konuma taşınması amacımız doğrultusunda eğitim kurumlarını desteklemeye devam edecektir.Eğitime ve gençlere yatırımı,kentimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak en değerli yatırım olarak görüyor, bu sürece katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN DENİZ TİCARET ODASI, DENİZCİLİK, LOKMANOĞLU, AYTEKİN, SEROL, MEÜ, ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA