25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Yeşilboğaz: Bizi Böldüğünüz Sürece Çoğalacağız


Mersin Barosunda stajını tamamlayan 11 stajyer avukat meslek yemini ederek, savunma mesleğinin yeni neferleri oldu. Hukuk sistemimizdeki aksaklıklara ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizi böldüğünüz sürece daha çok çoğalacağız, daha çok hukuk mücadelesi vereceğiz” dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2020 Cuma 12:02   Okunma : 488

Mersin Adliyesi Baro Odasında düzenlenen yemin törenine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyeleri,  avukatlar ve aileler, Stajyer Avukatlar Nuray Okat, Şahin Yıldız, Doruk Özdemir, Dilan Ergüvan, Ecem Elmas, Sema Nur Deveci, Faruk Büyükarslan, Mustafa Şen, Caner Özçelik, Durmuş Kuşçu ve Sevgi Hande Gün’ün ruhsat heyecanını paylaştı.

Törende gündeme ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu BaşkanıBilgin Yeşilboğaz, ülkemizin en önemli iki sorununun ekonomi ve hukuk sistemi olduğunu vurgulayarak, “Hukuk sistemimizdeki garabeti en son, meslek örgütümüze yapılan saldırılarda canlı olarak gördük. Meslek örgütümüzün birlikteliği, güçlü olması, demokrasiye, özgürlüklere olan bağlılığı ve mücadeleci yapısı nedeniyle, ciddi anlamda mesleğimizi yok etmeye yönelik yapılan girişimler yürürlüğe girdi. Ancak ana muhalefet partisi süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Bizler de profesörlerden almış olduğumuz mütalaa ile birlikte Anayasa Mahkemesine sunum yaptık,  bu durumun ülkeye ve hukuk sistemimize ne kadar zarar vereceğini anlattık. Kendilerine şunu söyledik: Bizi böldüğünüz sürece daha çok çoğalacağız, daha çok hukuk mücadelesi vereceğiz. Bu mücadeleyi yemin edecek olan genç meslektaşlarımızın da bizimle birlikte sürdüreceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN TARTIŞILIYOR OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

Kadına yönelik şiddetin, ülkemizin hukuk sistemindeki sorunların en önemli göstergelerinden birisi olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Bununla ilgili uluslararası anlamda bağlayıcılığı, yaptırımı kuvvetli olan ve gerçekten çözüm üretmeye büyük katkısı olan İstanbul Sözleşmesi’nin hala günümüzde tartışılıyor olması, hukuk örgütleri açısından kabul edilemez bir davranıştır. Mersin Barosu olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin yanında olduğumuzu, buna karşı yapılan tüm girişimlerin karşısında duracağımızı da bir kez daha deklare ediyorum” şeklinde konuştu.

Genç meslektaşlarımıza başarılar dileyen ve tavsiyelerde bulunan Yeşilboğaz,“Hukukun hangi alanında görev yaparsanız yapın, ister avukat, ister hakim, ister savcı olun, önce hukuk, insan hakları diyecekseniz. Hukukçu kimliğinizi ve hukukçu vicdanınızı asla terk etmeyin. Pusulanız hukuk olsun. Sizlere en büyük tavsiyem bu olacak” dedi. Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlara cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi.  Avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz takdim etti.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA