2 Temmuz 2025 Çarşamba


17:35   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:35   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:15   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:31   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:40   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:15    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:05   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:54   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:45   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:35   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:25   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:15   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:20   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:20   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:55   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:01   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:55   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

Yeşilboğaz: Bizi Böldüğünüz Sürece Çoğalacağız


Mersin Barosunda stajını tamamlayan 11 stajyer avukat meslek yemini ederek, savunma mesleğinin yeni neferleri oldu. Hukuk sistemimizdeki aksaklıklara ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizi böldüğünüz sürece daha çok çoğalacağız, daha çok hukuk mücadelesi vereceğiz” dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2020 Cuma 12:02   Okunma : 689

Mersin Adliyesi Baro Odasında düzenlenen yemin törenine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyeleri,  avukatlar ve aileler, Stajyer Avukatlar Nuray Okat, Şahin Yıldız, Doruk Özdemir, Dilan Ergüvan, Ecem Elmas, Sema Nur Deveci, Faruk Büyükarslan, Mustafa Şen, Caner Özçelik, Durmuş Kuşçu ve Sevgi Hande Gün’ün ruhsat heyecanını paylaştı.

Törende gündeme ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu BaşkanıBilgin Yeşilboğaz, ülkemizin en önemli iki sorununun ekonomi ve hukuk sistemi olduğunu vurgulayarak, “Hukuk sistemimizdeki garabeti en son, meslek örgütümüze yapılan saldırılarda canlı olarak gördük. Meslek örgütümüzün birlikteliği, güçlü olması, demokrasiye, özgürlüklere olan bağlılığı ve mücadeleci yapısı nedeniyle, ciddi anlamda mesleğimizi yok etmeye yönelik yapılan girişimler yürürlüğe girdi. Ancak ana muhalefet partisi süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Bizler de profesörlerden almış olduğumuz mütalaa ile birlikte Anayasa Mahkemesine sunum yaptık,  bu durumun ülkeye ve hukuk sistemimize ne kadar zarar vereceğini anlattık. Kendilerine şunu söyledik: Bizi böldüğünüz sürece daha çok çoğalacağız, daha çok hukuk mücadelesi vereceğiz. Bu mücadeleyi yemin edecek olan genç meslektaşlarımızın da bizimle birlikte sürdüreceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN TARTIŞILIYOR OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

Kadına yönelik şiddetin, ülkemizin hukuk sistemindeki sorunların en önemli göstergelerinden birisi olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Bununla ilgili uluslararası anlamda bağlayıcılığı, yaptırımı kuvvetli olan ve gerçekten çözüm üretmeye büyük katkısı olan İstanbul Sözleşmesi’nin hala günümüzde tartışılıyor olması, hukuk örgütleri açısından kabul edilemez bir davranıştır. Mersin Barosu olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin yanında olduğumuzu, buna karşı yapılan tüm girişimlerin karşısında duracağımızı da bir kez daha deklare ediyorum” şeklinde konuştu.

Genç meslektaşlarımıza başarılar dileyen ve tavsiyelerde bulunan Yeşilboğaz,“Hukukun hangi alanında görev yaparsanız yapın, ister avukat, ister hakim, ister savcı olun, önce hukuk, insan hakları diyecekseniz. Hukukçu kimliğinizi ve hukukçu vicdanınızı asla terk etmeyin. Pusulanız hukuk olsun. Sizlere en büyük tavsiyem bu olacak” dedi. Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlara cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi.  Avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz takdim etti.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA