4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

Orman içindeki parseller nedir?


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, orman alanlarında parsellenerek adeta ‘kişisel rant’ aracı haline gelen bölgelerin önüne geçmeye devam ediyor.

 

Tarih : 23 Ocak 2021 Cumartesi 14:33   Okunma : 464

Mezitli’de haksız rant sağlayanlara karşı mücadelesini sürdüren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çevlik Mahallesi’nde bulunan ormanlık bölgede parsellenen alanlara karşı sert bir tavır sergiledi. Geçtiğimiz yıllarda Eski Mezitli Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda yaşanan benzeri olaylara karşıetkili bir duruş sergileyen Başkan Tarhan, ‘kişisel rant’ aracı haline getirilen 8 bin 210 metre karelik alanın takipçisi olacaklarını ve herkesin bu alana sahip çıkması gerektiğini belirtti.

YAĞMA DEĞİLDE NEDİR?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarhan, “Mezitli sınırları içerisinde bulunan bu tür doğa katliamlarına izin vermemiştik. Bunlara maalesef bir yenisi daha eklendi. Mezitli Fındıkpınarı yolu Çevlik Mahallemizde bulunan 8 bin 210 metre karelik, 13 hissedardan oluşan ormanda ağaçlarımız kesilerek, parselleniyor. Bu yerlerin parsellenmesinde neden sessiz kalıyoruz? Halkımız ile birlikte her konuda olduğu gibi tutumumuz kesin ve nettir. Bu yapılan vahşet yağma değil de nedir? Bu tür olayların sonuna kadar takipçisi olacağız. Orman, Kadastro, Çevre Müdürlüğü arasındaki zincir kimler tarafından oluşturuyor. Buna neden sessiz kalıyorlar?” şeklinde konuştu.

HAYDİ SAHİP ÇIKALIM

Ormanın kimler tarafından kesildiğini ve kimlerin tapu sahibi olduğunu herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Bu tür olayların örnekleriyle sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu fotoğrafın da ibretlik olmasını istiyorum. Ormanı kimler nasıl kesmiş, tapu sahibi kim olmuş bunların hepsinin açıklanması gerekiyor. Mezitli halkının çevreci uygulamaları ve talana karşı sergilediği duruşu dün nasıl ise bugün de aynı olacaktır. Haydi STK’lar, haydi meslek odaları, Çevlik Mahallesi’ne sahip çıkalım” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ORMAN, İÇİNDEKİ, PARSELLER, NEDİR, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA