16 Ocak 2026 Cuma


17:10   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:51   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:05   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:30   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:20   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   10:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:57   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:19   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:32   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Mersin Ranta Kurban Edilmesin”


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim’i ve yönetim kurulu üyelerini makamında ziyaret eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin ranta kurban edilmesin. Mersin’i artık rahat bırakın. Mersin’in geleceğini yok etmeyin” dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2021 Pazar 11:49   Okunma : 3330

Mersin Barosu  Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim’i ve yönetim kurulu üyelerini makamında ziyaret etti. Mersin'de yapılması planlanan polipropilen tesisleri, Alata Enstitüsüne ait arazi hakkında alınan kararın ve Akkuyu nükleer santral yapımının Mersin’e verdiği zararların konuşulduğu ziyarette Yeşilboğaz, “Mersin ranta kurban edilmesin. Mersin’i artık rahat bırakın. Mersin’in geleceğini yok etmeyin” dedi.

“MERSİN’İN GELECEĞİNİ YOK ETMEYİN”

Baro Başkanı Yeşilboğaz, Akkuyu nükleer santrali ve Mersin’in Karaduvar Mahallesi’nde tüm çevrecilerin ve bölge halkının tepkisine rağmen bölgede yaşam hakkını, tarım, turizm ve balıkçılık sektörünü yok edecek polipropilen tesisi çalışmalarının önüne geçmek için hukuksal mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı kararı ile koruma statüsü 2700 dekardan 83 dekara düşürülen Alata Enstitisüne ait arazinin bazı alanlarının sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım statüsüne çevrilmesinin, alanın ranta açılmasına imkân sağlayacağını söyleyen Yeşilboğaz, “Mersin ranta kurban edilmesin. Mersin’i artık rahat bırakın. Konumu itibari ile kalkınmaya ve gelişmeye çok açık olan kentimiz,  akıl almaz kararlarla geriye gidiyor. Kent ile ilgili alınacak kararlarda halkın, bu kentin bilim insanlarının, alanında uzman kişilerin sesine kulak verilmeli, hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir. Mersin’in geleceğini yok etmeyin. Bu konuda Mersin'deki tüm kurumların güç birliği yapması ve Mersin'in gelişmesi için el ele vermesi gerekiyor ” diye konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim ise, polipropilen tesisi ve Akkuyu nükleer santrali yapımı ile Alata Enstitüsü’ne ait alanla ilgili alınan kararın kenti körelteceğine vurgu yaparak, bu projelerden vazgeçilmesi gerektiğini, bu konuda oda olarak üzerlerine düşeni yapmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, MERSİN, RANTA, KURBAN, EDİLMESİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA