3 Aralık 2025 Çarşamba


15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:28   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:01   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:40   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:20   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:45   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:25   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   20:58   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:29   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:23   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:18   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:10   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

CHP’li Antmen:Türkiye’de Avukatlar Tehlikede


Kendisi de eski Mersin Barosu Başkanı olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 24 Ocak 2021 Pazar 23:50   Okunma : 1226

Kendisi de eski Mersin Barosu Başkanı olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Antmen, açıklamasında bu yıl on birinci kez düzenlenen ve Azerbaycanlı muhalif avukatlara adanan Tehlikedeki Avukatlar Günü’nün geçtiğimiz yıllarda Çin, Filipinler, Honduras, İran, İspanya / Bask ülkesi, Kolombiya, Mısır, Pakistan ve Türkiye’ye adandığını belirterek “İnsan hakları ihlalleri ve hukuksuzluk arttıkça avukatlara yönelik baskı ve şiddet de artıyor. Müvekkili ile görüştürülmeyen, karakol dışına zorla çıkarılanlar, karakolda polis tarafından darp edilen, işkenceyi tespit ettiği için görevi engellenen meslektaşlarımız bulunuyor. Hakkını ve başkalarının haklarını da demokratik sınırlar içinde aramaya çalışan avukatların darp edilebildiği bir dönemdeyiz” dedi.

CHP’li Vekil, bir FETÖ projesi olduğunu ifade ettiği Çoklu Baro sisteminin de avukatları bölmek ve avukatları fişlemek amacıyla getirildiğini söyledi. Antmen “İktidar çoklu baroyu tamamen kendisine yakın olmayan ve mesleğini yapmaya çalışan avukatları fişlemek için getirdi. Kamu avukatlarından da yandaş barolara kayıt olmaları için zorla imza toplanıyor. Bunun adı zorbalıktır. Hukuk tarihinde örneği yok” dedi.

Alpay Antmen her yıl 60’a yakın avukatın ölümle veya yaralanmayla sonuçlanan saldırılara maruz kaldığını belirterek “Bunun da yargının geldiği noktayla ilgisi var. Ülkede hukuk kalmayınca, faşizm baş gösterince hak hukuk diyenler elbette hedefe konulur.” İfadelerini kullandı.

CHP’li Vekil “Özellikle insan hakları ve siyasi davalarda mağduru koruyan avukatlara yönelik yandaş basın ve siyasetçi destekli karalama kampanyaları düzenleniyor. Bu nedenle de görevini yapan avukatlar hedef oluyor. Avukatını koruyamayan bir iktidar, mağdur vatandaşı nasıl koruyacak?” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ ANTMEN, TÜRKİYE’DE, AVUKATLAR, TEHLİKEDE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA