21 Ekim 2025 Salı


21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:41   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:51   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:02   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK  
 
     
   

Büyükşehir Tarafından Tarım İşçilerinin Sağlık Kontrolleri Yapıldı, Hijyen Kiti Ve Süt Dağıtıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi,mevsimlik tarım işçilerinin daha sağlıklı yaşam standartlarına kavuşabilmesi için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından gönderilen çadırların kurulumunu gerçekleştirdi.Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de dahil olduğu proje kapsamında, Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bölgede Büyükşehir ekipleri kapsamlı bir çalışma yürüttü. Ekipler, çadırlar kurulmadan önce zemine malzeme sererek çamuru ortadan kaldırdıktan sonra kış ve yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilen, taşınması kolay, su geçirmeyen 33 çadırı kurdu. Ayrıca ortak kullanım alanı olacak şekilde içerisinde sağlık kontrolü veya sosyal bilgilendirmeler yapılabilecek olan 2 çadır daha kuruldu. Büyükşehir ekipleri tarafından tarım işçilerinin sağlık kontrolleri de yapılırken, hijyen kiti ve süt dağıtıldı.

 

Tarih : 25 Ocak 2021 Pazartesi 03:47   Okunma : 1877

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önemli tarımsal bölgeleri arasında yer alan Mersin’de, tarım sektöründe emek harcayan mevsimlik işçilerin yaşam standartlarının yükselmesi adına çalışmalarına devam ederken, ortak projelere de destek veriyor.

Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de yerel ortak olarak dahil olduğu proje kapsamında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından mülteci konumundaki Suriyeli mevsimlik tarım işçileri için gönderilen çadırlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı desteği ile Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kuruldu.Tarımda sürekliliğin sağlanması için büyük önem taşıyan mevsimlik tarım işçileri, hasat, budama, ot alma ve çapalama gibi işlerde çalışıyor.

Çadırlar kuruldu, sağlık taraması yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri, Yol Yapım Bakım ve Onarım, Fen İşleriile Mezarlıklar Dairelerinin ortak çalışması sonucunda çadırların kurulduğu alanın zeminine malzeme serilerek çamur ortadan kaldırıldı. Yine Büyükşehir ekiplerinin bizzat kurduğu çadırlarda yaşayan Suriyeli tarım işçilerinin sağlık kontrolleri yapılıp, hijyen kiti ve 150 koli süt dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından ateş ölçümü ile tansiyon ve şeker ölçüm çalışmaları da uygulandı. Yüzlerce Suriyeli tarım işçisinin yaşadığı alanda kurulan çadırlara aileler yerleşmeye başladı.

Adanalıoğlu bölgesine 33 çadır kuruldu

Mevsimlik tarım işçileri için kış ve yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilecek, taşınması kolay, içinde keçe bulunan ve su geçirmeyen 33 çadır kurulurken, ayrıca 2 adet de ortak kullanım alanı olacak, içerisinde sağlık kontrolü veya sosyal bilgilendirmeler yapılabilecek çadır kuruldu.

Bölgede bulunan seralarda ve tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesini hedefleyen proje, önümüzdeki günlerde Tarsus’a bağlı Atalar Mahallesi’nde bulunan mevsimlik tarım işçileri içinde uygulanacak.

“Tarım işçilerinin yaşam kalitelerini yukarıya doğru çekmek için çalışıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, yürütülen proje hakkında bilgi vererek,“Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Maya Derneği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları bu alanda yaşam kalitelerini yukarıya doğru çekebilmek için bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. 48 adet korunaklı, soğuğa-sıcağa dayanıklı çadır alanlarını kurmuş bulunuyoruz. Bunların 33’ü Adanalıoğlu bölgesinde, 15’i de Atalar Mahallesi mevkiinde kurulacak. Tabi daha farklı alanlarda da çalışmalar sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığımız zemin çalışmasını yaptı, Sağlık Dairesi Başkanlığımız gerekli sağlık taramalarını yaptı, MezarlıklarDairemiz bütün çadır alanlarının kurulumu ile ilgilendi. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairemizle ortaklaşa bir çalışma içerisindeyiz”dedi.

“Tarım işçilerimizin hijyenik ve insani şartlarda yaşaması bizim için çok önemli”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek,tarımda sürekliliğin sağlanması için büyük önem taşıyan mevsimlik tarım işçilerinin hasat, budama, ot alma ve çapalama gibi işlerde çalıştıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl 11 bin mevsimlik tarım işçisine sağlık taraması yapıldığını, gıda kolisi ve hijyen paketi verildiğini ifade ederek, “Mevsimlik tarım işçilerimiz tarım için ve üretimin devam etmesi için çok önemli bir faktör. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, daha insani şartlarda yaşaması, çocuklarının sağlıkları; bunlar bizim için çok önemli. Bu yılda yine bir takım finansör kuruluşlarla işbirliği içerisinde, daha hijyenikve daha insani şartlarda yaşamaları için çadırları yapıldı. Çocuklara süt dağıtımı yaptık, sağlık taramaları yapıldı,hijyen seti yardımları yapıldı. Mevsimlik tarım işçilerimizin hijyenik ve insani şartlarda yaşaması ve tarımı devam ettirmeleri bizim açımızdan çok önemli”ifadelerini kullandı.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli hemşire Veysel Gülsuyu,“Vatandaşlarımıza hijyen paketleri dağıttık. İleri yaşta olan vatandaşlarımızın şeker ve tansiyonlarının ölçümünü yaptık”ifadelerine yer verdi.

Maya Derneği’nin Proje AsistanıUmut Gürz ise, “Önce ihtiyaç sahiplerini tespit ettik daha sonra bunun dağıtımını gerçekleştirdik. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi lojistik ve insan kaynağı olarak destek verdi” diye konuştu.

“Burası çamur alandı. Şu anda çok güzel bir alana döndü”

Mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgede yer alan Limonlu Mahallesi’nin Muhtarı İsa Sakar, “Göçmen arkadaşlarımızın yaşadıkları yerde baya büyük sıkıntılar vardı. Yağmur yağdığı zaman su altında kalıyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili bir çalışma yaptı. Yeni çadırlar geldi. Çok güzel sonuç aldık, seviniyoruz. Çünkü bu işçi kardeşlerimiz bizim tarım bölgelerimizde çalışıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerine teşekkür ederim. Tarımla uğraşan Suriyeli arkadaşlarımızla ilgileniyorlar. Bu güzel bir şey. Burası çamur alandı. Şu anda çok güzel bir alana döndü”dedi.

Çadır kurulumunun yapıldığı alanda yaşayan Sabba Osman, Büyükşehir ekiplerine tercüman yardımıyla teşekkürlerini ileterek, “Önceki çadırlarımız yırtıktı, bunlar daha iyi. Çadırda çok kişi yaşıyoruz. Daha sağlıklı, daha temiz bir ortamda uyuyabileceğiz”dedi.

Mevsimlik tarım işçiliği yapan Mustafa Ali ise kurulan çadırların kendileri ve çocukları için önemini vurgulayarak, “Önceki çadırlarımız yırtıktı, su geçiriyordu. Bu kış zamanı gelip bu çadırları bu şekilde yaptıkları için teşekkür ediyorum.  Daha önceden buralar hep çamur içerisindeydi. Büyükşehir Belediyesi çakıltaşı döktü. Şimdi daha iyi durumdayız. Bu çadırlar su almıyor. Özellikle çocuklar için çok iyi oldu. Daha sıcak tutuyor. Hem çocuklar için hem bizim için daha iyi oldu. Daha sağlıklı daha temiz bir ortamda yaşayabiliyoruz. Burada yapılan faaliyetler için çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkesin eline sağlık” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, TARAFINDAN, TARIM İŞÇİLERİNİN, SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI, HİJYEN KİTİ, VE SÜT, DAĞITILDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA