9 Haziran 2024 Pazar


21:03   İZMIR`DE TİP ÜYELERINDEN ASGARI ÜCRET ÇAĞRıSı: "TEMMUZ`DA ARA ZAM, INSANCA YAŞAM"   20:49   ALI KOÇ`TAN AZIZ YıLDıRıM`A ÇAĞRı: "FENERBAHÇE`NIN MENFAATI IÇIN HER ŞEYI SINEYE ÇEKMEYE RAZıYıM"   20:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TARIHI KENTLER BIRLIĞI BAŞKANLıĞı`NA SEÇILEN MANSUR YAVAŞ`A TEBRIK   19:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN İZMIR`DE BAŞKANLAR ZIRVESI   18:59   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ‘ASGARI ÜCRET` RESTI: "KIMSE ASGARI ÜCRETI GÜNCELLEMEMEYI DÜŞÜNMESIN"   18:18   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANıYOR. ANKETLERE GÖRE, AŞıRı SAĞ PARTILERDEKI YÜKSELIŞ DIKKATI ÇEKIYOR   17:47   BELDIBI HALKı TEPKILI: "ATATÜRK PARKı, PARK OLARAK KORUNMALı"   17:26   VELI AĞBABA`DAN ERDOĞAN`A: "FAKIR FUKARA SENIN GIBI SPONSOR BULAMıYOR. FAKIR FUKARANıN REMZI`SI YOK, YURT DıŞıNDA NASıL OKUTACAK?   17:13   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: ``AKP`YE OY VEREN SEÇMENIN BILE YÜZDE 82`SI BU EĞITIM SISTEMINDEN RAHATSıZ``   16:28   ERDOĞAN: DEZENFLASYON SÜRECINE GIRIYORUZ   16:25   LÖSEV`IN MUTLU ET PAKETLERI ANKARALı AILELERE ULAŞTıRıLDı   15:56   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: `` ÇOCUKLARıMıZı 11 HAZIRAN`DA OKULA GÖNDERMEYECEĞIZ``   15:30   D-8 ORTAK BILDIRISI: ABD`YI FILISTIN`IN BM`YE TAM ÜYELIĞI KONUSUNDAKI VETOSUNU KALDıRMAYA ÇAĞıRıYORUZ   15:04   SıNAV SAATLERINDE ``BARıNMA SORUNUNA`` DIKKAT ÇEKTILER... TEV: ``BAĞıŞıN BÜYÜĞÜ, KÜÇÜĞÜ OLMAZ DESTEK OLALıM. ÇOCUKLARıN HAYALLERI YARıDA KALMASıN``   15:01   ALI ÖZTUNÇ`TAN CEVDET YıLMAZ`A: "CELAL SAMI TÜFEKÇI`NIN YÖNETIM KURULU BAŞKANLıĞı YAPTıĞı DÖNEMDE INŞAAT IHALELERI HANGI FIRMALARA VERILMIŞTIR?"   14:11   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR`DE... ATAMA BEKLEYEN ENGELLI ÖĞRETMEN AĞLAYARAK ÖZGÜR ÖZEL`DEN YARDıM ISTEDI: İADEIZIYARETTE SESIMIZI DUYURUR MUSUNUZ?   13:38   FENERBAHÇE KONGRESI GERGIN BAŞLADı... AZIZ YıLDıRıM, DIVAN BAŞKANı SEÇIM YÖNTEMINE TEPKI GÖSTEREREK KONGREYI TERK ETTI   13:25   ADALET NÖBETINI SÜRDÜREN DEPREMZEDE DÖNE KAYA: ARADAN BIR BUÇUK YıL GEÇTI. DAHA NE KADAR BEKLEYECEĞIZ?   13:15   FATIH ERBAKAN`DAN BUĞDAY ALıM FIYATıNA TEPKI: "MILYONLARCA ÇIFTÇIYE `SIZ EKMEYIN, EKERSENIZ SIZI CEZALANDıRıRıZ` DENILMIŞ OLUYOR" .   13:10   YKS`NIN ILK OTURUMU TYT SONA ERDI... ADAYLAR IÇERIDE, VELILER DıŞARıDA TER DÖKTÜ  
 
     
   

KOBİ’lere E-Tebligat Zorunluluğu


KOSGEB, KOBİ’lere yönelik yeni bir karar aldı. KOSGEB tarafından alınan karara göre, bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla resmi tebligatlarının PTT UETS üzerinden yapılacağı açıklandı.

 

Tarih : 11 Şubat 2021 Perşembe 14:27   Okunma : 479

KOSGEB, KOBİ’lere yönelik yeni bir karar aldı. KOSGEB tarafından alınan karara göre, bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla resmi tebligatlarının PTT UETS üzerinden yapılacağı açıklandı.

KOSGEB, bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla KOBİ’lere yönelik tebligatları artık PTT Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden yapacak. Mevzuat gereği KOBİ’lerin UETS adreslerinin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması gerekiyor. Bu kapsamda destek süreçlerine ilişkin başvuru formları revize edilirken tüm KOBİ’lerin 15 haneli e-Tebligat adresi almaları zorunlu hale geldi. UETS adresini, veri tabanına kayıt yaptırmayan KOBİ’ler KOBİ Bilgi Sistemine giriş yapamayacak.

Tasarruf Sağlanacak

UETS ile fiziki ortamda haftalarca süren tebligat işlemleri hızlanacak. Tebligatın ne zaman yapıldığı, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğu daha kolay tespit edilecek. Tebligatların kâğıt, zaman ve enerji kaybına sebebiyet vermesinin önüne geçilecek.

UETS Nedir?

7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun değiştirilen 7/a maddesi ile 6.12.2018 tarihinde yayımlanan 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla PTT A.Ş tarafından kurulan, işletilen ve güvenliği sağlanan sisteme UETS adı veriliyor.

E-Tebligat Nedir ?

Tebligat Kanununda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkâr edilemez bir şekilde UETS yoluyla alıcılarına iletilmesine e-Tebligat deniliyor.

KOBİ’ler, “ https://basvuru.etebligat.gov.tr ” adresi üzerinden e-Tebligat adresi alabilecek.

Şahıs İşletme Sahipleri İçin Başvuru:

Şahıs işletme sahibi olanlar TC numaraları ile UETS de oluşturmuş oldukları kayıtları PTT Merkezlerine müracaat ederek ya da e-imza ile online olarak https://ptt.etebligat.gov.tr/login adresinden “Alıcı” olarak güncellemeleri gerekiyor.

Anonim veya Limited Şirkeler İçin Başvuru:

https://www.etebligat.gov.tr/ sitesinde yer alan “Elektronik Tebligat Alma Zorunluluğu Olan Şirketler İçin Kullanım Kılavuzu” ndaki yönergeler izlenerek şirketin UETS hesabı aktif hale getirebiliyor.






Paylaş :
Etiketler :  BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, AVUKATLIK, ÜNVANINI, KULLANAN, DOLANDIRICILIK, ÇETESİNE, KARŞI, UYARDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA