15 Şubat 2026 Pazar


01:01   TALAT DINÇER’E ÇIFTE STRATEJIK GÖREV: PARTI YÖNETIMI VE ADAY OFISINDE KRITIK ROL   18:10   2021 TÜM EMEKLILER SENDIKASı MERSIN’DEN İKTIDARA SERT MESAJ: “EMEKLILIK SOSYAL HAKTıR, SADAKA DEĞIL!”   17:18   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN AÇıLıŞA KATıLDıĞı BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI’NDE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLIK ÖNLEMLERI...   17:15   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "ÜNIVERSITELERI IDEOLOJILERININ ARKA BAHÇESI OLARAK GÖRENLER, IMTIYAZLARıNı KAYBETMEK ISTEMIYOR"   17:14   CHP’DEN VERGI YASASıNA AYM BAŞVURUSU... GÖKHAN GÜNAYDıN: “ADı HARÇ AMA HARAÇ”   17:12   HALK TV’NIN “BILIRKIŞI DAVASı”… ZORLA GETIRME KARARı BULUNAN BILIRKIŞININ IFADESI DURUŞMADAN ÖNCE ALıNDı, AVUKATLAR REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   15:58   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT VE GAZI DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   15:57   KREMLIN: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞıNA ILIŞKIN YENI MÜZAKERE TURU 17-18 ŞUBAT’TA CENEVRE’DE YAPıLACAK   15:55   DİSK: “İŞÇI SıNıFı, ÖRGÜTSÜZ KALDıĞıNDA SADECE IŞIMIZ, AŞıMıZ, EKMEĞIMIZ DEĞIL DEMOKRASIMIZ DE TEHDITLERE KARŞı SAVUNMASıZ KALMAKTADıR"   15:49   İLIÇ MADEN FACIASıNıN 2’NCI YıLı...ÖZGÜR ÖZEL: BU ÜLKEDE HIÇBIR EMEKÇININ ÖLÜMÜ ’KADER’ DEĞIL   01:50   KANSERLE MÜCADELE EDEN ON BINLERCE AILEYE 12 AY BOYUNCA PROTEIN DESTEĞI   16:43   AYM, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ’NÜN, PROTESTOCU ÖĞRENCILER IÇIN ALDıRDıĞı TEDBIR NEDENIYLE IHLAL KARARı VERDI   16:42   MERIÇ KAHRAMAN’DAN DÜN CEZAEVINDEN HASTANEYE KALDıRıLAN EŞI TAYFUN KAHRAMAN IÇIN ÇAĞRı: "SADECE ADALET ISTIYORUZ"   16:41   CHP’LI YANıKÖMEROĞLU: "BOĞAZ KÖPRÜLERI, TICARI BIRER VARLıK DEĞIL, ÜLKENIN CAN DAMARLARıDıR"   16:40   CEM AYDıN’DAN “AKıN GÜRLEK” DAVASı SONRASı AÇıKLAMA: “ÜLKEMIZIN GENÇLIĞINI DOĞRUDAN HEDEF ALAN, GÖZDAĞı VERMEYE ÇALıŞıLAN BIR DAVADıR”   10:57   AKMİB’DEN 423 MILYON DOLARLıK OCAK ATAĞı: DEĞER ODAKLı İHRACAT STRATEJISI VE MIAMI ÇıKARMASı   10:40   24 KILOMETRELIK YOL 90 LIRA! CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN–TARSUS OTOYOLU’NDA ALıNAN ÜCRET SOYGUNDUR”   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE GELECEK YATıRıMı: ÜCRETSIZ ÇOCUK KAMPÜSÜ YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   08:52   YUMURTALıK’TA OKUL KANTINLERINE SıKı DENETIM: BAŞKAN ALTıOK’TAN NET MESAJ — “ÇOCUKLARıMıZıN SAĞLıĞı KıRMıZı ÇIZGIMIZ”   02:17   BAŞKAN PALAMUT’TAN KıRSAL KALKıNMA HAMLESINE TAM DESTEK: “KÖYÜMÜZ ATÖLYE, ÜRETIMIN VE DAYANıŞMANıN MERKEZI OLACAK”  
 
     
   

Büyükşehir’den Personele Sertifikalı Mahremiyet Eğitici Eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan psikolog, sosyolog, çocuk gelişimci ve bu alanlarda uzmanlık yapan iç eğitmenlere sertifikalı Mahremiyet Eğitici Eğitimi veriliyor. 2021 yılı Hizmet içi Eğitim Planı kapsamındaki eğitim, Mersin Üniversitesi işbirliği ile yapılıyor. Eğitim programının içeriğinde Aile ve Kriz, Özel Gereksinimli Çocuklar ile Ebeveynlik, Çocuk İstismarı ve Aile, Evliliğin Anatomisi, Çocuk ve Ergenle İletişim, Boşanma ve Tek Ebeveynlik, Aile Sağlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği veKadının İnsan Hakları konuları yer alıyor.

 

Tarih : 25 Şubat 2021 Perşembe 09:20   Okunma : 1402

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli,sertifikalı Mahremiyet Eğitici Eğitimi alıyor. 2021 yılı Hizmet içi Eğitim Planı kapsamında verilen eğitim, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren sosyolog, psikolog, çocuk gelişimci ve bu alanda uzmanlık yapan iç eğitmenlere yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Eğitimin 28 saatlik kısmı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile verilen eğitim 56 saat sürecek. Mersin Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen Sertifikalı Mahremiyet Eğitici EğitimikapsamındaAile ve Kriz, Özel Gereksinimli Çocuklar ile Ebeveynlik, Çocuk İstismarı ve Aile, Evliliğin Anatomisi, Çocuk ve Ergenle İletişim, Boşanma ve Tek Ebeveynlik, Aile Sağlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadının İnsan Hakları konuları yer alıyor.Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi Eğitim Salonu’nda pandemi kurallarına uygun olarak verileneğitimin 28 saatlik kısmı tamamlandı.

İstismar tipleri anlatıldı

Programın ilk kısmında verilen Çocuk İstismarı ve Aile Eğitimi’nde,istismarın tanımı yapılarak; İstismar Tipleri, Lezyonlar, Yanıklar, Kırıklar, Munchausenby Proxy sendromu, Adli Bildirim Yükümlülükleri ile Çocukta; Fiziksel, Cinsel, Duygusal İstismar, İhmal, Risk Faktörleri, Tedavi, İzlem ve Hukuksal Boyut konularına yer verildi.

Aile ve Kriz Eğitimi’nde travma çeşitlerine değinildi

Aile ve Kriz Eğitimi başlığı ile verilen eğitimde travma çeşitlerine değinildi. Eğitimde, Travmatik Yaşam Olayları ve Psikolojik Travma, Travma ve Nörobiyolojik Süreçler, Travma Bileşenleri, Travma Tepkileri, Akut Stres Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Çocuklar ve Travma, Aile ve Kriz, Aile ve Psikolojik Sağlamlık konularına yer verildikten sonrakonuyla ilgili olarak ailelere verilebilecek önerileranlatıldı.

Gençlerin ihtiyacı olan ebeveyn tutum ve davranışları anlatıldı

Eğitim programının bir diğer önemli konu başlığı daÇocuk ve Ergenle İletişim oldu. Gençlerin İhtiyacı Olan Ebeveyn Tutum ve Davranışları, Ergenin Ailesinden İstedikleri; Zorlama İkna Et, Emretme Rica et, Hükmetme Paylaş, Kıyaslama Kabul Et, Sorgulama Anla, Nasihat Etme Model Ol konu başlıklarına yer verilen eğitimde ebeveynlerin ergen çocukları ile sağlıklı iletişim kurabilmelerine yönelik önemli bilgiler verildi.

Evlenme ve Boşanma İstatistiklerinin verildiğiBoşanma ve Tek Ebeveynlik başlıklı eğitimde ise Boşanma ve Çift İlişkisi, Evlilik Eş Modelleri, Aile Modelleri, İlişki Modelleri, Tek Ebeveynli Aile Tipleri, Tek Ebeveyn Babaların Karşılaştıkları Güçlükler, Tek Ebeveyn Annelerin Karşılaştıkları Güçlükler ve Kriz Kalıpları konularına yer verildi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR’DEN, PERSONELE, SERTİFİKALI, MAHREMİYET, EĞİTİCİ, EĞİTİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA