16 Ocak 2026 Cuma


17:10   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:51   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:05   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:30   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:20   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   10:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:57   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:19   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:32   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
 
 
image

Okunma : 338  Tarih : 25.05.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan  Kara.

GEÇ YAZILMIŞ BİR YAZI

GEÇ YAZILMIŞ BİR YAZI
  Geçen hafta, en çok konuşulan kişi "Tümamiral Sayın Cihat Yaycı" olduğu yazıma, kendisi ile ilgili birkaç bilgi aktararak  başlamak istiyorum.
  "Tümamiral Cihat Yaycı kimdir?" diye sorsanız, ilk yanıtım "Bilmiyorum" olur ama buna karşın, gazeteci yazar İsmail Saymaz'ın katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında dinlediğim birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
  Gazeteci yazar İsmai Saymaz, özetle şöyle dedi:
  "Libya ile deniz komşuluğumuzu sağlayan ve Ege'deki adaların Yunanistan tarafından işgal edilmesini gündeme getiren kişi.
  Fetüllahçı Terör Örgütü(FETÖ) ile bağlantısı olduğuna dair, bir haber ve bilgi yok ama kayın biraderi FETÖ'den tutuklu.
  Ergenekon ve Balyoz kumpası ile ilgili hedef seçildiğini gösteren herhangi bir haber yok.
  Fetometre ile birçok kişiyi tespit ediyor. Bu tespitten sonra 900 civarında itirafçı çıkıyor. 600 civarında da sivil imam belirleniyor.
  Aydınlık Gazetesi, bir dönem FETÖ'cü olduğunu yazmış ama FETÖ'ye karşı mücadele ettiğini yazanlar var. Ayrıca, Tümamiral Cihat Yaycı; FETÖ'nün uygulamalarını,  haksız fişlemeler olduğu için hukuksuz buluyor.
  Kendisi istifa ettiği için; FETÖ seviniyor, Yunanistan seviniyor.
  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem kendisinden isim vererek övgüyle söz ediyor.
  O nedenle, Tümamiral Sayın Cihat Yaycı hakkında görüş bildirmek için acele etmemek gerekiyor.(Sayın İsmail Saymaz'ın söyledikleri, "üç aşağı, beş yukarı" aynen böyle)
  Bu konuyu burada kapattıktan sonra, geçen haftanın en çok konuşulan konusuna da değinmek istiyorum.
  Devletin televizyonu tarafından yapılan "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" gafından sonra; o gafı yapanlar hakkında -bana göre- gerekli soruşturma yapılmadığına inandığım için köşe yazarlığını bırakmayı bile düşündüm. O nedenle, bir süre yazmadım.
  Ancak, hem okurlarımdan hem de arkadaş-dost çevremden "Neden yazmaz oldun?" sorusu sorulmaya başlanınca yeniden yazmaya karar verdim.
  Gaf iklimine uyarak, önce "Şeker Bayramında, kurban kestiniz mi?" başlıklı bir yazı yazmayı düşünsem de, daha sonra "Din gibi önemli bir konuda, öyle bir espri yapılmasını şık bulmadığım" için vazgeçtim.
  Aslında ben, "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" diyenleri, hiç yadırgamıyorum ve -büyük bir çoğunluğun yaptığı gibi- kınamıyorum. 19 Mayıs olmasaydı, Cumhuriyet Bayramı da olmazdı çünkü.
  Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma özelliğimiz başta olmak üzere; değerlerimizin ve değer yargılarımızın, her geçen gün biraz daha yok olduğu bir süreçten geçerken "19'u, 29" "Mayıs'ı Ekim" olarak anlamak da, çok zor olmasa gerek.
  Bu nedenle, bir gün birileri çıkıp "23 Nisan 1920" tarihini de daha uyumlu olsun diye "23 Nisan 1923" olarak dile getirirse "Bir başkadır benim memleketim" sözü, aklıma geleceği için asla şaşırmam, hatta şaşıramam.
  Esprisi bile hoş olmuyor değil mi?
  Hiçbir yayın organında ve özellikle devletin televizyonunda, bundan sonra buna benzer gafların olmaması dileğiyle; 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Atatürk resmini -sehven- ters asan üniversite ve belediye görevlilerini de kınıyorum.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 







  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA