26 Ocak 2026 Pazartesi


09:39   “MERSIN’DE MINIKLERE TRAFIK BILINCI: BÜYÜKŞEHIR’IN TRAFIK PARKı TATILDE REKOR İLGI GÖRDÜ”   16:42   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:01   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:33   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:10   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:04   “ŞEVKIN’DEN MECLIS’TE SERT ÇıKıŞ: EMEKLININ HAKKı, MILLETIN GELECEĞI GASP EDILIYOR”   17:35   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   16:34   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:29   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "ÇOK ÖZLEDIK, HIÇ UNUTMADıK"   10:58   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”  
 
     
 
 
image

Okunma : 340  Tarih : 25.05.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan  Kara.

GEÇ YAZILMIŞ BİR YAZI

GEÇ YAZILMIŞ BİR YAZI
  Geçen hafta, en çok konuşulan kişi "Tümamiral Sayın Cihat Yaycı" olduğu yazıma, kendisi ile ilgili birkaç bilgi aktararak  başlamak istiyorum.
  "Tümamiral Cihat Yaycı kimdir?" diye sorsanız, ilk yanıtım "Bilmiyorum" olur ama buna karşın, gazeteci yazar İsmail Saymaz'ın katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında dinlediğim birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
  Gazeteci yazar İsmai Saymaz, özetle şöyle dedi:
  "Libya ile deniz komşuluğumuzu sağlayan ve Ege'deki adaların Yunanistan tarafından işgal edilmesini gündeme getiren kişi.
  Fetüllahçı Terör Örgütü(FETÖ) ile bağlantısı olduğuna dair, bir haber ve bilgi yok ama kayın biraderi FETÖ'den tutuklu.
  Ergenekon ve Balyoz kumpası ile ilgili hedef seçildiğini gösteren herhangi bir haber yok.
  Fetometre ile birçok kişiyi tespit ediyor. Bu tespitten sonra 900 civarında itirafçı çıkıyor. 600 civarında da sivil imam belirleniyor.
  Aydınlık Gazetesi, bir dönem FETÖ'cü olduğunu yazmış ama FETÖ'ye karşı mücadele ettiğini yazanlar var. Ayrıca, Tümamiral Cihat Yaycı; FETÖ'nün uygulamalarını,  haksız fişlemeler olduğu için hukuksuz buluyor.
  Kendisi istifa ettiği için; FETÖ seviniyor, Yunanistan seviniyor.
  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem kendisinden isim vererek övgüyle söz ediyor.
  O nedenle, Tümamiral Sayın Cihat Yaycı hakkında görüş bildirmek için acele etmemek gerekiyor.(Sayın İsmail Saymaz'ın söyledikleri, "üç aşağı, beş yukarı" aynen böyle)
  Bu konuyu burada kapattıktan sonra, geçen haftanın en çok konuşulan konusuna da değinmek istiyorum.
  Devletin televizyonu tarafından yapılan "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" gafından sonra; o gafı yapanlar hakkında -bana göre- gerekli soruşturma yapılmadığına inandığım için köşe yazarlığını bırakmayı bile düşündüm. O nedenle, bir süre yazmadım.
  Ancak, hem okurlarımdan hem de arkadaş-dost çevremden "Neden yazmaz oldun?" sorusu sorulmaya başlanınca yeniden yazmaya karar verdim.
  Gaf iklimine uyarak, önce "Şeker Bayramında, kurban kestiniz mi?" başlıklı bir yazı yazmayı düşünsem de, daha sonra "Din gibi önemli bir konuda, öyle bir espri yapılmasını şık bulmadığım" için vazgeçtim.
  Aslında ben, "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" diyenleri, hiç yadırgamıyorum ve -büyük bir çoğunluğun yaptığı gibi- kınamıyorum. 19 Mayıs olmasaydı, Cumhuriyet Bayramı da olmazdı çünkü.
  Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma özelliğimiz başta olmak üzere; değerlerimizin ve değer yargılarımızın, her geçen gün biraz daha yok olduğu bir süreçten geçerken "19'u, 29" "Mayıs'ı Ekim" olarak anlamak da, çok zor olmasa gerek.
  Bu nedenle, bir gün birileri çıkıp "23 Nisan 1920" tarihini de daha uyumlu olsun diye "23 Nisan 1923" olarak dile getirirse "Bir başkadır benim memleketim" sözü, aklıma geleceği için asla şaşırmam, hatta şaşıramam.
  Esprisi bile hoş olmuyor değil mi?
  Hiçbir yayın organında ve özellikle devletin televizyonunda, bundan sonra buna benzer gafların olmaması dileğiyle; 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Atatürk resmini -sehven- ters asan üniversite ve belediye görevlilerini de kınıyorum.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 







  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA