2 Eylül 2025 Salı


11:19   EMEKLILER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ERDEMLI EMEKLI EVI’NDE TÜRKÜLERLE BULUŞTU   10:57   GÜLCAN KıŞ: “GENÇLERIMIZI KADERINE TERK ETTILER”   09:28   BAŞKAN ŞENER’DEN YOL ATAĞı   09:25   MERSIN, SPOR TURIZMINDE ÇıTAYı YÜKSELTIYOR.   13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   10:01   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:50   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:30   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:15   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:25   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:25   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:54   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı  
 
     
   

Başkan Tarhan, gübre ve zirai araç satıcılarını ziyaret etti


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tarımsal ilaç ve gübre satışı yapan esnafları ziyaret ederek yaşanılan sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasında da dükkanlarını açarak çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteren esnaflar, Belediye Meclis Üyesi Ali Doğaner’in de eşlik ettiği ziyarette, üreticinin ürünlerini değerlendirememesinin verdiği sıkıntının en fazla kendilerini etkilediğine dikkat çekti.

 

Tarih : 8 Mayıs 2021 Cumartesi 07:35   Okunma : 940

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tarımsal ilaç ve gübre satışı yapan esnafları ziyaret ederek yaşanılan sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasında da dükkanlarını açarak çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteren esnaflar, Belediye Meclis Üyesi Ali Doğaner’in de eşlik ettiği ziyarette, üreticinin ürünlerini değerlendirememesinin verdiği sıkıntının en fazla kendilerini etkilediğine dikkat çekti.

“SATTIĞIMIZ MALI YERİNE KOYAMIYORUZ”

Üretici ile toptancı arasında sıkışıp kaldıklarına vurgu yapan Ayşe Yılmaz “Zirai ilaçlama ilgili son durum çok kötü. Biz de üretici ve toptancının arasında kalarak çok zor durumlara düşüyoruz. Üreticinin ürününü satamaması doğrudan bize yansıyor. Biz alacağımızı tahsil edilemeyince sattığımız malı geri yerine koyamıyoruz. Başkanımız her zaman olduğu gibi bizleri yalnız bırakmayarak sesimizin daha geniş kitleler tarafından duyulmasına aracılık ediyor. Kendisine gösterdiği bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz” dedi.

“ÜRETİCİ İLE BU SEKTÖRDEKİ ESNAF BİRBİRNE BAĞLANTILI”

Tarımsal üretim yapan çiftçilerin her geçen yıl daha geriye gittiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Zaten üreticilerin sorunları malum. Artık bazı ürünleri birkaç yıl öncesi fiyatlara dahi satılamadığını biliyoruz. Tabi bunlarla bağlantılı olan ancak çok fazla ön plana çıkamayan zirai ilaç bayi ve gübre satıcıları da yaşanan bu sıkıntıdan nasibini alıyor. Üretici ürünün gerçek değerini alamazsa büyük bölümünü borçlanarak aldığı, ilaç ve gübrenin parasını ödeyemez. Üretici ödeyemezse bu ticareti yapan esnafımız da gereken yerle ödeme yapamaz. Bunların hepsi bir biriyle bağlantılı” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE KENTTE TİCARET DURUR”

Son yıllarda fiyatların iki katına çıkmasına karşın tahsilat oranlarında yarı yarıya kayıplar yaşandığını gördüklerini belirten Başkan Tarhan, “Sohbetimizde öğrendiğim kadarıyla borcunu ödeyebilmek için bazı ilaç ve gübrelerin aldığı fiyatın yarısına satmak durumunda kalan esnafımız var. Bu son derece korkunç ve üzücü bir durum. Geçen seneki tahsilat oranı yüzde 50 seviyelerine düşmüş durumda. Oysa fiyatlar buna karşılık iki katına çıktı. Bir yandan girdileri artarken diğer taraftan gelirleri de son derece düşüyor.

Oysa köylü kentinde ekonomisini canlandıran kesimdir. Köylü üretimden kazanacak ki, şehirde müteahhit ev satacak, esnaf mal satacak. Bunların hepsi birbirine bağlantılı.  Böyle olunca ekonominin bir ayağı da kırılmış oluyor. Tarım, üretici derken bunlara ilaç ve gübre satan arkadaşlarımızın da zor duruma düşüyor” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ BELEDİYESİ, BAŞKAN NEŞET TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA