10 Eylül 2025 Çarşamba


15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:03   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR  
 
     
   

MESKİ’nin Kanalizasyon Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor


Kenti modern ve kaliteli ağlarla donatmaya devam eden MESKİ, kanalizasyon hattı bulunmayan Erdemli ilçesi Alata ve Kargıcak Mahallelerini uzun yıllardır beklediği altyapıya kavuşturdu. Çalışma kapsamında yapılan kanalizasyon hatları sayesinde bölge sakinleri daha temiz ve kokusuz bir çevrede yaşamaya başladı.

 

Tarih : 9 Temmuz 2021 Cuma 16:15   Okunma : 436

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Alata ve Kargıcak Mahallelerinde başlattığı kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamlandı. Kanalizasyon hattı bulunmayan Alata ve Kargıcak Mahalle sakinleri uzun yıllardır bekledikleri kaliteli ve modern altyapıya kavuştu.

Yatırım tutarı 3 milyon 85 bin lira olan MESKİ çalışmaları kapsamında, 5 bin 769 metre Ø300 mm ve 472 metre Ø400 mm HDPE esaslıkoruge boru ile şebeke hattı, 1771 metre Ø150mm HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantısı, 153 adet muayene bacası, 253 adet parsel bacası imalatları ile 37 metre karayolu altından yatay geçiş yapıldı.Çalışmalar kapsamında, Alata ve Kargıcak Mahallelerinin kanalizasyon hatları yapılarak, bölgenin atıksuları Erdemli ilçe merkezinde bulunan mevcut hatta bağlandı. Toplanan atıksular, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek, hâlihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama verilmeye başlandı.

Kargıcak Mahalle Muhtarı Durmuş Kara, “Mahallemizde kanalizasyon sorunu vardı. Sağ olsun Vahap Başkanımızın girişimleriyle şu an için kanalizasyon sorunu yüzde 90 çözülmüş durumda. Mahallemiz çok katlı parsel şeklinde. Daha önce kuyular çok çabuk doluyor, bahçeye taşıyor, sinek oluyordu. Allah’ın izniyle en kısa zamanda bağlantılar yapılacak. Bu koku, sinek, çevre kirliliği en kısa zamanda çözülecek. Vatandaşlarımız daha huzurlu, daha ferah bir ilçede, mahallede yaşamaya başlayacak” dedi.

Kargıcak Mahallesi Muhtar azalarından biri olan Zahide Selvi, daha önce foseptik kuyularının dolmasından dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini dile getirerek, “Mahallemizin birçok eksikleri vardı. İlk başta kanalizasyon eksiğimizdi. Şükür kanalizasyonumuz tamamlandı. İnşallah devir teslimden sonra bağlantılarımız yapılacak. Bu sorundan kurtulacağız. Halkımızı rahatsız edecek kokulardan, sineklerden kurtulacağız inşallah. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire ve yatırım başkanlarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza mahallemiz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.

Mahalle Sakini İsmet Bay, 1975 yılından beri Kargıcak’ta oturduğunu belirterek,“Mahallemizde çarpık kentleşmeden dolayı bahçeler arasında evler vardı. Vidanjörler kuyulardan lağımları çekemiyordu. Pis kokular vardı, sinekle mücadelede başarılı olunamıyordu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başlattı ve en kısa sürede de bitirdiler. Mahallemizin gördüğü göreceği hizmet de bu diyorum. Bu güne kadar Kargıcak Mahallesi’ne hiçbir zaman bakılmadı. Şehre 3 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen hep göz ardı edildi. Kanalizasyonu da başarılı buluyoruz. Bir ilçenin gelişmesi altyapıdan görünür. Önce bir belediye başkanı altyapıyı yaparsa şehrine hizmet etmiş olur. Şehrini seven Belediye Başkanı önce altyapıyı yapar. Ben onun için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’eözellikle çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erdemli Sınırlı Sayılı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Öngel, sanayi sitesinin yaklaşık 400 esnafa sahip olduğunu belirterek, “Mevcutta bulunan arıtma tesisimiz yapılalı yaklaşık 22 yıl oldu. 22 yıl süre zarfı içerisinde eski bir sisteme tabi kaldı. Son 3-4 yıldır da büyük sıkıntılar yaşıyorduk mevcut arıtmasından, bunun yanında yüksek elektrik tüketiminden. Mevcut arıtma tam devresel kapsamını yapamadığı için burada ister istemez koku vesaire sorunlarımız oluyordu. Konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer Bey’e taşıdık. Sağ olsun hemen ilgilendi ve devamında yeni bir terfi merkezi uygulaması yaptılar. Buradaki tüm sorunlarımız giderildi. Artık sanayi esnafımız kokudan kurtuldu. Kooperatifimiz yüksek tüketimli elektrik faturalarından kurtuldu. Bizzat ilgisinden dolayı başta Sayın Vahap Seçer Başkanımız olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına şahsım ve sanayi esnafım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MESKİ, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA