8 Mayıs 2025 Perşembe


10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR   21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:20   TBMM KİT KOMISYONU... CHP`LI AKBULUT: "ULUSAL SÜT KONSEYI`NIN YEM FIYATLARıNı KONTROL EDEMEDIĞIMIZ SÜRECE HIÇBIR ANLAMı YOK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"  
 
     
   

Büyükşehir, Evde Sağlık Hizmetleriyle Hastalara Umut Olmaya Devam Ediyor


Büyükşehir Belediyesi,Mersin’in Tozkoparan Mahallesi’nde yaşayanve 2020 yılında beynine pıhtı atması sonucu yatağa bağımlı hale gelen Arif Güraltay’ın umudu oldu. Büyükşehir’in evde bakım ekiplerinden fizik tedavi hizmeti alan Güraltay, 8 aylık tedavi sonrasında yürümeye başladı. Güraltay, aktif hareketi olmamasına rağmen yemeğini kendisi yiyebiliyor ve merdiven çıkabiliyor.

 

Tarih : 5 Ağustos 2021 Perşembe 09:58   Okunma : 688

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi,Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri ile hastalara umut olmaya devam ediyor. Büyükşehir’in yüzünü güldürdüğü hastalardan biri de Mersin’in Tozkoparan Mahallesi’nde yaşayan Arif Güraltay oldu.

2020 yılında beynine pıhtı atması sonucu vücudunun sağ tarafı felçli kalan Güraltay, yatağa bağımlı hale geldi.Güraltay’a ücretli tedavi imkanı sunamayan aile bireyleri, araştırmalar sonucu Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerden haberdar oldu ve Kasım 2020’de başvuruda bulundu.Güraltay’ın sağlık taramalarını yapan ve tedavi sürecini planlayan fizyoterapistler,nörolojik rehabilitasyon kapsamında  elektro terapi, denge ve koordinasyon gibi egzersizler uyguladı.  Uygulanan tedavilerin sonuç vermesiyle Arif Güraltay artık yemeğini kendisi yiyebiliyor, yürüyebiliyor ve merdiven çıkabiliyor.

“Arif Bey tamamen yatağa bağımlı durumdaydı, su içmekte bile zorlanıyordu”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde fizyoterapist olarak görev yapan Bengü Su Gürler, Arif Güraltay’ın tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Gürler,“Kasım ayından bugüne kadar Arif Bey’le nörolojik rehabilitasyon kapsamında; yatak içinde egzersizler, elektro terapi sonra ayaklanmaya başladığında yürüme egzersizleri, denge ve koordinasyon egzersizleri hatta son aşamalarda merdivenden inip çıkma gibi bir sürü nörolojik rehabilitasyon kapsamında egzersizlerimizle tedavimize devam ettik” dedi.

Güraltay’ın tedavi öncesi kendi kendine su bile içemediğini ifade eden Gürler,“İlk başlarda Arif Bey tamamen yatağa bağımlı durumdaydı. Herhangi aktif bir hareketi yoktu, su içmekte bile zorlanıyordu. Şimdi Arif Bey’in de gayreti ile birlikte çok güzel bir yol aldık. Düzenli bir şekilde tedavimizi uyguladık, egzersizlerimizi yaptık. Dışarda herhangi bir sağlık hizmetinden yararlanamayacak durumda olan bütün vatandaşlarımız gibi Arif Beyi de kendi ihtiyaçlarını kendisinin giderebileceği duruma getirdik. Yürüyüp kahvaltısını yapabilmesini, yemeğini yiyebilmesini, üzerini giyebilmesini, ev içinde, ev dışında aktivitelerini gerçekleştirecek duruma gelmesini sağladık” diye konuştu.

“Hiçbir hareketi yapamazken şu hale geldim”

Hastalık süreci ile tedavi süreci sonrasındaki durumunu kıyaslayan Arif Güraltay, aldığı hizmetten son derece memnun. Güraltay, yaşadığı zorlu süreci anlatarak, “Bir gece aniden banyoda kendimi kaybettim, oraya yığıldım kaldım, ondan sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra hastaneye götürmüşler, orada tedavi ettiler. Sağ olsun sonra Belediye benimle ilgilendi ve ben şu güne geldiğimde çok büyük faydasını gördüm. Bayağı bir ilgilendiler, her türlü hareketi yaptırdılar ve hiç böyle yürümezken hiçbir hareketi yapamazken şu hale geldim”dedi.

“Bugünkü duruma gelmemde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çok faydası oldu”

Büyükşehir’den aldığı hizmet sayesinde yeniden hareket edebildiğini ifade eden Güraltay, şunları söyledi:

“Bugünkü duruma gelmemde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çok faydası oldu ve büyük bir başarı gösterdiler. Yaptıkları hareketlerin insan vücudunda çok büyük etkileri var. Artık kahvaltı yapmaya kendim geliyorum, kahvaltımı ediyorum. Merdivenden dışarıya çıkıyorum. Bunu da Bengü Su Hanımla yaptık. Geldi, gördü, kendisi de tebrik etti ve daha da ileriye gidiyoruz, gideceğimizi de söylüyor. Gerçekten Belediyenin ekibi muhteşem. Ben yatakta yatarken şimdi merdiven bile çıkabiliyorum.Belediyenin hizmetinden memnunum. Onun için her zaman Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum.  Yaptığı şeylerin doğru olduğunu söylüyorum. Bu hizmet güzel bir hizmet, çok memnunum.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, EVDE, SAĞLIK, HİZMETLERİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA