23 Mayıs 2025 Cuma


15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:12   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA YAPACAĞıMıZ HALK BULUŞMASıNıN DUYURU AFIŞLERI TMSF TARAFıNDAN ENGELLENDI   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   21:49   CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BIZ EKREM İMAMOĞLU`NUN DÜRÜSTLÜĞÜNE, BU MILLET IÇIN ÇALıŞTıĞıNA INANıYORUZ   21:08   İMAMOĞLU, CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE MESAJ GÖNDERDI: AÇTıKLARı HER SORUŞTURMA, YÜRÜTTÜKLERI HER ALGı OPERASYONU AYAKLARıNA DOLANıYOR   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”  
 
     
   

Akdeniz’de Yaşlı ve Engelli Vatandaşlar Kimsesiz Değil


Akdeniz Belediyesi’nin; sosyal belediyecilik ilkesiyle yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlar için hayata kattığı ‘evde bakım hizmeti’ aralıksız devam ediyor. Başkan Gültak; “Zor durumdaki insanlarımıza dokunup dertlerine bir nebze derman olmak için çalışıyoruz. Göreve devraldığımız ilk günden bu güne sürdürdüğümüz hizmetimiz ile zor durumdaki insanlarımıza hem moral veriyor hem de ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2021 Pazartesi 19:45   Okunma : 1451

Akdeniz Belediyesi; hayata kattığı önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Evde Kişisel Bakım ve Temizlik Hizmeti' ile ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmıyor, onlara moral ve destek oluyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde ilçe genelinde yaşayan kimsesiz, yaşlı, hasta veya engelleri nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara sunulan hizmet, salgın koşulları da gözetilerek aralıksız sürüyor.

Yüzlerce vatandaşa periyodik hizmet sunuluyor, ulaşılan hane sayısı 2 bini geçti

Ekipler; 500’ü aşkın vatandaşa periyodik hizmet sunarken; 2 bini aşkın evin de temizliği yapıldı. Ayrıca hizmet ihtiyacı olan vatandaşların tespiti için saha araştırmaları da yapılıyor. Bu hizmetin yanı sıra, uzman psikolog ve sosyologlar gözetiminde; 2019-2021 yılları arasında düzenlenen etkinlikler sayesinde binlerce kadına ulaşıldı. Kadınlara; “Kadın hakları, şiddet, KADES uygulaması, aile içi iletişim, çocuk istismar ve ihmali, akran zorbalığı, anne-çocuk iletişimi, toplumsal cinsiyet eğitimi, otizmde erken tanı ve mücadele, çocuğumun madde bağımlısı olduğunu nasıl anlarım? Meme kanseri önleme ve kadın sağlığı ile ev kazalarında alınması gereken önlemler” konularında eğitimler de verildi.

Başkan Gültak; "Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için var gücümüzle çalışıyoruz"

Sosyal belediyecilik ilkelerini önceleyen ve gönül belediyeciliğini esas alan bir anlayışla Akdeniz halkına eşit ve ayırımsız hizmet verdiklerini vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmetimiz ile Akdeniz'de yaşayan hiç kimsenin yalnız ve çaresiz olmadığını hissettiriyoruz. Yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan insanlarımızın bu zor dönemlerinde yanında olmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak bizi biz yapan en köklü değer ve geleneklerimizden birisidir. İnsanı insan eden bu önemli değerimizi yaşatmalıyız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olup onların ihtiyaçlarını karşılamaya; hayatlarını kolaylaştırıp sıkıntılarını, endişe ve dertlerini elimizden geldiğince azaltmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hizmette yararlanmak için…

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk ve engellilik maaşı bağlanması için gerekli takip işlemlerinde de yardımcı oluyor. SYD Vakfı ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için kayıtların yapılmasına aracı oluyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler; (05527688888) whatsapp hattı veya (0324-3366583) numaralı çağrı merkezinden yetkililere ulaşabilir.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA