17 Mayıs 2025 Cumartesi


16:20   VELI AĞBABA: "BIR TARAFTAN PKK`YLA BARıŞıYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN CHP`YI DÜŞMANLAŞTıRıYORSUN"   14:52   CHP FRANKFURT BIRLIĞI`NDEN AK PARTILI MIROĞLU`NA TEPKI   14:31   CHP`LI AŞKıN GENÇ`TEN AK PARTI`NIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   13:25   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, OTIZM SEMPOZYUMU`NDA...   12:57   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU   12:38   CEZAEVLERI VE SAĞLıK SEMPOZYUMU... AKSAZ ŞAHBAZ: "İNSAN HAKLARı KURULUŞLARıNCA HAZıRLANAN RAPORLAR, CEZA VE TUTUKEVLERINDE BIN 413 HASTA MAHPUS BULUNDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR"   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS`ı GENÇLERIN FIKIRLERIYLE KUTLAYACAK   11:42   EKREM İMAMOĞLU: "BIRLIKTE DAYANıŞMA IÇERISINDE BU ZOR GÜNLERI AŞACAĞıMıZDAN HIÇ ŞÜPHE DUYMUYORUM"   11:30   "TARSUS`TA GELECEK VAR, AKTIF YAŞAMDA HAYAT VAR" TEMALı BAHAR ŞENLIĞI ILGI GÖRDÜ   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DESTEĞIYLE 60 VATANDAŞA AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıLDı   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, YÖRE DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   01:34   TUNCER BAKıRHAN: LOZAN ILE ÇIZILEN SıNıRLARA ORTAK VATAN DIYEN BIRISI LOZAN`ıN NERESINI TARTıŞıYOR   23:06   CHP LIDERI ÖZEL: ANAYASA`YA UYMAYANLA ANAYASA YAPMAYıZ   18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   15:18   ESILA AYıK VE IKI ÖĞRENCI ILK DURUŞMADA TAHLIYE EDILDI   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:03   ESILA AYıK ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA... "SUÇ OLDUĞUNU BILSEYDIM O DÖVIZLE FOTOĞRAF ÇEKTIRMEZDIM. ÜNIVERSITE SıNAVLARıMA GIREMEDIM. BÖBREK VE KALP RAHATSıZLıĞıM VAR"   11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"  
 
     
   

Mersin Hali’nde Grev: 1 İşçi Gözaltına


Mersin Hal’inde ücretlerine yapılan 5 TL zammı protesto eden paketleme ve yükleme işinde çalışan çoğunluğu kadınlardan oluşan işçiler, greve gitti.

 

Tarih : 7 Kasım 2017 Salı 13:47   Okunma : 706

Mersin Hal’inde ücretlerine yapılan 5 TL zammı protesto eden paketleme ve yükleme işinde çalışan çoğunluğu kadınlardan oluşan işçiler, greve gitti. İşveren ve grevdeki işçiler arasında yaşanan tartışmada polis, bir işçiyi gözaltına aldı.

Sabahın erken saatlerinde hal önünde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan onlarca işçi, işbaşı yapmayarak halin önünde toplandı. Kısa bir süre yolu da kapattıkları bildirilen işçiler, hal önüne zırhlı araçların sevk edilmesine rağmen grevde ısrar etti. İşçiler, ücretlerine istedikleri zam yapılana kadar grevi sürdürmekte kararlı olduklarını ifade ettiler.

"Çalışma Koşullarımız İnsanlık Dışı"

Yıllardır paketlemede çalıştığını belirten işçilerden Gurbet Batur,  yaptığı açıklamada 5 tl lik yapılan zammın az olduğunu belirterek, 10 tl zam istediklerini kaydetti. Mesailerinin sabahtan akşama yoğun olduğunu bir şekilde çalıştıkları halde 70 TL ücret aldıklarını kaydeden Batur, "Çalışma koşularımız ağır, sigortamız yok ona rağmen bizim istediğimiz yevmiyemelerimizin 80 TL olmasıdır. Zaten koşullarımız insanlık dışı bari hak ettiğimiz ücreti versinler” dedi.

1 İşçi Gözaltında

Alınan bilgiye göre, sabah grev başlatıldıktan sonra hal içerisine giren kadın işçiler, diğer işçilerden destek istedi. Bu esnada iş yeri sahiplerinden biri kadın işçiye saldırarak itti. Diğer işçilerin yaşananlara tepki göstermesi üzerine ise grevdeki işçilerle işveren arasında tartışma yaşandı. Olaya müdahale eden polis ise bir işçiyi gözaltına aldı.

Toptancılar Derneği önünde bekleyişini sürdüren işçilerin dağılmasını isteyen polis, aksi takdirde müdahale edileceğini belirtti. Bunun üzerine dernek önünden ayrılan işçiler halin başka bir tarafına geçerek burada bekleyişini sürdükleri bildirildi.

 

Mezopotamya Ajansı






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA