7 Temmuz 2025 Pazartesi


16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı   09:18   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:15   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:08   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:01   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   21:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   18:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:18   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:16   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:12   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı  
 
     
   

ABDURRAHMAN TUTDERE: “İŞTE BU FOTOĞRAF, AK PARTİ İKTİDARININ EKONOMİ POLİTİKALARININ ÇÖKÜŞ FOTOĞRAFIDIR”


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu`nda, Bayburt`taki bir terzide soba üstünde ısıtılan ütünün fotoğrafını göstererek, “İşte bu fotoğraf, AK Parti iktidarının ekonomik politikalarının çöküş fotoğrafıdır. Bu, sizin iktidarınızın esnafı çökerttiğinin fotoğrafıdır. Bu ütünün sıcaklığı sandıkta sizleri yakacak” dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2022 Cuma 15:57   Okunma : 430

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu`nda, Bayburt`taki bir terzide soba üstünde ısıtılan ütünün fotoğrafını göstererek, “İşte bu fotoğraf, AK Parti iktidarının ekonomik politikalarının çöküş fotoğrafıdır. Bu, sizin iktidarınızın esnafı çökerttiğinin fotoğrafıdır. Bu ütünün sıcaklığı sandıkta sizleri yakacak” dedi.

Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu`ndan dün yaptığı konuşmada, CHP Esnaf Masası olarak Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt`ta yaptıkları ziyaretlerde tanık oldukları manzaraları gündeme getirdi. Tutdere, bu ziyaretler sırasında çekilen bazı fotoğrafları TBMM kürsüsünden göstererek şunları söyledi:

“2 Mart ve 4 Mart tarihlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun görevlendirmesiyle Genel Başkan Yardımcımız, Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba`nın başkanlığında 14 milletvekilinden oluşan bir heyetle Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt`ta bir dizi saha çalışmaları yaptık ve vatandaşlarımızı dinledik. Gittiğimiz illerde sivil toplum örgütlerini, odaları, esnafı ve sahadaki yurttaşlarımızı dinledik, dertlerine ortak olmaya çalıştık. Tabii gittiğimiz her yerde gördüğümüz manzaralar gerçekten içler acısıydı; her tarafta işsizlik, her tarafta yoksulluk. Özellikle sokaklarda genç işsizlerin sayısının çokluğu hepimizin vicdanını kanattı.

“VATANDAŞLARIMIZ DOMATESİ, BİBERİ KİLOYLA ALAMIYORLAR. ARTIK TANEYLE ALMA DÖNEMİ BAŞLADI”

Buradan, bir iki fotoğrafla, şu anda özellikle bu bölgedeki esnafımızın ekonomik kriz nedeniyle yaşadığı mağduriyetleri sizlere aktarmak istiyorum. Burası Erzurum, Erzurum`un en işlek caddelerinde bir manav. Bu manava bizzat kendim girdim ve manavla yapmış olduğumuz sohbette kendisi aynen şunu söyledi: ‘Bundan önceki elektrik faturam 2 bin liraydı, şu anda 7 bin 500 lira geldi. Şu an alışveriş yapan vatandaşlarımız domatesi, biberi kiloyla alamıyorlar, artık taneyle alma dönemi başladı` dedi. Gerçekten, şu poşette de o an alışveriş yapan bir vatandaşımızın yaptığı alışverişi görüyorsunuz; 4 tane domates, 3 tane biber. İşte şu anda vatandaşın ve esnafın içinde bulunduğu durumu en iyi özetleyen fotoğraflardan bir tanesi.

“BU FOTOĞRAF, AK PARTİ İKTİDARININ EKONOMİK POLİTİKALARININ ÇÖKÜŞ FOTOĞRAFIDIR”

Yine Bayburt`ta, gerçekten hepimizin vicdanını kanatan bir başka fotoğraf. Burası Bayburt, Bayburt`ta bir terzi dükkânı. Değerli milletvekilleri, bakınız, yanan bir soba, sobanın üstünde bir ütü. Terzi, elektrik faturasının ağırlığından ve fahiş olmasından kaynaklı ‘Artık biz, ütüyü fişe takamıyoruz, sobada ısıtıp malzemeleri bu şekilde ütülüyoruz` dedi. İşte bu fotoğraf, AK Parti iktidarının ekonomik politikalarının çöküş fotoğrafıdır. Değerli arkadaşlar; bu, sizin iktidarınızın esnafı çökerttiğinin fotoğrafıdır. Bu ütünün sıcaklığı sandıkta sizleri yakacak. Eğer tedbir almazsanız, eğer bu esnafın sesini duymazsanız, eğer bu insanlarımızın bu mağduriyetine bir an evvel çözüm bulmazsanız inanın ki vatandaşımız sizi sandıkta mutlaka cezalandıracak; bunu bilesiniz. Biz sizleri uyarıyoruz, vatandaşlarımıza artık çile çektirmeye son verin, görevinizi yapın ve milletimizi bu mağduriyetten kurtarın.

Yine Erzincan`da karşılaştığımız bir durum. Özellikle dokuz belde ve iki köyde taşıma işi yapan minibüs esnafımız, özellikle mazot fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet etti. Bir de özellikle bütün şehir uygulaması nedeniyle orada bir pilot uygulama yapılmış. Belediye, yaklaşık 85 kişilik bu minibüsçü şoför esnafına ‘Sizin haklarınızı koruyacağız` diye söz vermiş. Ancak zaman geçmiş, aylar geçmiş, yıllar geçmiş, Erzincan Belediyesi bu konuda adım atmamış. Biz, buradan, Erzincan`daki taşıma esnafı adına Erzincan Belediyesi`ne de çağrı yapıyoruz: Bu esnafımızın mağduriyetini giderin ve bu insanlarımızı daha fazla mağdur etmeyin, bu yurttaşlarımızın kazanılmış haklarına saygı duyun diyoruz.

“BU SORUNLARI MİLLET İTTİFAKI OLARAK BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Buradan, TBMM`den, Erzurum`a, Erzincan`a, Bayburt`a ve Gümüşhane`ye selam olsun diyoruz. Bizler CHP milletvekilleri olarak, CHP grubu olarak, bundan sonra da sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz; zorlukları, bu zor günleri aşmanız konusunda size her türlü destek olacağız. İnşallah, biz iktidarı uyaracağız; iktidar sorunu çözdü, çözdü; çözmedi, Allah`ın izni ve sizin desteğinizle iktidara geldiğimizde bu sorunları Millet İttifakı olarak biz çözeceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA