2 Ağustos 2025 Cumartesi


19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:44   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:37   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

İSVEÇLİ GAZETECİ HAMMERGEN MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN`LA RÖPORTAJ YAPTI


İsveç Kalkınma Ajansı ile Mezitli Belediyesi`nin ortaklaşa yürüttüğü Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) kapsamında İsveçli gazeteci ve yazar Bitte Hammergren, Mezitli`ye ziyarete geldi.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 11:47   Okunma : 427

İsveç Kalkınma Ajansı ile Mezitli Belediyesi`nin ortaklaşa yürüttüğü Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) kapsamında İsveçli gazeteci ve yazar Bitte Hammergren, Mezitli`ye ziyarete geldi.

RESLOG ile birlikte başarılı örnek projeler yürüten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile röportaj yapan Hammergen, Mezitli`de yaşayan göçmenlerin bugünkü durumunu ve gelecekteki durum tahmini hakkında sorular yöneltti. Mezitli`de Çukurova Bölgesinde bu alanda çok verimli çalışmaları olduğunu gözlemlediklerini aktaran Hammergren, yapılan çalışmaların model olması gerektiğini dile getirdi.

Birlikte daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşayabilmek için görüş ve fikir paylaşımı yapılan ziyarette Mezitli`nin demokratik ve aydın yapısından mutlu olduğunu belirten gazeteci Hammergren, “Mezitli`den memnun bir şekilde ayrılıyorum” dedi.

Yapılan röportajda Suriyelilerin uyum süreci hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, en fazla zorlandıkları konuların başında belediye bütçesi belirlenirken göçle gelenlerin hesaba katılmaması olduğuna vurgu yaptı. Başkan Tarhan, “212 bin Mezitlili için hazırladığımız bütçe ile 50 bini kayıtlı olmak üzere kayıtlı olmayan Suriyelileri de kattığımızda yaklaşık 300 bin kişiye hizmet etmek durumunda kalıyoruz. Belediyemizin de aldığı önlemler doğrultusunda sosyal yaşamda bir sorun yaşanmasının önüne geçebiliyoruz” diye konuştu.

Belediyelere kaynak aktarılırken göçle gelenlerin de eklenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Bu kitlenin entegrasyonuna ilişkin çalışmaların durumunun sorgulanması bir yana, ilçede yaşayan göçle gelenlerin sayısı dikkate alınarak ilave bütçe belirlenmelidir. Suriyeliler var ama belediyeler bu alanda hiçbir şekilde desteklenmiyor” değerlendirmesini yaptı.

 





Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA