10 Mayıs 2025 Cumartesi


13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"  
 
     
   

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ FAHRİ DOKTORLARINDAN, ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYLENLERE PROTESTO DESTEĞİ


Boğaziçi Üniversitesi`nin Fahri Doktora unvanı verdiği, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Orhan Pamuk, piyanist- besteci Fazıl Say ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın da aralarında bulunduğu 16 kişi, rektör atamalarına karşı bir yılı aşkındır protestolarını sürdüren akademisyenler ile öğrencilere destek açıklaması yaptı. Açıklamada “Çok sesliliğe olanak sağlayan ortamın ve Boğaziçi Üniversitesi`nin geleceğinin tehdit altında olduğunu görmekteyiz” denildi.  

 

Tarih : 30 Mart 2022 Çarşamba 14:21   Okunma : 572

Boğaziçi Üniversitesi`nin Fahri Doktora unvanı verdiği, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Orhan Pamuk, piyanist- besteci Fazıl Say ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın da aralarında bulunduğu 16 kişi, rektör atamalarına karşı bir yılı aşkındır protestolarını sürdüren akademisyenler ile öğrencilere destek açıklaması yaptı. Açıklamada “Çok sesliliğe olanak sağlayan ortamın ve Boğaziçi Üniversitesi`nin geleceğinin tehdit altında olduğunu görmekteyiz” denildi.  

Boğaziçi Üniversitesi`nin 1985–2013 yılları arasında Fahri Doktora unvanı verdiği, aralarında gazeteci Özgen Acar, Prof. Dr, Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Şeyla Benhabib, sosyolog İsmail Beşikçi, piyanist İdil Biret, yönetmen Nuri Bilge Ceylan, akademisyen Prof. Dr. Zeynep Çelik, eski İspanya Eğitim ve Bilim Bakanı, akademisyen Prof. Dr. Federico Mayor, piyanist Gülsün Onay, yazar Orhan Pamuk, piyanist ve besteci Fazıl Say ve besteci İlhan Usmanbaş`ın da olduğu 16 aydın ortak bir açıklama yaptı.

Aydınlar, açıklamalarında Boğaziçi Üniversitesi`nde 2 Ocak 2021 tarihinden beri yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediklerini ve üniversite bileşenlerinin haklı taleplerinin yanında olduklarını belirtti. Boğaziçi Üniversitesi`nin Fahri Doktora unvanı verdiği 16 aydının açıklaması şöyle:

"2 OCAK 2021`DEN BERİ KAYGIYLA İZLİYORUZ: Bizler, Boğaziçi Üniversitesi`nden fahri doktora ünvanı almış kişiler olarak, Boğaziçi Üniversitesi`nde 2 Ocak 2021 tarihinden beri yaşanan süreci kaygıyla izliyoruz. Üniversiteler, bilimsel bilginin ve yaratıcı düşüncelerin üretildiği, geliştirildiği ve özgürce ifade edildiği yerlerdir. Aynı zamanda kültür ve sanatla zenginleşir; toplumun da zenginleşmesine katkıda bulunurlar. Başarılı bir üniversitenin şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir akademik ve idari yönetişim yapısına sahip olması gerekliliği açıktır.  

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GELENEĞİNİN TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ: Biliyoruz ki Boğaziçi Üniversitesi`nin kültür, sanat ve bilim dünyasına katkılar sunan insanlar yetiştirmiş olması, üniversitenin temsil ettiği demokratik ve çoğulcu değerlerle yakından ilintilidir. Çok sesliliğe olanak sağlayan ortamı ve akademik kültürü ile Boğaziçi Üniversitesi geleneğinin tehdit altında olduğunu görmekteyiz. 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana yapılan müdahalelerin 158 yıllık bir geçmişe ve uluslararası akademik camiada önemli bir konuma sahip Boğaziçi Üniversitesi`nin demokratik değerlerini yok edeceği kaygısını ve akademik mükemmeliyetini kaybetmesiyle sonuçlanacak bu sürecin geri dönülmesi güç bir kamusal zarara yol açacağı endişesini taşımaktayız. Yükseköğretimde akademik ve idari yönetişimi şekillendirmek üzere yapılacak her çalışmada akademik özgürlük, üniversite özerkliği, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin öncelikli olması gerektiğini savunuyor ve fahri doktoramızı aldığımız Boğaziçi Üniversitesi`nin bileşenlerinin haklı taleplerinin yanında olduğumuzu duyururuz.”  

FAHRİ DOKTORA ÜNVANI ALAN 16 AYDIN 

Boğaziçi Üniversitesi`ne 2 Ocak 2021`de Prof. Dr. Melih Bulu`nun atanmasıyla başlayan 6 ay sonra onun yerine Prof. Dr. Naci İnci`nin getirilmesinin ardından da devam eden protesto gösterilerinde bulunan akademisyen ve öğrencilerine destek veren fahri Doktora unvanlı 16 aydın şöyle:

Özgen Acar (Gazeteci, 4 Kez Kültür Bakanlığı Şükran Plaketi Sahibi), 
Prof. Dr. Daron Acemoğlu (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi), 
Prof. Dr. Tamer Başar (Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Swanlund Daimi Emeritüs Profesörü ve İleri Araştırmalar Enstitüsü Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Emeritüs Profesörü), 
Prof. Dr. Şeyla Benhabib (Yale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Felsefe Eugene Meyer Emeritüs Profesörü ve Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi Misafir Öğretim Üyesi ve Hukuk Emeritüs Profesörü), 
Prof. Dr. Engin Bermek 
İsmail Beşikçi (Sosyolog, Yazar, 2012 Uluslararası Hrant Dink Ödülü Sahibi), 
İdil Biret (Piyanist, 1971 yılından beri Devlet Sanatçısı), 
Nuri Bilge Ceylan (Yönetmen, Senarist, 2014 Altın Palmiye Ödülü Sahibi), 
Prof. Dr. Zeynep Çelik (Columbia Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Üniversitesi Tarih Profesörü ve New Jersey Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Emeritüs Profesörü), 
Prof. Dr. Erol Gelenbe (Polonya Bilim Akademisi Teorik ve Uygulamalı Enformatik Enstitüsü Profesörü, Duke Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Eski Nello L. Teer Bölüm Başkanı, Londra Emperyal Koleji Eski Dennis Gabor Başkanı, Macar Bilimler Akademisi ve İslam Bilimler Akademisi Onursal Üyesi, Belçika Kraliyet Bilimler Akademisi ve Polonya Bilim Akademisi Yabancı Üyesi, Fransa Ulusal Teknoloji Akademisi Üyesi), 
Prof. Dr. Federico Mayor (Madrid Özerk Üniversitesi Barış Kültürü Vakfı Başkanı, Granada Üniversitesi Eski Rektörü (1968 – 1972), İspanya Eğitim ve Bilim Eski Bakanı (1981 – 1982) ve UNESCO Eski Genel Direktörü (1987 – 1999)), 
Prof. Dr. Justin Mc Carthy (Emeritus Profesör, Louisville Üniversitesi Öğretim Üyesi), 
Gülsin Onay (Piyanist, 1987 yılından beri Devlet Sanatçısı), 
Orhan Pamuk (2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Columbia Üniversitesi Robert Yik-Fong Tam Beşeri Bilimler Profesörü), 
Fazıl Say (Piyanist ve Besteci, 2008 Avrupa Birliği Kültür Elçisi), 
İlhan Usmanbaş (Çağdaş Klasik Müzik Bestecisi, 1971 yılından beri Devlet Sanatçısı).

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA