8 Eylül 2025 Pazartesi


01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”   22:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ÇAĞRı: “ATATÜRK’ÜN EVINE SAHIP ÇıKıN!”   21:42   “İL BINAMıZ İŞGAL EDILDI” — CHP’DEN İSTANBULLULARA ACIL DEMOKRASI NÖBETI ÇAĞRıSı   21:27   İL BAŞKANLıĞıNA POLIS ABLUKASı: ÖZGÜR ÇELIK “HALKıN EVINI KORUYACAĞıZ” DEDI   20:40   “FINALDE KALP ATıŞLARı DURDU: TÜRKIYE 3-2 ILE DÜNYA İKINCISI”   20:38   İSTANBUL’DA SIYASI KRIZ: CHP İL BINASı ABLUKADA, 6 İLÇEDE EYLEM YASAĞı   15:07   YAYLALARıN ŞAMPIYONU AYVAGEDIĞI: SÜPER KUPA MERSIN’DE SAHIBINI BULDU   14:45   TOROSLAR’DA HALKLA TEMAS GÜÇLENIYOR: YıLDıZ SAHADA   14:22   CHP’LI ŞEVKIN’DEN EĞITIM ALARMı, AKP’YE SERT ELEŞTIRILER   10:32   SUYUN YOLCULUĞU MERSIN’DE BAŞLıYOR: MESKİ’DEN GELECEĞE BILINÇLI NESILLER   22:30   MERSIN’DEN GAZZE’YE VICDAN YÜRÜYÜŞÜ: “SOYKıRıMA HAYıR!”   16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   23:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA DEV DESTEK: ZIRAI DONDAN ETKILENEN ÇIFTÇILERE ÜCRETSIZ GÜBRE VE MALZEME   09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ  
 
     
   

KKTC GÜZELYURT BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, ’OKB OKB’ OYUNUNUN PRÖMİYERİNİ MERSİN’DE YAPTI


KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine “OKB OKB” oyununun prömiyerini Mersin’de yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, seyircilerden büyük alkış alan ekibe çiçek takdim etti. Özdülger, “Bol seyircili, bol alkışlı nice temsiller diliyorum. Her zaman gelin. Şehir Tiyatrosu ile birlikte hep beraber bu güzel ilişkiyi kuralım isterim” dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2022 Cumartesi 13:45   Okunma : 841

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu, hazırladıkları “OKB OKB” oyununun prömiyerini Mersin’de yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Mersin’e gelen KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu başarılı performanslarıyla tiyatroseverlerin beğenisini topladı.

Oyunda;OKB’nin (Obsesif-Kompulsif Bozukluk)grup terapisi üzerinden tedavi yöntemi6 OKB hastası üzerinden aktarıldı. Oyunda birbirlerinin takıntılarını gören hastalar, birbirleriyle kaynaşıp tanıştı. Bir süre sonra ortamdaki hastalar birbirinden güç alarak yaşama bağlanmayı öğrendi. Grup tedavisi böylelikle başarıya ulaştı.Laurent Baffie’nin yazdığı ve Jale Dinarlı’nın yönettiği oyununun, sahne amirliğini Şerife Hilkat Manicioğlu, ses-ışık efektini de Seylan Bolçocuk Zeybek üstlendi.

Özdülger:Her zaman gelin. Hep beraber bu güzel ilişkiyi kuralım

Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Mersin’de keyifli bir akşam yaşattığını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Biz Ocak ayında Güzelyurt Belediyesi’ne misafir olmuştuk Şehir Tiyatromuzla. ‘Matruşka’ oyunumuzu sergilemiştik ve çok keyif almıştık oradaki seyirciden. Şimdi yine sizlerle burada olduğumuz ve bizim ev sahipliğimizde bu güzel seyirciyle bu prömiyeri yaşadığınız için de ayrıca mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Tebrik ediyorum. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in de tebriklerini ve selamlarını getirdim. Bol seyircili, bol alkışlı nice temsiller diliyorum. Her zaman gelin. Şehir Tiyatrosu ile birlikte hep beraber bu güzel ilişkiyi kuralım isteriz” dedi.

“Mersin kültürel olarak çok ilerlemiş”

Bir grup arkadaşıyla Mersin’de sahnelenen tiyatroların müdavimi olduklarını belirten Durmuş Ali Keleş, “Oyun güzeldi. Düşündürüyordu, eğlendiriyordu bizi. Roller de güzeldi. Vahap Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. Kültürel faaliyetlere devam etmelerini istiyorum” dedi.

Oyundan büyük keyif aldığını söyleyen Ali Uzun, “Mersin kültürel olarak çok ilerlemiş. Kıbrıs’tan gelen oyunu sahnede görmek güzel bir duyguydu. Sık sık buraya dışardan gelen ekipleri izlemek güzel, onur ve gurur verir. Belediyenin de bu çabaları bizi gerçekten mutlu ediyor” diye konuştu.

Oyunu izlemeye sınıf arkadaşları ile birlikte izlemeye geldiğini dile getiren üniversite öğrencisi Heja Açmaz, “Gerçekten ilk defa bu kadar çok eğlendik. Ayrıca PDR öğrencisi olarak ‘OKB’ oyunundan bayağı etkilendik. Biz sık sık katılıyoruz bu etkinliklere. Hemen hemen bütün oyunlara geldik. Zevk alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, oyunun sonunda tiyatroculara çiçek takdim etti. Ayrıca Özdülger, misafir belediyenin Meclis üyeleri Hasan Kalkanlı ve Bedrettin Taşkent’e de plaket verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA