9 Aralık 2025 Salı


18:25   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:15   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:25   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:03   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:30   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:01   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”   09:53   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELERE DESTEK: DIKIŞ KURSU ILE DAYANıŞMA VE ÜRETIM   09:45   TOROSLAR’ıN MELEKLERI ZIRVE YOLUNDA: 3-0’LıK NET ZAFER!   11:27   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:13   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:04   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:54   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:45   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   05:51   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   17:34   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI    17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU  
 
     
   

EKREM İMAMOĞLU: “İNSANLAR MÜLTECİ OLUP VATANLARINDAN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALMASIN”


İstanbul`un simgelerinden birisi olan laleler, bahar ayının gelmesiyle bir kez daha açtı. Farklı türden toplam 7,5 milyon çiçeği, İstanbullularla buluşturan “Lale Bayramı” da başladı. Dört gün sürecek etkinlik dizisinin açılışını Emirgan Korusu`nda yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, lalelerin sunduğu görsel şölene İstanbulluları davet etti. Lalenin İstanbul`dan yolculuğuna atıf yapan İmamoğlu, “Umut ederim tarihte çiçekler göç etsin ama insanlar, mülteci olup vatanlarından göç etmek zorunda kalmasın” dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2022 Pazar 17:10   Okunma : 554

Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul`un simgelerinden birisi olan laleler, bahar ayının gelmesiyle bir kez daha açtı. Farklı türden toplam 7,5 milyon çiçeği, İstanbullularla buluşturan “Lale Bayramı” da başladı. Dört gün sürecek etkinlik dizisinin açılışını Emirgan Korusu`nda yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, lalelerin sunduğu görsel şölene İstanbulluları davet etti. Lalenin İstanbul`dan yolculuğuna atıf yapan İmamoğlu, “Umut ederim tarihte çiçekler göç etsin ama insanlar, mülteci olup vatanlarından göç etmek zorunda kalmasın” dedi.

İBB; lale, nergis, sümbül ve muscari gibi 160 türden 7,5 milyon çiçeği İstanbullularla buluşturdu. Emirgan Korusu, Gülhane Parkı, Sultanahmet Meydanı, Hidiv Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı olmak üzere beş farklı alanda laleler sergilenmeye başlandı. Göz alıcı renkleriyle ve güzelliğiyle İstanbul`un bir parçası olan lale, Emirgan Korusu`nda çeşitli motiflerle sunuluyor. Toplam 90 türden 3 milyon 150 bin soğanlı bitkinin ekildiği Emirgan Korusu`nda, lale deresi, nazar boncuğu ve Türk bayrağı motifleriyle görsel bitki şöleni ziyaretçilerini bekliyor.

İBB`nin özel programlar hazırladığı Lale Bayramı`nın açılış konuşmasını Hollanda`nın İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde yaptı. Hollanda`nın lale ile özdeşleştiğini belirten konuk Başkonsolos, Emirgan`daki görsel şölen nedeniyle kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi. Lalelerin ülkesine tarihsel yolculuğunu anlatan Hollanda Başkonsolosu Uijterlinde, “Bu güzelliği size borçluyuz” dedi.

İstanbul`un simgesi lalenin iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin nişanesi olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Lalenin binlerce yıllık kocaman bir yolculuğu var. En doğudan en batıya kadar muazzam bir yolculuk. Tarihi yolculuğun bir simgesi. Umut ederim tarihte çiçekler göç etsin ama insanlar mülteci olup vatanlarından göç etmek zorunda kalmasın” diye konuştu. 

“İSTANBUL`A VE DOĞAYA AŞIĞIYIM”

Anavatanı İstanbul olan, Hollandalı araştırmacılar tarafından yüzyıllar sonra bulunarak çoğaltılan “İstanbul Lalesi”nin dikimini Başkonsolos Uijterlinde ile birlikte yaptıklarını anımsatan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün onun böylesine güzel renkleriyle açtığını hep birlikte gördük. Beraber fotoğrafımızı çektik. Bu etkinliğin daha da büyüyerek devam etmesi, toplumsal ve ülkeler arası kültürümüze katkı sunması amacıyla sadece laleyi tanıtmak ve burada onun görselliğini insanlarımıza buluşturmak değil, içine kültürü, sanatı, söyleşileri katarak büyütmeyi ve daha güzel bir noktaya taşımayı diliyorum. İstanbul`a ve doğaya aşığım. Bu tür etkinliklerin, bu tür ortamların insanlara çok iyi geleceğini, çok iyi hissettireceğini de biliyorum. Lale temalı etkinliklere verdikleri emek, sundukları katkı ve iş birliğinden dolayı Hollanda İstanbul Başkonsolosumuza çok teşekkür ediyorum. Özel bir süreç oluştu. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA