7 Şubat 2026 Cumartesi


16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı  
 
     
   

Büyükşehir’den Toplu Taşıma Güzergahlarında Yeni Dönem


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in toplu taşıma konusunda ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmek, vatandaşlara güvenli, konforlu ve kesintisiztoplu taşıma hizmeti sunabilmek amacıyla otobüslerin güzergâh ve hatlarını yeniliyor.

 

Tarih : 17 Şubat 2018 Cumartesi 11:02   Okunma : 552

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda uzun yıllardır uygulanan toplu taşıma güzergâh ve hatlarının Mersin’e yeterli gelmediği sonucuna varıldı ve toplu taşıma güzergâh ve hatlarında düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıktı.

Bu zorunluluk doğrultusunda Mersin Üniversitesi ile birlikte bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi tarafından, mevcut her hattın yolcu bilgileri, hangi durakta kaç yolcu inip bindiği, yolcuların hangi güzergâhları kullandıkları bilgileri analiz edilerek, ihtiyaç doğrultusunda yeni hatlar oluşturulup, bazı hatlarda yeni düzenlemeler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan çalışmalarda bazı hatlar birleştirilirken, bazı hatlarda yolcu yoğunluğunun dağıtılması amacıyla yeni güzergâhlar oluşturuldu. Tüm hatlarınrevize edildiği çalışmalar kapsamında, yoğun olan güzergâhlar için8 yeni hat daha ulaşım ağına eklendi.

İl genelinde 65 hatta 210 araç ile toplu taşıma hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi, MEŞOT içerisindeki firmaların servis hizmeti vermemesinden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek için MEŞOT, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Şehir Hastanesi gibi noktalarda akşam sekizden sonra her 15 dakikada bir hareket eden ve 24 saat ulaşım sağlayacak olan 8 hat oluşturdu.

Uygulanmaya başlanan hat ve güzergâh uygulamasında oluşabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek, vatandaşların kullanacakları hatları ve yeni numaralarını öğrenebilmeleri amacıyla “Otobüs Hatları Rehberi” hazırlanarak, otobüslerde dağıtılıyor. Vatandaşlar aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfası www.mersin.bel.tr den, 444 2 153 Çağrı Merkezinden, 0324 234 17 18 ve 0324 234 17 19 numaralı Toplu Taşıma Şikâyet Hatlarından güzergâh bilgileri ve toplu taşıma ile ilgili her türlü istek, öneri ve şikâyetlerini iletebilir.

 






Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, belediye otobüsleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA