28 Ağustos 2025 Perşembe


15:38   "DÜN HERKESE VATAN HAINI DIYORLARDı, ŞIMDI NE OLDU?"   15:36   ÖĞRENCININ BARıNMA ÇILESI BÜYÜYOR   15:32   BÜLENT ARıNÇ’TAN GÜNDEM SARSAN ÇAĞRı   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA DEV ASFALT HAMLESI: ÜRETICIYE KONFOR, SANAYIYE ERIŞIM   12:27   TOROSLAR’DA SOSYAL BELEDIYECILIKLE GÖNÜLLERE DOKUNAN HIZMET   11:01   YUMURTALıK’TA BAYRAM RUHU SOKAKLARA TAŞıYOR: ÇOCUKLARA ŞENLIK, HALK YÜRÜYÜŞE HAZıR   10:15   “MERSIN BAROSU’NDAN TARIHI ÇAĞRı: KARDEŞLIK YOLUNDA HUKUKI REFORM ŞART”   09:56   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: “ÖĞRENCILER YURTSUZ, AILELER ÇARESIZ!”   09:36   BILIM HER YERDE: MERSIN’DE KUŞAKLARı BULUŞTURAN GEZICI ATÖLYELER   15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı  
 
     
   

POLATLILI ESNAF: MÜŞTERİ GELİYOR, SORUYOR, KAÇIYOR


CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ramazan Bayramı öncesi Polatlı`da esnafı ziyaret etti. Gök`e yaşadıkları sorunları anlatan bir kasap, “Geçmiş ramazanın dörtte birini yaşıyoruz. O kadar kötü. Gelen herkes tepkiyle geliyor” dedi. Giyim mağazası sahibi ise “Müşteri geliyor, soruyor, kaçıyor. Fiyatlar tam iki katı, geçen seneden. Gömlek 80-100 liraydı, şimdi oldu 339” diye konuştu. Emlakçı ise ev fiyatlarının üç katladığını söyledi. Bir vatandaş da “Gerçekten çok zor durumdayız. Hayat çok zor, her şey pahalı. Bir teneke yağı 17 liraya alıyorduk, şimdi 200 lira olmuş” dedi.

 

Tarih : 30 Nisan 2022 Cumartesi 12:06   Okunma : 299

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ramazan Bayramı öncesi Polatlı`da esnafı ziyaret etti. Gök`e yaşadıkları sorunları anlatan bir kasap, “Geçmiş ramazanın dörtte birini yaşıyoruz. O kadar kötü. Gelen herkes tepkiyle geliyor” dedi. Giyim mağazası sahibi ise “Müşteri geliyor, soruyor, kaçıyor. Fiyatlar tam iki katı, geçen seneden. Gömlek 80-100 liraydı, şimdi oldu 339” diye konuştu. Emlakçı ise ev fiyatlarının üç katladığını söyledi. Bir vatandaş da “Gerçekten çok zor durumdayız. Hayat çok zor, her şey pahalı. Bir teneke yağı 17 liraya alıyorduk, şimdi 200 lira olmuş” dedi.

Levent Gök, dün Ankara`nın Polatlı ilçesinde esnafını ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Gök`ün ziyaret ettiği bir emlakçı, “750 liralık bir dairenin kirası şu an da bin 500. Ev fiyatları da üçe katladı. Şehitlik mahallesinde 1 milyon 600 bine daire var. Geçen yıl en kabadayısı 600-700 bin liraydı. Bitti. Şu an zaten vatandaş geçim şeysinde, ev almak hayal oldu. Zor, hele bu maaşlarla çok zor. Geçen şunu söyledim. Ev kirası ile bitmiyor ki bu iş. Elektriği, suyu, doğal gazı, yemesi içmesi, çocuğu var. Çark dönmüyor. Gazetesi, interneti var, var da var” diye konuştu.

“GEÇMİŞ RAMAZANIN DÖRTTE BİRİNİ YAŞIYORUZ”

Bir kasap, “Geçmiş ramazanın dörtte birini yaşıyoruz. O kadar kötü. Gelen herkes tepkiyle geliyor. Nefes aldırmıyorlar bize. Esnaf ve halk karşı karşıya şu an. Gelen, bize tepki gösteriyor” dedi.

Bir mobilyacı, “Haraketlilik yok. Fiyatlar çok uçtu. 180 liralık bir ham MDF bir milyon. Tabii, hiç esprisiz. 50 milyardı (50 bin lirayı kastediyor) benim aylık giderim, oldu 125 bin lira. Eleman çalışmaz ki. Bir pazara gidemiyorsun” diye konuştu.

“MÜŞTERİ GELİYOR, SORUYOR, KAÇIYOR”

Giyim mağazası sahibi, “Müşteri geliyor, soruyor, kaçıyor. Fiyatlar tam iki katı, geçen seneden. Pandemi vardı, insanlar üç senedir bir şey almadı. Pandeminin öncesi de var. Gömlek 80-100 liraydı, şimdi oldu 339” dedi. Gök`ün “Bayram öncesi hareketlilik görmüyor musunuz” sorusuna ise giyim mağazası sahibi, “Olacağını sanmıyoruz. Son üç gün, bizim erkekte olması lazım, yok. Alım gücü olmayınca…” diye yanıt verdi.

Polatlılı bir vatandaş da “Gerçekten çok zor durumdayız. Hayat çok zor, her şey pahalı. Bir teneke yağı 17 liraya alıyorduk, şimdi 200 lira olmuş. Dakika başı değişiyor etiketler. Bunu önleyin. Madem sen yapmıyorsun halk yapıyor, halkın önüne geç” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA