15 Mayıs 2025 Perşembe


22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:51   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... KADıKÖY BELEDIYE BAŞKANı KÖSEDAĞLı: SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıMıZı, BÜROKRAT ARKADAŞLARıMıZıN BIR AN ÖNCE ARAMıZDA OLMASıNı ISTIYORUZ   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:48   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... EDIRNE BELEDIYE BAŞKANı AKıN: "HUKUKSUZLUKLARA KARŞı ÇıKAN TÜM VATANDAŞLARıMıZ BURADA"   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ   21:04   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÇELIK, "ADALET VE ÖZGÜRLÜK TEMASı ILE SILIVRI`DEYIZ"   20:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... SUAT ÖZÇAĞDAŞ, "ANTIDEMOKRATIK MÜDAHALELERLE GENÇLERI, EMEKÇILERI, YURTTAŞLARı SUSTURAMAZSıNıZ"   20:41   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... GÖKAN ZEYBEK: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETICILERIYLE ÇÖZÜM SÜRECI ORTAYA GETIRILIRKEN SAYıN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTSAK TUTULMASıNı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ   20:28   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ALI MAHIR BAŞARıR, "CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ASLA YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ, ONA YAPıLANLARı UNUTTURMAYACAĞıZ"   19:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN TUNCER BAKıRHAN`ıN `KORUCU` ÖNERISINE TEPKI   19:37   TBMM GENEL KURULU KAPANDı... SELÇUK ÖZDAĞ: BU MUHALEFETIN BIR TANE DOĞRU CÜMLESINI KABUL ETMEZ MISINIZ, BU MU DEMOKRASI?   19:08   ALMAN BELEDIYELER BIRLIĞI 43. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA İMAMOĞLU AYAKTA ALKıŞLANDı   19:07   TBMM GENEL KURULU KAPANDı.... İYİ PARTILI ÇÖMEZ: BUGÜNKÜ MANZARA IKTIDAR CEPHESININ ARTıK TÜKENDIĞININ, YOK OLDUĞUNUN GÖSTERGESI   18:51   TBMM GENEL KURULU... AYLIN YAMAN: "TEMEL HEDEFIMIZ ENGELLI ISTIHDAMı OLMALıDıR, KOTALAR YETERSIZDIR"  
 
     
   

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: “ORTA SINIFIN, DAR GELİRLİNİN EV SAHİBİ OLMA HAYALİ ARTIK TAMAMEN TARİHE KARIŞTI”


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Şu anda AKP iktidarı maalesef uyguladığı ekonomik politikalarla fiilen servet transferi yapıyor. Göz göre göre milyonlarca lirayı fakirden alıp bir avuç rantiye grubuna, mutlu azınlığına transfer ediyorlar. Erdoğan halkın barınma sorununa değil bu güttüğü politikalarla inşaat ve rant lobilerinin dertlerini çözme yolunda adımlar atıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2022 Çarşamba 14:40   Okunma : 300

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Şu anda AKP iktidarı maalesef uyguladığı ekonomik politikalarla fiilen servet transferi yapıyor. Göz göre göre milyonlarca lirayı fakirden alıp bir avuç rantiye grubuna, mutlu azınlığına transfer ediyorlar. Erdoğan halkın barınma sorununa değil bu güttüğü politikalarla inşaat ve rant lobilerinin dertlerini çözme yolunda adımlar atıyor” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Karamollaoğlu`nun açıklamaları özetle şöyle:

“Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 12,5`u engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu demek oluyor ki her 8 kişiden biri engelli. Engelli vatandaşlarımız bu haftayı önemsiyorlar fakat bir hafta boyunca sürekli olarak hatırlanıp ondan sonra unutulmayı istemiyorlar. Biz özellikle iktidarın bu konuda farkındalık oluşturmasını ve süreklilik sağlamasını istiyoruz.

“TÜİK ESKİ GÜVENİRLİĞİNİ KAYBETTİ”

Uzunca bir zamandır engelli olsun olmasın sıkıntı dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk şey ekonomi oluyor. Başka konular gündeme gelse bile iş sonunda dönüyor dolaşıyor ekonomik problemlerimize geliyor. Tüm vatandaşlarımız geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve işsizlikten mustarip.

TÜİK eski güvenilirliğini kaybetti. Verdiği rakamlar da insanların güvenini devam ettirmeye engel olacak rakamlar. TÜİK verilerine göre nisanda yıllık enflasyon yani TÜFE dediğimiz yüzde 69,97 oldu. Adeta bir kuyumcu titizliğiyle çalışmışlar ve yüzde 70 dememişler. Gıda ve içeceklerde bir yıllık enflasyon yüzde 89,10, ulaşımda ise yüzde 105,86 olarak gerçekleşti. Bu kalemlerdeki artışlar dikkate alındığında hakiki enflasyonun yüzde 70`lerin çok üzerinde olduğunu herkes açık bir şekilde görebilmektedir.

“ÜLKE EKONOMİSİNİ YÖNETEMİYORLAR”

Üretici fiyatlarındaki yıllık artış ise daha da büyük endişeye sebep oluyor çünkü üretici fiyatları tüketiciye de yansıyacak demektir. Üretici fiyatlarındaki endeks yüzde 121,82.  27 sene önceye döndük. ÜFE ile TÜFE arasındaki fark önümüzdeki aylarda tüketici fiyatlarına yansıyacak.

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta yılın ikinci enflasyon oranını açıkladı. Ocak ayında açıkladığı rakamlar yüzde 23,2`ydi. Şimdi bu rakamı yüzde 42,8`e revize ettiler. Bu kadar yanlışlık bunların ülke ekonomisini yönetemediklerini gösteriyor.

“SİZ FİİLEN DÖVİZE DAHA FAZLA PARA ÖDÜYORSUNUZ”

Sadece enflasyon değil kur da artıyor. Kur korumalı mevduat uygulaması aslında dövizi kontrol altına alabilmek için ama ben size 2017`den başlayarak dolar kurlarını hatırlatmak istiyorum. 2017 yılında dolar 3,80 lira idi. 2018`de 5,30 oldu, 2019`da 5,90, 2020`de 7,45, 2021`de 13,40, bugün itibariyle 15,30. Kur korumalı mevduat ‘Sen paranı bozdur, yatır. Ben sana ayrıca birtakım imkanlar sağlayacağım` diyor. Bu ne anlama geliyor? Siz fiilen dövize daha yüksek bir para ödüyorsunuz. Nasıl olacak da döviz dışarda daha farklı bir müdahale görecek? Ama bundan tabiri caizse tuzu kuru olanlar, paradan para kazananlar istifade ediyor.

“YÜKSEK ENFLASYONDAN HİPERENFLASYONA”

Maalesef ne dövizi ne enflasyonu kontrol altına alabilmiş değiller. Kullandıkları ifadeler vardı. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç`, ‘Nas var nasıl olacak da biz faizi yükselteceğiz` diyorlar. İşte geldiğimiz nokta, faiz eskisinden daha beter bir hale geldi. Ülkemiz daha fakirleşti. Daha yüksek faizler ödemeye mecbur kaldık. Ekonomiyi düzeltmeyi bir türlü beceremiyorlar. Faiz lobisi diye adlandırdığımız kesim en rahat dönemlerinden birini yaşıyor. Ama biz yüksek enflasyondan hiperenflasyona doğru adım atıyoruz.

“YÜZDE 0,99 FAİZLE HİÇBİR DAR GELİRLİ EV ALAMAZ”

Sayın Erdoğan çeşitli paketler açıklayarak konut sorununa yine kendine göre çözümler sundu. İnsan hayret ediyor. Çünkü `Ekonomiyi ben bilirim` diyor. Seçimlere giderken `Ekonomiyi bana emanet edin göreceksiniz ne kadar kısa zamanda bu ekonomiyi düze çıkaracağım` diye vaatte bulunmuştu. İnsanlar güvendi oy verdi. Şimdi yanlış politikaları doğruymuş gibi anlatmaya çalışıyor.

Orta sınıfın, dar gelirlinin ev sahibi olma hayali artık tamamen tarihe karıştı. Yüzde 0,99 aylık faiz hiçbir dar gelirlinin konut edinmesini sağlamaz. Dar gelirli yüzde 0,99 faizle ev almaya kalksa ayda 30 bin liraya yakın para ödemek durumunda.

“KONUTU BIRAK EKMEK ALAMIYORLAR”

Askıda ekmek kuyrukları almış başını gidiyor. Bırakın konut almayı ekmek almaya gücü yetmiyor insanların. Bizim halimiz buradayken siz ‘Konutta yüzde 0,99 faiz uygulayacağız. Nerede o yüksek faizler, gelin` diye insanlara çağrıda bulunarak aslında o insanlarla alay ediyorsunuz. Allah bu arkadaşlara akıl fikir versin. ‘Bizim var aklımız` diyorlar ama o akıl kendilerini ve ülkeyi felakete götürecek bir mekanizma gibi çalışıyor.

“AKP SERVET TRANSFERİ YAPIYOR”

Şu anda AKP iktidarı maalesef uyguladığı ekonomik politikalarla fiilen servet transferi yapıyor. Göz göre göre milyonlarca lirayı fakirden alıp bir avuç rantiye grubuna, mutlu azınlığına transfer ediyorlar. Erdoğan halkın barınma sorununa değil bu güttüğü politikalarla inşaat ve rant lobilerinin dertlerini çözme yolunda adımlar atıyor, halkın değil bir avuç müteahhidin yüzünü güldürmeye çalışıyor.

“İSRAFIN HADDİ HESABI YOK”

Kendileri doymak bilmeyip insanımıza şükür tavsiye ediyorlar. Buldukları çözüm bu. Şükretmek inancımızın gereğidir ama bunu istismar etmek en büyük vebal olur. Sarayda oturup güya garibanın halini düşünenler ‘Az yiyin` diye tavsiye veriyor. Oradaki israfın haddi hesabı yok.

Sayın Dışişleri Bakanı bir Afrika ülkesine Cumhurbaşkanlığı`na bağlı en büyük uçaklardan biriyle gidiyor. Niye? İtibarımız yüksek olacak. İtibar, uçakla, arabayla, 80-90 koruma aracıyla ölçülmez. Bu millet seni korur. Ama sen bunları israf diye görmezsen parayı sadece betona demire asfalta tahsis edersen köprüler, tüneller yapıp oranın parasını orayı kullananlara değil kullanmayanlara ödetirsen aynı Deli Dumrul misali siz parayı fakirden alıp zengine veriyorsunuz demektir.

“SURİYE`DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULURSA SIĞINMACI SORUNU ÇÖZÜLÜR”

Sığınmacıları keskin ifadelerle ele almak doğru değil, bu bir süreçtir. ‘Hemen bütün sığınmacıları kapı dışarı edelim, ne halleri varsa görsünler` kimse diyemez. Ama biz bütün sığınmacıların da Türkiye`de sonsuza kadar kalmasını doğru bulmayız. Onlar da ülkelerine dönebilmeli. Ancak ülkeler arasında, ülke yöneticileri arasında, ciddi bir diyalog oluşturulursa, orada insanların rahat yaşayabileceği bir alt yapı hazırlanırsa sığınmacı sorunu çözülür.

Maalesef biz başlangıçta Suriye`deki iç savaşın zirveye çıkmasında destek veren adımlar attık. O yüzden biz sığınmacıları mecburen kabul ettik. Bu oyunun içinde yer alan bütün ülke hükümetleri yanlış yaptı. Şimdi biz Suriye`de güvenli bölgeler oluşturmaya başlarsak Türkiye`de bu sığınmacı problemi asgariye iner. Tamamını kapı dışarı etmek veya tamamını Türkiye`de tutmak gibi bir politikanın doğru olmadığı kanaatindeyim."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA