6 Şubat 2026 Cuma


16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı  
 
     
   

KSMMMO’DA İnşaat Muhasebesi Semineri


Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda İnşaat Muhasebeci ve KDV İşlemleri Semineri veren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, katılımcılara inşaat sektörünün muhasebesi hakkında önemli bilgiler aktardı.

 

Tarih : 10 Mart 2018 Cumartesi 23:44   Okunma : 583

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) önceki gün Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Ali Gündüz sunumuyla İnşaat Muhasebeci ve KDV İşlemleri Semineri’ni gerçekleştirdi. Her geçen gün büyüyen ve ilimizin ticari alanları arasında önemli yere sahip olan inşaat sektöründe verilen muhasebe hizmeti hakkında önemli konular içeren seminerde, inşaat işyerlerindeki Katma Değer Vergisi (KDV) oranları da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Seminere KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, Başkan Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, Oda Sekreteri Cengiz Tosun, Oda Üyeleri’nden Taner Öner, Veysel Çelik, Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Malo ve çok sayıda oda üyesi katılım gösterdi.

“AHLAK VURGUSU İNFİAL UYANDIRDI”

Seminer öncesinde KSMMMO Sekreteri Cengiz Tosun kürsüye gelerek açılış konuşmasını yapmak üzere Oda Başkanı Fikret Gökmen’i takdim etti. Kürsüye gelen Gökmen, “Yılbaşından bu yana yoğun bir eğitim programı uyguluyoruz. Sizlere sürekli mesajlar geliyor. Lütfen bu mesajları önemseyin ve eğitimlere, seminerlere katılmaya özen gösterin. Bizler bu çalışmaları sizler için gerçekleştiriyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde mali müşavir ve yeminli mali müşavirler camiasında gündeme gelen, iki topluluk arasında oluşan gerginlikten söz eden Gökmen, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde iki yeminli oda başkanı bir bildiri yayınladı. Bu bildiride ‘ahlak vurgusu yapan’ amacı aşan bazı ifadeler kullanıldı. Bu ifade tabi SMMM camiasında infial uyandırdı. ‘yüksek ahlak vurgusu’ büyük tepki çekti ve açıklamayı yapan kişiler özür dilediler ve konu kapandı” şeklinde konuştu.

“KURUMLARIN SAYGINLIĞI FARKLI DEĞİL”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen TÜRMOB toplantısına yeminli SMMM başkanların katıldığını aktaran Gökmen, “Ben oda başkanı olarak dört yıldır bu toplantıların hepsine katılıyorum. İlk defa bu kez iki yeminli mali müşaviri toplantıda gördüm. Toplantıda özürlerini ve açıklama amaçlarını deklare ederek kendilerini ifade ettiler. Bundan sonra olacak toplantılara da katılacaklarını bildirdiler. Toplantıda yapılan konuşmalardan ortak görüş olarak odaların ve meslekler gruplarının birbirinden üstünlüğünün olmadığı, tüm odaların birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı. Çünkü kurumların birbirinden üstünlüğü yok vesaygınlık yönünden bir farklılık söz konusu değildir” dedi.

KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Salonun kalabalık halinden mutlu olduğunu dile getiren Gökmen, “Eğitime ve güncel kalmaya özen gösterdiğinizi görüyorum. Bu arada dün Kadınlar Günü’ydü. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Dün gerçekleştirdiğimiz Meme Kanseri için farkındalık seminerine katılımın beklenenden az olması bizi üzdü. Özellikle kadın arkadaşlarımın kendi sağlıkları adına çok şey kaçırdığını düşünüyorum. İlerleyen zamanda bu semineri tekrar gerçekleştirmeyi planlıyoruz şeklinde konuştu.

“MESLEKİ VİZYONUMUZ KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

Gökmen’in ardından Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz seminer vermek üzere sahneye geldi. Katılımcılara ‘Hoşgeldiniz’ diyerek söze başlayan Gündüz, “Bu yoğun tempoda böyle bir eğitime katıldığınız için teşekkür ederim. Mesleğimiz vizyon konusunda bir kabuk değişikliği yaşıyor. Bunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Teknolojiyi ve mesleki değişiklikleri her zaman takip etmeli ve hep güncel kalmalıyız” dedi.

ÖRNEKLERİ İNCELEDİLER

Gündüz, “Bu seminerde İnşaat Muhasebeci ve KDV İşlemleri konularında bilgi aktaracağım. İnşaat sektörü ülkemizde ve dünyada ekonominin büyük bir dilimini oluşturuyor. Bu dilim her geçen gün daha da büyüyor. Mesleğimiz pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da farklı uygulamalarla yapılmakta. Bu nedenle inşaatın muhasebesini ve KDV ödemelerini ayrıntılı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışacağım” dedi. Seminer, Gündüz’ün yönlendirmeleriyle soru-cevap şeklinde sürdürüldü. Konu hakkında derinlemesine bilgi alma şansı bulan katılımcılar, sordukları sorularla farklı örnekleri de incelemiş oldular. Seminerin ardından Gökmen, Gündüz’e plaket takdim etti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA