1 Mayıs 2025 Perşembe


01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"  
 
     
   

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİSİ YANILMAZ: "DEVLET YETKİLİLERİ ÜRETİMİ DESTEKLEMEKTEN ZİYADE ÜRETİMİ KÖSTEKLEME PEŞİNDE"


Ziraat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Devlet yetkilileri, üretimi desteklemekten ziyade üretimi köstekleme peşinde” dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 01:27   Okunma : 458

GÖKHAN TUZLADAN

Ziraat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Devlet yetkilileri, üretimi desteklemekten ziyade üretimi köstekleme peşinde” dedi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Cingöz şunları söyledi:

“Üretim olmadan fiyatları düşürmeniz mümkün değil. Şu an Türkiye`nin en büyük sıkıntılarından biri üretim yok. Türkiye kendi kendine yeten bir ülke değil. Eskiden ülkemiz neyle övünüyordu; ‘biz dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyiz` diyordu. Ama şu an maalesef üretim olmadığı için Türkiye kendi kendine yetemiyor. Her ürün ithale dayalı. Sadece lüks üretim ürünlerinde değil, gıda ürünlerinde de çoğu ithal.”

Vatandaşın haklı olarak esnafı suçlu gördüğünü ancak artan maliyetlerden dolayı esnafında fiyat artırımına gitmekten başka çaresinin olmadığını belirten Cingöz, “Esnaf iki ay önceki fiyatlarla bugün aynı emtiayı temin etse fiyat mı artıracak? Girdi fiyatları arttıkça esnafta işin içinden çıkamadığından dolayı arttırmak zorunda kalıyor. Olan sabit ücretli geliri olan insanlara oluyor. Üretimi artırmadan fiyatları asla düşüremeyiz. Bugün fiyatların artmasındaki en önemli faktörlerden biri akaryakıt. Akaryakıtımız var mı bizim? Yok! İthal ediyoruz. Bunun için fiyatlar düşmez.  Biz fiyatların düşmesini isteriz ama düşmez. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.”

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz ise şunları söyledi:

“Dünya Çiftçiler gününde, çiftçi gelecekten umutsuz, çiftçi mutsuz. Köylümüzü çiftçi yapamadık ve yeteri kadar tarımsal eğitim veremedik. Bitkisel üretimin gerilediği kadar hayvancılığında bu şartlarda gerilediğini, piyasadaki et ve süt fiyatlarının yüksekliğinden görebiliyoruz. Ülkemizde çoğu bölgede hayvan bakıcıları ya Afganlı ya da Suriyeli göçmenlerden oluşmaktadır. Hayvancılık köylerde genç nüfusun bulunmayışından dolayı tamamen göçmen nüfusa kalmış durumda. Bu olumsuz örnekleri çoğaltabiliriz.”

Ulusal Süt Konseyinin süte verdiği fiyatı da değerlendiren Yanılmaz, “Süte verilen fiyat 7,7 TL olup, 15 Mayıs`tan geçerli olacak, artı devletin ödediği destekleme primi var. Ancak yapılan çalışmalar sonrası hesaplamalarımızda maliyet halen 8,5 - 9,0 TL civarındadır. Bu yüksek maliyetlerle üretimde gittikçe zorlaşıyor. Dişi düvelerde kesime gidiyor. Et fiyatları da hızla artmaya devam ediyor” dedi.

Gıda krizi yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili olarak da Yanılmaz, şunları söyledi:

“Gıda krizi yaşanıp yaşanmayacağı zaten önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır. Bilim adamları bunları yıllardır açıklıyor. Bir taraftan iklim değişikliği, bir taraftan güvenilir gıdaya ulaşmak zorlaşıyor. Özellikle çeltikte birinci tavaya sulamayı verdi. Buralarda dekara 450 TL sulama maliyeti var. Önümüzdeki aylarda kademeli olarak bir fiyatlandırma söz konusu. Elektrik enerjisine gelen ücretleri doğal olarak yansıtacaklar çiftçiye. Bu tabii ki ekim alanlarını biraz olsun daraltıyor şu anda. Su kıtlığı da gündemde. Geçen sene biliyorsunuz Tunca nehrinde kurak bir sezon yaşadık. Sayın bakan gitti ve Bulgaristan`dan su talebinde bulundu. Aynı sıkıntı her yıl gündeme gelecek çünkü şu anda Meriç nehrinin denisi bile beklenenin çok altında.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA